Фотография с елементи на Фотошоп - III част

• 18 787
  • 491
  •   1
Отговори
# 345
Първата е просто на дълга експозиция
Лампата също се е разместила, но не се вижда толкова, колкото снежинките
във ФШ е засилен само малко контраста, лек шарп и кроп

Втората не ми отговаря изобщо на това, което исках
Фокуса е прекалено мек и няма детайли
Ще го пробвам пак
Не знам защо така стана ???
Може би защото е на най-близкото възможно разстояние,
на което обектива може да фокусира и на много отворена бленда
Снимано е върху стъкло осветено от долу с лампа
Ако се покача отгоре на стълбата за да мога да се отдалеча повече,
ще съм идеален обект за снимка  Joy Joy Joy

Лулу
пусни твойте опити, като стигнеш да тях

# 346
Ахъм тръгвам за ридъра Grinning Аз също експериментирах с осветление отдолу, само че поради липса на халоген ползвах джобно фенерче и подозирам, че нищо не е станало Rolling Eyes  Освен това нямам свестен макро обектив или макро пръстени и имахх същия проблем с отдалечаването от обекта Tired

# 347
raly, снимките ти страшно много ми харесаха  Grinning траекторията на снежинките е като спирала, портокалите са като слънца ......... нямам думи   bouquet

# 348
ето пак същите бонбони, но от друг ъгъл  Laughing

# 349
Ако се покача отгоре на стълбата за да мога да се отдалеча повече,
ще съм идеален обект за снимка  Joy Joy Joy

Raly, моля те внимавай да не паднеш, все пак не е на живот и смърт, тая работа. Mr. Green А пък и на мен много ми харесват и така портокалите. Joy Joy

lija, предишния ъгъл ми харесваше повече май. Така седи много центрирано.

# 350
Raly, много са готини портокалите Simple Smile). днес специално си купих две кивита Simple Smile) за подобен ефект, но мислех да ги лепна Simple Smile) на прозореца Simple Smile))) - странно как би се получило Simple Smile)

# 351
Лия, първите бонбонки ми харесаха много, и много си отиват с цветовете на аватара ти Simple Smile

Рали, Греещите пАртакали са супер!

Лулу, с нетърпение очакваме включване

# 352
Нащраках едни нарчета, ето едно от тях. Mr. Green

# 353
Тео, мoже ли аз? много хубави цветове ! Кропвала ли си я? Харесва ми наслояването на сенките, жалко че си ги клъцнала малко повече отдолу и дясно. малко фон още може ли? Simple Smile още за фона, ако го направиш 2:1 (на силна линия) ? сега е горе долу така, де. малко ъгъла ако се мръдне, ама супер малкичко. их, размислих се и се размечтах по твойта снимка.

# 354
Тео, мoже ли аз? много хубави цветове ! Кропвала ли си я? Харесва ми наслояването на сенките, жалко че си ги клъцнала малко повече отдолу и дясно. малко фон още може ли? Simple Smile още за фона, ако го направиш 2:1 (на силна линия) ? сега е горе долу така, де. малко ъгъла ако се мръдне, ама супер малкичко. их, размислих се и се размечтах по твойта снимка.

Ох, чакай по-бавно, че нещо трудно вдявам. Crazy
Кропнах я леко отляво (наше).
Идеята на снимката, са именно сенките. newsm78 Стават само вечер, на изкуствено осветление. Mr. Green Joy
2:1, какво значи това? newsm78 И кой ъгъл....на линията ли? Rolling Eyes

Много ти благодаря за коментара, когато някой ти изкоментира снимката, веднага си виждаш кусурите. Иначе гледаш, гледаш, и не виждаш нищо. ooooh!  bouquet

# 355
не не... не исках да кажа, че са кусури. аз като видя кусури изобщо не коментирам. като коментирам, значи ми е харесало.
2:1... ами нали се сещаш за силните точки? като ги свържеш с линии, снимката се разделя на 3 ленти / 9 правоъгълника. по теория приятно е за окото обектът да е в силните точки, а ако има разделяща линия (хоризонт, твоя фон), тя да минава през силните точки, тоест да е тази  точкосвързваща... (голямо обяснение, няма що).
та тя може да се намести при близки обекти като промениш ъгъла на гледната точка.
сега ще го нарисувам, снимам и кача да ти покажа какво имам пред вид.

ето, накриво го направих, ама карай. малко пуста става от ляво и натежава отдясно пък в моя вариант.

Тео Тенкю

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 00:11 от kalina na kayo

# 356

Crazy smile3544  smile3544

Калина, не е в твойто обяснение проблема, а в мен, много съм зле с геометрията, и изобщо с математиката, и всички точни науки............... Sick

# 357
  • NY
ето правилата за композиция

http://www.colorpilot.com/comp_rules.html

# 358
На мен най-накрая ми дойде музата да снимам по хранителната тема.
Много ми беше приятно да видя свежите портокали на Рали - направо ожаднях.
Ето ви малко от моите експерименти.
Има и една на цветна тема, но не можах да се удържа да не я пусна.
http://debelanata69.multiply.com/photos/album/30

# 359
Вечернице, някой си е хапвал сладко, сладко, че и с винце си е прокарвал............ Joy Joy

Много интересни снимки са се получили, най ми харесаха кивитата и розата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт