Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 042
  • 731
  •   2
Отговори
# 135
  • пак на Рив Гош
И на мен като ми залипсват маршалите си пускам с тях клипчета в Ютуб. Любимият ми момент е когато тя се напи, докато го чакаше и после го замъкна горе в планината, където се разбраха най-накрая кой кой е. Много адекватна мацка и двата пъти тя си го намляска, докато той се правеше на големия играч Simple Smile
Ейййй, ще ме вкарате в беля с такива коментари, значи! Joy

Моарейн, ти пак много си издържала! На мен Пентхаус-а ми дойде твърде много още на 5ия епизод на първия сезон.
Определено "макджанг"-ите не са моите сериали.

I.V., аз питах за тай-сериалите. Благодаря за разясненията!

My Perfect Stranger (2023) - завършен вчера. Не се поддавайте на сюжета с пътуването във времето и крими-разследването. Те не са основното. Нито романса на Главните. Това е просто фонът, на който се развива основната интрига - а тя е връзките между хората, характерите им и тяхното формиране, изборите, които правят и отражението им в живота и как дори и когато си мислиш, че познаваш близките си, се оказва всъщност, че не е точно така... Страхотна операторска работа (това отделно)!
Сега, сценарият имаше няколко дупки, имаше си и deus ex machina в последния епизод (за да развърже интригата), но ми вървеше много добре, не ми беше досадно и нямах желание да прескачам.
Кастът беше много на ниво, а Ким Донг Ук е шармантен до смърт. Не е типичният красавец, но чарът му прелива от екрана... поне за мен Wink. Ако някога изгледам Coffee Prince ще е само заради него.

Корейските ми в момента:
- Homemade Love Story (2020) - съботно-неделният дълъг семеен сериал е преполовен, даже вървя към 2/3. Бетер теленовела, с всичките му атрибути - биологични и осиновени деца, отвлечени като малки и отгледани от друг, компании с всичките им президенти и директори, амнезия, тъмни афери, нечисто минало... всичко, що си требе! Само дето Главният (с прякор в сериала "Коала-ши") е една идея по-хубав от Освалдо Риос ("наборите" ми ще знаят кой е той, за по-младите - Гугъл да помага JoyJoyJoy). Развлича ме.
- From Now On, Showtime (2022) - като споменахме онзи ден Пак Хе Джин и "Гората", та се сетих, че имам да го гледам и него и го започнах тази сутрин преди работа.

# 136
  • вятърничава
Роца, не подвеждай по такива коментари, какъв маршал ще е тоя дето жена ще го води и ще го целува първа? И то два пъти, моля ти се Joy
Не си гледала Coffee Prince, това е голям пропуск!

# 137
- From Now On, Showtime (2022) - като споменахме онзи ден Пак Хе Джин и "Гората", та се сетих, че имам да го гледам и него и го започнах тази сутрин преди работа.
Роца, това ми е един от любимите сериали! Sunglasses Heart
Аз не съм много по свръхестественото както знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye, но този сериал много ми хареса!

# 138
  • гр. София
Joy Моля, моля, Маршал неопитен в любовта, но опитен в други работи Joy
Роца, гледай няма да съжаляваш Simple Smile

# 139
  • пак на Рив Гош
bb6, ще го изгледам Кафеения Принц... някой ден Joy (може би през отпуската, и без това ще мързелувам край басейна)

И Маршала ще го изгледам, че така по описание ми харесва. Остава да кажете, че е и от онези, ледените на пръв поглед, съвсем ще ме кандърдисате Joy

# 140
  • вятърничава
Роца, Ким Донг Ук, Ким Дже Ук и Гонг Ю + И Сон-гюн с неговия страхотен глас - млади, красиви и забавни в един бааааавен романс (почти мъжки, но не съвсем, слава богу) и с дъх на кафе и гифрети. И кимчи и чачанмьон тук там, все пак сме в Сеул. Wink

С Ким Донг Ук има един много забавен спортен филм Take Off(2009), много смешен.

Този няма нищо общо с него, но е много сладък, кратък, върна ме в студентските години и ме накара да се усмихна много пъти - Drama Special: The Time Left Between Us(2018).

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 21:40 от bb6

# 141
  • пак на Рив Гош
Роца, Ким Донг Ук, Ким Дже Ук и Гонг Ю + И Сон-гюн с неговия страхотен глас - млади, красиви и забавни в един бааааавен романс (почти мъжки, но не съвсем, слава богу) и с дъх на кафе и гифрети. И кимчи и чачанмьон тук там, все пак сме в Сеул. Wink

С Ким Донг Ук има един много забавен спортен филм Take Off(2009), много смешен.
Ще ме навиеш, значи! Само с първите двама, обаче Joy
И кимчи имам, както и всичко необходимо за чачанмьон. Само някой да ми направи гофретите Joy

Ще погледна и Take Off, мерси! Аз тъкмо си боднах онзи ден за гледане един друг негов комедиен филм, Three Summer Night (2015), понеже го видях във Вики.

