Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 046
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • при най-добрият мъж...
Ах, този капитан Ри! Това май му беше последната романтична роля на Бини. От тук нататък ми се струва, че ще наблегне на екшъните Simple Smile Но сериала е много добър. Единственият, който изгледахме с мъжа ми без да мрънка.

# 166
  • Дубай
Ах, този капитан Ри! Това май му беше последната романтична роля на Бини. От тук нататък ми се струва, че ще наблегне на екшъните Simple Smile Но сериала е много добър. Единственият, който изгледахме с мъжа ми без да мрънка.
О, как завиждам за общото гледане.Аз моя не мога да го  накарам и това е...Вика ми, какви са тия дръпнатите не ги различвал и тем подобни.

# 167
  • вятърничава
Роца, за два дни изгледах  Bloodhounds (2023). Направо го изядох на един дъх. Кастът е жесток.Младите в главните роли - Woo Do Hwan,Lee Sang Yi са много добър тандем,много добра идея да ги събера. Kim Sae Ron и Шиуон във второстепенните роли се справят чудесно.Аджушитата от друга страна също страхотни, стегнато вървеше историята,8 епизода, Нетфликс. Имам забележки, но ще ги споделя, когато го изгледаш и ти. Да видим дали ще усетиш нещата по същия начин.
 Предупреждавам, че има много насилие, побоища,бухалки!. Може да се гледа с мъжете у дома, сигурно ще им е интересно.Няма грам романтика, но има много хубаво мъжко приятелство, бокс, екшън.

# 168
  • пак на Рив Гош
bb6, много си чевръста!
Аз съм още на 3ти епизод (доста потънах при хубавия Пак Хе Джин и неговите призраци в From Now On, Showtime). Засега съм напълно съгласна с теб и за главните младежи, и за второстепенните, че и за кървищата. Доста е брутален, и в буквален, и в преносен смисъл.
Аз тия дни имам малко по-малко време за гледане, че Благоверният е в болнични, а щерката - във ваканция и ми се мотаят и двамата в краката вкъщи Joy и не мога да си гледам редовните епизоди в обедната почивка и сутрин преди работа. Отделно почнах и да сортирам японските снимки, та и там отива време... Нищо, утре ще ходя до офиса и във влака ще имам време тъкмо за по един епизод от Bloodhounds на отиване и връщане Joy

Започнах да се чудя Джуно дали да го поемам в малки дози, но редовно, или да съм в абстиненция за около месец и после да му се насладя с кеф наведнъж... демек, дали да продължавам с King the Land на два епизода седмично или да изчакам края на юли, та да успея да завърша в синхрон с последните епизоди, излъчени в ефир. Ще се почудя до уикенда...

А, и като споменах по-горе From Now On, Showtime - оставям настрана, че много ми харесва, но да ви кажа една смешка. Баба ви Роца нали толкова добре разпознава лица, гледа Главната в сериала и си мисли "абе, актрисата (б.авт. - Джин Ки Джу) ми е позната от някъде..." И като проверих какво се оказа - гледам я едновременно и като Главна в сапунката Homemade Love Story, а допреди седмица я гледах и като Главна в My Perfect Stranger. Тоест, някъде от 3 седмици насам я гледам почти ежедневно и пак не мога да я "наместя".
С тези си способности за (не)разпознаване на лица съм направо готова за чеболка, или поне за СЕО Joy (нали това е честа сюжетна линия в сериалите Joy)

# 169
Абе, Роца, добре си си, на азиатците и ние европейците сме им съвсем еднакви Grinning

# 170
  • пак на Рив Гош
Абе, Роца, добре си си, на азиатците и ние европейците сме им съвсем еднакви Grinning
Змей, не ми разваляй сега илюзиите за кариера като чеболка/СЕО Joy Joy Joy
Тъкмо се зарадвах Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Да, Роца- и аз през цялото време я бърках актрисата с Шин Хе Сон  от Mr Quin…Ако не беше обърнала внимание щях за съм в заблуда. Макар, че едва миналата седмица завърших Perfect Stranger. Шоуто ми харесва- стигнах до 10 серия- препоръчвам. Да не помислиш, че претендирам за чеболството. Аз съм по университетите. Вчера гледах за ваканции в елитните им университети и разбрах какво е SKY.

# 172
  • България
Легнах си тази сутрин, защото държах да изгледам Court Lady (2021).
Много добре направен сериал. Няма фентъзи или фантастика, липсват летящи, магии и т.н.
Определен е като Adventure, Historical, Romance, Drama и точно такъв.
Специално заради любителите на исторически сериали погледнах, император Emperor Li Shi Min е много известен от династията Тан, имената на някои от жените му също са взети от историята.
Наистина е имало и бунт на принц, но там вече сериалът не следва историята, а и едва ли героите са истински.
Има приключения, дворцови интриги и много двойки. Някои успяха, други не съвсем.
Има и герои, които много ме дразнят, но и любими.

Писах 10 и влиза в списъка.

# 173
Този пухчо императорът ли е? Simple Smile
Запазвам си сериала в списъка, щом е чист исторически.
Аз гледам за кралица Инсо, изглежда главната ще е много дразнеща (амбициозна, студена, пресметлива), но иначе ми е интересно.

# 174
  • България
Императорът:

Даже по това сериалът се отличава от фентъзитата. Там съм свикнала с този император:

Актьорът има завидна филмография:
https://mydramalist.com/people/7365-he-zhong-hua

# 175
  • при най-добрият мъж...
Т.О.Р. от Big Bang ще участва като второстепенен герой в новия сезон на Squid Games. От както се разбра мрежата е пламнала и всички сипят негативи и хули върху му. Явно все още не са му простили издънката от 2017 с марихуаната. Чета ги и си мисля - толкова ли нямат други хобита и собствен живот тия хора,  че само по форуми и клюкарски сайтове висят?

# 176
  • пак на Рив Гош
Indira, да ти кажа, като чета коментарите и по сериалите, и по уеб-тууновете се чудя за същото... плюс и за наличието на някакъв здрав разум и известно количество задръжки в голяма част от потребителите на интернет.
(иначе не знам нито кой е T.O.P., нито Big Bang Joy)

Аз преполових Bloodhounds и почти приключих с From Now On, Showtime (оставила съм последните 2 епизода за довечера).

# 177
Привет! Джулай морнинг!
Завърших From now on show time и се прехвърлих на Forest. Струва ли ми се или е играла лицевата хирургия за придаване на "сладък вид"?

Изгледах и 6 епизода от Dr.Romantic. Да ви призная , че съм гледала турската версия "Деревенский доктор". Учителят при турците е по-секси. Изобщо цялото усещане е по-различно. По- естествено ми изглежда..., но ще си направя експеримента да го доизгледам. Хубав уикенд!

# 178
Или е грим - на мен едни и същи актьори в един и същи сериал ми изглеждат различно, в зависимост от това как ги направят. И не само корейци.

Допълвам поста:
Изгледах Хотел дел Луна - хареса ми, но на места ми се стори нелогичен - примерно Ю На
Скрит текст:
Хулиганката бутна момичето от моста и го уби - това беше по-скоро инцидент, а не предумишлено убийство, въпреки това душата й беше унищожена изцяло, а момичето зае тялото и продължи да живее.

В същото време "приятелят" на рецепциониста е станал причина за смъртта му преднамерено, но трябва да приема, че това, че се е чувствал виновен и е бил добър лекар в продължение на 50-тина години, е достатъчно изкупление?
И защо той не е заел неговото тяло и не е продължил да живее в него, след като има такава опция?
И някои други такива неща.

Освен това финалът ми се видя малко претупан -
Скрит текст:
голямата кармична връзка между Гу Чан Сонг и Ман Ул е това, че в предишен живот като малък той й е помогнал на пътя и й е казал, че има хубаво име?

В крайна сметка какво се е случило с втория сезон (Синя луна) - бил е планиран, но така и не е бил заснет, поради някаква причина?

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 16:25 от pppqqq

# 179
  • пак на Рив Гош
На мен не ми се вижда да е минал под ножа... като сравних снимки от двата сериала в анфас (до къде стигнах! Joy). Може и да е от начин на заснемане, осветление, фотошоп Wink , прическа... Във From Now On, Showtime прическата му е доста по-"бухнала" в горната част, което може би му изтънява визуално чертите. Докато във Forest е по-обрана и лицето му се вижда повече и стои малко по-едро... Абе, и аз какво се правя на много разбираща Joy

И аз довърших снощи From Now On, Showtime. Много ми хареса, като изключим малко от фантасмагориите в последните 15 минути. Та затова "само" 9.5* Grinning
Фен съм на всичките призраци и духовете - и тримата "служители", и духовния водач... Чудни! Heart Eyes Много добър и забавен сериал!

King the Land засега го оставям да се трупа, ще го продължа след няколко седмици, за ударна доза Джуно.

Сега се чудя дали да не започна Coffee Prince, да си попълня корейските "класики" и да видя младите Дже Ук и Донг Ук Heart Eyes. Или да изгледам Love In Contract с Минка. Идеята е за нещо леко и неангажиращо.

pppqqq, признавам, не знам подробности за втория сезон. Може наистина да са го мислели по някое време, но да не са намерили финансиране... или добър сценарий. За дупките в сценария, да ти кажа, аз се отказах да търся логика за някои развръзки в сериалите, или за развитието/довършването на сюжетните линии до края. Ей на, сега и в From Now On, Showtime, в началото ставаше въпрос за телевизионно "състезание" по магия и нашият човек стигна до финал, заедно с големия си съперник... иииии от един момент нататък, изобщо зарязаха тази сюжетна линия. А аз исках да видя финала, пък! И да знам кой е спечелил! Joy

Общи условия

Активация на акаунт