Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 186
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • пак на Рив Гош
Добър ви неделен следобед!
След две седмици, изпълнени къде с разни болежки, къде с твърде много работа, най-накрая имам време да напиша повече от две изречения накуп във форума. Но ви прочетох внимателно.

Опитах се да гледам съвременен сериал от списъка на първа страница.
Обичам истории, в които има книжарници, но тази не е моята.
Моарейн, ти направо си се хвърлила в дълбокото с When the Weather Is Fine Joy. Като знам горе-долу какъв тип сериали харесваш, нищо чудно, че не ти е допаднал. Той е повече по моята част - бавен романс, почти никакво действие и (мело)драматично минало. Книжарницата беше само фонът (но не бих отказала Со Канг Джун да ми сервира чаша hand-drip кафе в нея Wink ).

Naili, подкрепям Индира за Fall In Love. Аз пък си отбелязах Starry Night за гледане точно след като се "запознах" с Чен Син Сю в ролята на Маршал Тан.

Аз нямах много време за гледане но все пак успях да привърша два сериала тези дни:
- Only Just Married - японски - bb6 хубаво ме предупреждаваше да не очаквам много от него. И добре направих. По принцип нямам нищо против леко захлюпени младежи да не се усещат какво им се случва и да разберат, че са хлътнали по някоя девойка едва, когато е твърде касно. Но нека да бъдат в гимназията, или максимум първи-втори курс в университета, не мъже на по 30 години! Това ми беше големият проблем в този сериал. Отделно и двамата главни не ми стояха добре заедно, не ми бяха особено убедителни. Повече си паднах по Ветеринаря-Трето колело (първи японски second lead syndrome?). Гледайте само ако нямате нищо друго интересно подръка.

- Fireworks of My Heart (2023) - и преди бях писала, че сериалът е реклама на китайската противопожарна служба и службата за борба с бедствия. Дори повече, отколкото Road Home беше реклама на милицията и сапьорските спец-части. Очаквам в скоро време да видим подобни и за армията, и за лекарския корпус (макар и да подозирам, че Thank You, Doctor) може да се окаже такъв. Fireworks of  My Heart имаше поне 10 епизода пълнеж с тренировки, спасяване на хора в повече или по-малко критични ситуации, малко противопожарно обучение на населението, редовно споменаване на партията и партийните дейци и китайското знаме поне по веднъж на епизод. Интересното е, че въпреки пълнежа, все пак действието успяваше да върви и до някаква степен пълнежът "обслужваше" действието. Имаше си малко клишета, романсът си вървеше, както се очакваше от началото - с много трудности, нямаше досадни Трети Колелета, срещнахме една от най-токсичните и тормозещи Майки (а в китайските сериали те са често присъствие)... изобщо, изгледах го без превъртане (дори и на "пропанагндните" моменти). Ян Ян си е... Ян Ян - гледа строго и сериозно и току мръдне вежда или лицев мускул на няколко милиметра. Но пък като се взеха с Нея, взе да става щастлив и да се услимхва по-често. И е хубав, като се усмихне Heart Eyes

- King the Land - чакам довечера да запрепускат еднорозите Joy (ако сценаристите не изплискат легена в последната минута) и сигурно ще завърши с 8.5*, защото е точно, каквото очаквах - лек и недотам сериозен сериал с хубави актьори, точно като за лятото. Джуно си е шармантен отвсякъде и май е задобрял с целувките, откакто го гледах за последен път Wink. Добавих си го в списъка с актьори, които изглеждат страхотно в костюм с жилетка. Бонус за любимата ми корейска халмони, Kim Young Ok, която за пореден път е на ниво.
Обаче! Много дразнещо на моменти продуктово позициониране - дори и недоскивите като мен разбраха точно от коя марка са колите, кафе-машините или бижутата (и летището в Инчон Joy) и на коя парижка модна къща Джуно е лице. Виждали сме и по-дискретно поднасяне на "материала".

- My Liberation Notes - със щерката стигнахме до 7ми епизод. Видяхме колекцията "стъкълца" на господин Гу, които озаряваха стаята в прекрасно изумруденозелено. Почти като в "Магьосника от Оз". И тъкмо се зачудихме колко време ще му отнеме да запълни не само площта, но и обема, Брата и Приятела на Брата, взеха, та захванаха да разчистват! Joy. Засега сериалът много ми харесва (както и на щерката), точно по мой вкус е.

С поглед в бъдещето - започвам като текущи корейски на 2 епизода седмично My Lovely Liar, понеже Ким Со Хюн ми е любимка, както и My Dearest, за да си отговоря на въпроса "как ще изглежда Намгунг Мин в чосонски костюм?" Grinning
И, понеже ми домъчня за Ren Jia Lun, като текущ китайски поех Twilight (2023).

П.П. Вики, приемам малко жега. Ние тук подгизнахме и замръзнахме - 20-22 градуса и ежедневен дъжд и бури.