# 142
  • България
Започнах китайския Court Lady (2021).
Отлагах го, защото не харесвах Xu Kai, но след съвременния She and Her Perfect Husband (2022) вече свикнах с много странните му очи и като цвят, и като форма.
Сериалът е доста дълъг, 55 епизода са ми твърде много и както не е с любим актьор сигурно ще превъртам.
А и сигурно ще има драми, раздели и т.н.
Обаче първите три епизода са много забавни, тя е много приятна, а той е разглезен фустогонец.
Много интересно започна да влиза в правия път.

# 143
Роца, Кафееният принц е точно като за отпуската покрай басейна. Лек, забавен, ненатоварващ, че и с готин каст от добри актьори/актриси от всички възрасти, за да е пълно удоволствието.

# 144
  • гр. София
Със Xu Kai гледах Dance of the sky empire.
https://mydramalist.com/49159-dance-of-the-sky
Хареса ми. Гледахме го с племенницата ми. Аз й превеждах субтитрите.

# 145
  • София
Здравейте, включвам се в темата да споделя, че който не е гледал Добре дошъл 2ри живот може да го чекне. Сега върви по бтв лейди и от там го хванах. Много приятен сериал, паралелни вселени, които обаче не са фокуса. С други думи браво на Btv Lady за избора Simple Smile

# 146
  • Дубай
Здравейте, банда!
Аз също много харесвам FNS. Хареса ми историята и как бяха представили чудовищата и духовете.Не бяха се филмирали много, което  е приятно за окото. В същото време историята, както комедийна, така беше и драматична и динамична. Харесваше ми и мистерията като елемент как беше представен.

Аз бях започнала да гледам този с Рейн, но нещо не ме грабна... Не знам, защо така, а хубави отзиви чета.

# 147
  • пустинен пъпеш
Започнах ,,The Rational Life"(2021) с Дилън Уанг и гг-ня една от гг-ни в харесваната от мен дорама за републиканската ера ,,Legacy"(2022),в която тя прави чудесна роля.В ,,Рационалният живот" действието се развива в съвременността в офисна обстановка с гг-ня еманципирана 33г. жена с доста контролираща майка.Интересен е засега,очертава се освен служебно и любовна интрига.
Да отбележа,че резюметата на гледаните от вас момичета сериали са ми изключително полезни при избора ми на дорами.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 10:37 от rududu

# 148
  • България
Майка ѝ е голяма досада.
Обаче неговата е много приятна.

# 149
  • при най-добрият мъж...
Роца, да налея още масло в огъня Simple Smile Пускам резюмето на сериала с маршалите Fall in love/Любов от пръв поглед 2021

"Успехът никога не е окончателен. Провалът никога не е фатален. Единственото важно нещо е смелостта." - Уинстън Чърчил

Той е интуитивен, смел, чете хората като разтворена книга. Поема рискове, ако са добре преценени. Стратег и тактик. Великият комбинатор. Ловък интригант, самовлюбен, самоуверен, на моменти нагъл. На бойното поле от дете. 15-годишен губи баща си, командирът, в битка. Но не става „синът на полка“, а го оглавява. В средите на богатите индустриалци, високопоставените военни и важните чиновници го наричат презрително „бандитско копеле“ и го смятат за подлец.
Тя е добре възпитана и отлично образована. Красива е и от богато семейство. С прекрасно и добро сърце. Истинска млада дама в муселинена рокля. Но не. Щастливото детство е заменено от трудно юношество, което тя прекарва далеч от дома. Твърде рано се сблъсква с трагедията и несправедливостта. В нея няма капка инфантилност и господарска разглезеност. Само остър ум, трезва преценка и брилянтен бизнес нюх. Сега тя се връща в Шанхай, където не е особено желана. И тя го знае.
Срещата им. Любов от пръв поглед? Не изглежда така. Дори не прилича на влюбване или поне на лека симпатия. Грешка, заплаха, отвличане. Страх, интерес, надхитряне. Но съдбата вече ги е вързала с червената си нишка и сърцата им забиват в унисон, много преди умът да повярва. Любов истинска. Любов, която минава през всичко. Любов, пълна с разбиране. Любов, която не задушава, а те прави по-смел и по-решителен. Любов пълна с ревност, нежност, прегръдки, погледи и шикарни целувки.
Време на революция. Неспокоен Шанхай. Тук войната за власт се води на друго ниво. Подмолно, с интриги и с пари. С изтънчени диалози, силни чувства и блиц комбинации от няколко хода. Да оцелееш сред акули, да играеш тяхната игра и да ги надиграеш. Да намериш слабото място на противника, да отстъпиш, за да удариш още по-силно. Красиви мъже в униформи, прелестни дами в бляскави рокли, изискан интериор. Точно като в приказка. Приказката за Бандита и Благородната девица. За „краля на Шанхай“ и „принцесата на Търговската палата“. За Красавицата и Героя.
Кой бяга от още една изкусно разказана приказка със щастлив край? Аз поне не!

Общи условия

Активация на акаунт