Фотография с елементи на Фотошоп - III част

• 18 747
  • 491
  •   1
Отговори
# 225
В случая със снимката на Тео имах друго предвид - тя имаше мераци да участва с нея във фотошопския конкурс за св. валентин, а не да си я класира в албума. Между другото в черно бял вариант много ми харесва  bouquet

Тео, спамаджийке такава, ми тя снимката с пантофите направо класика, бе жена Joy Аз обикновено така си тествам дълбочината на фокус, а в твоя случай даже и сърце си заформила с тия чехлички hahaha

Благодаря ти Лулу, и аз точно така те рабрах. Започнах нещо да се мъча да направя, както ме посъветва, ако постигна някакъв задоволителен резултат, ще го пусна.

За спама:
Спам, спам, ама на ниво, нали!!! Mr. Green И снимчица ви пуснах, не е като само да си спамя, ей така безогледно. Mr. Green Heart Eyes

# 226
Ами то слънчевото петно така и така ти се намира в силна точка. Не мисля, че точно това е проблемът на снимката. Не всички възприемат нещата от ляво на дясно и от долу на горе (примерно аз). Проблемът е по- скоро в това, че акцента е прекалено минималистичен и ако не ми беше казала какъв е точно със сигурност нямаше как да се светна. Слънчеви отблясъци има по всички капки и разсейват достатъчно. Другият момент е че ако не ми беше казала, че е пейка нямаше как да заподозря (при подходящо заснемане, това всъщност нямаше да има никакво значение).  В момента, в който отворих снимката за мен изобщо лиспсваше какъвто и да било акцент и предположих, че си искала да снимаш капките. Идеята на трите елемента също се губи някъде. Единственото нещо, което всъщност ми направи впечетление е приятното монохромно излъчване.

Горска Фея, ама вярно много ти тича Joy

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 02:07 от luluto

# 227
В момента, в който отворих снимката за мен изобщо лиспсваше какъвто и да било акцент и предположих, че си искала да снимаш капките. Идеята на трите елемента също се губи някъде. Единственото нещо, което всъщност ми направи впечетление е приятното монохромно излъчване.

В интерес на истината, и аз останах с абсолютно същите впечатления от снимката. С тази разлика, че за мен акцента бяха капките. Просто ми хареса идеята ти, да ги снимаш толкова отблизо, харесаха ми и меките пастелни тонове.

# 228
  • в баира
Горска фея - много ми хареса якенцето ти.

И аз снимам с Panasonic Lumix, само че моят е FZ7.

# 229
Момичета, помогнете ми малко?

Има ли смисъл да сменя Lumix DMC FX8 za Lumix DMC FZ7 не че като го сменя ще почна веднага да правя някакви върховни снимки, но ми се струва, че показателите на апарата все пак не са без значение.
Та, като се има предвид, че едва прохождам в тая дейност, хем ми се иска да имам по-хубав апарат, хем ми е съвестно да дам 1100-200 лв  за апарат, като нищо не го налага освен мерака Mr. Green а този Лумикс не е много скъп 619 ми се струва повече от добра цена за показателите които има.
Много ще съм ви признателна да ми подпомогнете разсъжденията Laughing

# 230
Jaly, категорично ти отговарям НЯМА СМИСЪЛ! Писала съм някъде из темите - когато реших да се занимавам с фотография си купих Lumix DMC FZ7. Отесня ми за има няма 2 месеца. На практика, той си е компактен апарат, който трудно попада дори и в категорията среден любителски. Освен 12 оптичен зуум и малко повече ръчни настройки не може да ти предложи  нищо повече, от това, което имаш в момента. Не че машинката е лоша - много е хубава даже, но не и ако искаш да се занимаваш по- сериозно. Просто замяната не си заслужава набутването. По добре помисли за някой от G серията на канон (без последния G7) или за варианта на старо. Във фото - форума периодично се появяват страшно изгодни предложения на Lumix FZ20  и FZ30.

# 231

Днес като се прибирахме от разходка, ужасно студено беше, гледам на една ограда едно клонирано коте в 3 екземпляра Joy

още
http://malena2004.multiply.com/photos/album/248

# 232
Ууууу, писи, писи, мац......... Mr. Green Много сладки тия мацета бе. Heart Eyes И снимката много ми харесва. Grinning

# 233
Малена, много са свежи тези котаци  bouquet

Ето нещо като колаж със снимки от мен Grinning

# 234
Лулу
приятно е колажчето

1вата снимка не ми се връзва с останалите, които са всичките в близък план
Може би, ако малко я кропнеш ще се получи по в унисон с тях

Малена, хубави котки и снимка

# 235
Този следобед направих тези снимки, съвсем леко ги пипнах във ФШ, какво мислите?

небе1    небе2     небе3   забравила съм да кропна отгоре птицата ooooh!        небе4

# 236
ТЕо, ostави я да си лети птицата, много хубав баланс дава, според мен.

Биляна, с мъжо се размечтахме за С. Петербург, вдъхновени от твоите снимки и моите спомени.

# 237
kalina na kayo, не ми говори за този град. Обожавам го. Той и Лондон са моите градове. А съм видяла доста преди и след това. Wink

# 238
  • в баира
Още преди 2 седмици направих няколко снимчици на нашите Смолянски езера и чак тая вечер ми остана време да ги кача тук.

# 239
  • в баира
kalina na kayo, не ми говори за този град. Обожавам го. Той и Лондон са моите градове. А съм видяла доста преди и след това. Wink

Да, и аз съм видяла Санкт Петербург, още когато беше Ленинград. Много, много красив град. Някак си магичен.

Общи условия

Активация на акаунт