Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 049
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
И аз не съм чувала за втори сезон на Хотел дел Луна, но и не съм се интересувала кой знае колко. Аз май съм от малкото, които не са фенове на сериала Blush.

Роце, ако съм на твое място хич няма да се замислям и ще почна Coffee Prince Wink.

# 181
В този за фокусниците не показаха ли финала на състезанието? Спомням си, че той тренираше за финалния номер - искаше да е зловещ...

Аз затова харесвам повече дългите сериали - за 50-60 серии човек има време да се привърже към персонажите и всеки проблем се развива поне в 4-5 епизода Simple Smile Е, има и слаби - като този за търговката, но при него си личеше, че е с малък бюджет и са направили каквото са могли. Тук даже и сюжетът беше скучен - предполагам, че е обичана историческа личност и сериалът е направен от патриоти-просветители, защото иначе не видях нищо особено в живота й, че да има нужда да се екранизира...

Препоръчайте ми някой, подобен на Странният живот на татко - бях си запазила препоръки, но са на другия компютър (запазвам линкове в списък с отметки) и в момента не мога да си избера.

# 182
  • пак на Рив Гош
2в1, Кафе принцът ми се изкачи в "стълбичката" за гледане именно след една снимка на Гофретката Дже Ук, която ти пусна в съседна тема Wink .

pppqqq, единият от сериалите (Homemade Love Story), който гледам в момента, е точно 50 серии по около час (100 епизода по 30 мин). Но е по-скоро теленовела (семеен сериал), съвременен, не е исторически. Радвлекателен е, но не е нещо уау. Та, наистина, за 50 серии могат да обхванат дълго и напоително няколко сюжетни линии.

В Шоутайм-а не показаха финала на състезанието. Правилно помниш, че обсъждаха концепцията за представянето му на финала, но така и не дадоха продължение, а в следващия момент тръгнаха по сюжета с представлението в сиропиталището и състезанието просто го зарязаха.

# 183
Не съм много по любовните истории, понеже не съм романтична Joy

Сега се замислих за това състезание - гг не сключи ли някаква сделка с конкурента си - да го остави да победи, в замяна на нещо...

Мисля да изгледам пак Калмарите, но има много време до следващия сезон...

# 184
# 185
Благодаря Simple Smile

# 186
  • при най-добрият мъж...
King the land...Тук слагам голям емотикон с фейспалм. Изгледах 1 еп и само в него бяха натикали всички познати на обръгналия драма фен клишета. И разбира се, типично по корейски, завършиха с най-смръдливото - тоалетното клише.
Плюсове - само един, но достатъчен, за да продължа мъката. Перфектен Джуно в костюм.

Роца, за Кофи принца съм с 2 ръце!

# 187
Започнах да гледам за братята и още в началото виждам познато лице - пичът, който прилича на Илон Мъск (от Странния живот на татко) 😆

# 188
За Кофи принца- колкото и да харесвам Конг Ю- много  му личи на филма, че е доста стар. Получавате един млад Конг Ю и доста странна би история. Девойката, която се прави на момче не ми е симпатична нито като мъж, нито като жена. Гледах интервю на двамата след години и са толкова отчуждени, че дори не са наблизо един до друг, много индеферентно се питаха "как си"... Стари работи... Отделно не разбирам как можеш така да си объркаш сексуалността? То бива търсене на себе си, ама чак толкова? Но пък за сметка на това добър успешен старт на продължителна кариера с много реклама на кафе за Ю. Наскоро има рожден ден, щке направи 44 на 10 юли.  Да е жив и здрав! И дано намери любовта!

# 189
  • Дубай
За Кофи принца- колкото и да харесвам Конг Ю- много  му личи на филма, че е доста стар. Получавате един млад Конг Ю и доста странна би история. Девойката, която се прави на момче не ми е симпатична нито като мъж, нито като жена. Гледах интервю на двамата след години и са толкова отчуждени, че дори не са наблизо един до друг, много индеферентно се питаха "как си"... Стари работи... Отделно не разбирам как можеш така да си объркаш сексуалността? То бива търсене на себе си, ама чак толкова? Но пък за сметка на това добър успешен старт на продължителна кариера с много реклама на кафе за Ю. Наскоро има рожден ден, щке направи 44 на 10 юли.  Да е жив и здрав! И дано намери любовта!
В, че той може и да я е намерил ама да не казва, важното е да е щастлив.
Ще взема да го видя този Кафен принц, че ми стана любопитно за какво иде реч. Принципно, никога не съм харесвала истории в , които жени се правят на мъже и никой не го забелязва, а то е Очевидно. Надявам се тук е друго е яче.

# 190
Е, то в сериала само Главният не знаеше, че е момче и още един-двама от екипа. А, на Главната ѝ се наложи да се преструва, защото в кафето приемаха само мъже на работа. Плюс и, че при първият сблъсък на главните той я прие за момче, а тя не тръгна да му се обяснява.

Юн Ън Хье може и да не е класическа красавица, но аз много я харесвам като актриса. Жалко, че от почти 6 години не е снимала нищо.

# 191
  • пак на Рив Гош
Такаааа, Bllodhounds (2023) - завършен. Много бой, много отмъщение, много червена боя по снимачната площадка. Вече разбрах защо У До Уон е качил 10 килограма мускули за ролята. Прекрасен броманс (само заради него получава 0.5* бонус), много добър каст, и на главните, и на второстепенните, и на Гаднярите.
Сценарият, обаче, на моменти ми беше меко казано... странен. Особено последните 2 епизода. Не знам дали сериалът отначало е бил замислен като 6 епизода и после да са го "разтеглили" до 8, но всичко вървеше много добре някъде докъм 4ти-5ти епизод и после започнаха да развлачват - едни дълги бойни сцени (накрая, признавам, почна да ми писва от толкова кютек и попрескачах), едни недомислици в действието (от гледната точка на един абсолютен лаик) и едни странни сюжетни решения по отношение на героите (и по-специално на образа на момичето). И краят беше един такъв, някак си недоизкусурен и "отсечен". Сякаш сценаристите бяха дали всичко от себе си в последния бой и накрая са останали без идеи и резултатът беше "ей, на, ето ме. Чао, драги зрители!"
Затова - 8.5*
Две много приятни изненади:
- епизодична роля на Ким Мин Дже в последните 2 епизода - да навести "другарчето" си У До Уон и да му "върне" гостуването на последния в Чосонския Психиатър Wink
- Шиуон в ролята на разглезено богаташко синче - досега го бях гледала все в лековати комедийни романтични роли, но като отрицателен герой се справя също толкова добре! И пак си е сладур.

Indira, Джуно в костюм е много добра причина да продължиш с King the Land Joy. И на мен тоалетният хумор в края на първия епизод ми дойде малко повече. Но заради клишетата, които са от първата минута, реших, че трябва да приема сериала с голяма щипка ирония, за да мога да продължа да го гледам. Grinning

След първите два епизода на Кофи Принца още не мога да реша дали ми харесва, или не. Личи си, че сериалът е стар, и като сцени, и като сценография, че дори и като децибели Joy. Тя ме нервира (като образ) и нещо не мога да я харесам (за семейството й да не говорим). Него също. Засега единствено ми харесва кучето на Приятеля-Продуцент Joy Установих, че през 2007ма година в Корея ламето е било силно на мода - има го едва ли не във всички костюми.
Ще му дам шанс до 5ти епизод. Все пак, трябва да се появят и двамата, заради които го започнах Wink.

# 192
Е, то в сериала само Главният не знаеше, че е момче и още един-двама от екипа. А, на Главната ѝ се наложи да се преструва, защото в кафето приемаха само мъже на работа. Плюс и, че при първият сблъсък на главните той я прие за момче, а тя не тръгна да му се обяснява.

Юн Ън Хье може и да не е класическа красавица, но аз много я харесвам като актриса. Жалко, че от почти 6 години не е снимала нищо.
Не искам да съм лоша, но с толкова лицеви операции мисля, че е трудно да я различиш от която и да е друга средна актриса. Нищо особено. Може би съм силно предубедена заради ролята и в кафеения принц. Не че знаем защо се влюбват хората, ама чак да не разбереш, че пред теб е момиче? Лигавщини, които за онова време може да са били трогателни.

# 193
  • гр. София
Аз след доста чудене какво да гледам, защото  съм спряла временно двата китайски, които гледам Fall in love и Please feel ease, Mr Ling! И двата преведени от Индира Simple SmileМного ми се гледаше корейско и в крайна сметка след часове чудене в петък не можах да реша кой сериал да започна.
В събота реших да да започна сериал, който исках да гледам, но нямаше сийд в бг сайтовете, но впоследствие си го бях  изтеглила от Авистаз, но и музата ми беше минала Simple Smile  Сериалът е Black с Хонито Simple Smile Стигнах до 9 серия.

# 194
victoria vassileva, може ли Вики за по-лесно Simple Smile?
Наречи го носталгия или пристрастие, но преди 15-16 години не беше толкова лесно да гледаш азиатски сериали. Нямаше платформи за онлайн гледане, нямаше Нетфликс, нямаше вконтакте, дорама, вики и тем подобни. Чакаш няколко дни да качат сериите, че да ги свалиш. После чакаш седмица-две, че да се появят английски субтитри и да можеш да гледаш. А, през това време ровиш и търсиш някой по-стар, вече излъчен и преведен сериал, за да задоволиш новата си страст. Не придиряш за качество на картината, не ти пука за клишетата, нито за нелогичните и абсурдни понякога действия на героите. Отдаваш го на различния манталитет и се забавляваш.
За това, за мен лично, има стари сериали, които ще си останат класика, но, които може да са напълно скучни и безинтересни за по-младите фенове Hands V.

Общи условия

Активация на акаунт