# 466
  • България
Опитах се да гледам съвременен сериал от списъка на първа страница.
Обичам истории, в които има книжарници, но тази не е моята.
Моарейн, ти направо си се хвърлила в дълбокото с When the Weather Is Fine Joy. Като знам горе-долу какъв тип сериали харесваш, нищо чудно, че не ти е допаднал. Той е повече по моята част - бавен романс, почти никакво действие и (мело)драматично минало. Книжарницата беше само фонът (но не бих отказала Со Канг Джун да ми сервира чаша hand-drip кафе в нея Wink ).
Направо се удавих в това дълбоко и започнах китайския The Letter from the Cloud (2022) от костюмните сериали. "Исторически" е силно казано.
На 12ти епизод съм и съм доволна най-после.
Двете героини се женят, не са обратни - едната е преоблечена като мъж, има си причини. Другата търси отмъщение. Мъжете, които са на фокус също си имат някакви цели и накрая всичко се върти около бъдещия император и история в миналото.
Има си от всичко хубаво, малко летящи, романтика, мистерия, комични ситуации, приключения.
Няма тъпоглави героини, положителните са много приятни, злите са доста красиви.
Въпреки, че мъжете актьори не са ми от любимците, играят толкова добре, че чак започнах да ги харесвам.

# 467
  • вятърничава
Роца,аз нали ти казах! Smiling Imp И за Only Just Married и за My Liberation Notes.Joy
За болежките и многото работа - не са хубави тези работи.Единственото хубаво на болежките е,ако си в болнични - да кротуваш на дивана и да гледаш сериали.
My Lovely Liar  ще го гледам,но като приключа с King Джуно.
Как да ти представят по-дискретно продуктово позициониране,може да го пропуснеш.

What's Wrong With Secretary Kim - шербет от романтика,любов,предопределеност,малко тъжно и смешно - от всичко имаше.Не го бях гледала,но знаех какво да очаквам,чудесно свеж в летните жеги. Много любими актьори,никой не ме дразнеше, Пак Со-джун -умен,красив,неприлично богат и компетентен.И пръскащ неустоим чар,можеше да го заснемат само него в 16 епизода монолози и нямаше да ми омръзне,но той излизаше от клишето на моменти и просто си лъсваше таланта му,иронията му.Но ако си играеше сам,нямаше да може да покаже целувки (не,че на моменти не му идваше да си разцелува отражението в огледалото).Пак Мин-йонг (Минка)не ми хареса тук, този прекрасен мъж се накланя да я целуне и изражението и е на замразена скумрия.Харесвам я в Healer, в Нейният личен живот(Her Private Life) ролята е същата,но е по-добре за мен.Забавни бяха диалозите/броманса с неговия приятел Kang Ki-Young.В момента го гледам и в Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo този актьор.И този сериал също ми харесва,главните са сладури.
Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo и What's Wrong With Secretary Kim по мое мнение може да влязат в списъка в началото на темата.
Знам кои сериали наричате костюмни,но за мен костюмните сериали са тези,в които Пак Со-джун, Джуно,Ким Дже Ук, Бини, Ок Тек-йон,Со Джи Соп разхождат костюми на екран,като чеболски синове,адвокати и изкуствоведи.
Ще чакам с нетърпение новият сериал на Пак Со-джун Gyeongseong Creature да излезе,защото ми се гледа още много от него.

# 468
........................................
... ще го гледам,но като приключа с King Джуно.
...................................................
Добре, че е Джуно, че то, иначе няма какво толкова да гледаш smile3502. Дъвка за очите е Кингленд. Гледаш и забравяш. Но пък феновете на главните и на розовите романтики ще са доволни.

С всяка година продуктовото позициониране става все по-очеизвадно. Преди хващаха по-дискретно, така, между другото продуктите, а сега камерата направо ти ги навира в очите да не би случайно да пропуснеш да видиш.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 18:35 от 2в1

# 469
  • пак на Рив Гош
Знам кои сериали наричате костюмни,но за мен костюмните сериали са тези,в които Пак Со-джун, Джуно,Ким Дже Ук, Бини, Ок Тек-йон,Со Джи Соп разхождат костюми на екран,като чеболски синове,адвокати и изкуствоведи.
В моя кратък списък за актьори в костюми "тройка" (сако и жилетка) са Пак Со-Джун (със "Секретарката Ким" Heart Eyes), И Мин Ки (с The Beauty Inside) и от вчера - Джуно (с King the Land... и да, той беше най-хубавото в сериала Joy).

Съгласна съм с 2в1 - преди продуктите ги даваха по-мимоходом на екран, не снимани добре и отблизо за няколко секунди, та да видиш марката. Същото видях и в My Lovely Liar (даже се заинтересувах и от марката кола, заради логото, че ми беше непознато... не че ще си я купя де... Мазерати се оказа Joy Joy Joy)
Този натрапчиво позиционирана сякаш го забелязвам от The King: Eternal Monarch насам (или поне там за първи път ми направи впечатление).

Моарейн, отбелязах и твоя текущ китайски за гледане, още повече, че е с адекватни героини.

Усетих се, че снощи забравих да напиша за Fireworks of My Heart , че много харесах броманса на момчетата от пожарната. И че не знам дали актьорите са правили всички каскади, но ако са, имат моя пълен респект! Сериалът е изисквал голяма физическа подготовка.

Twilight с Ren Jia Lun за момента (два епизода) ми е голяма забава. Досега все съм го гледала в роли, където е супер сериозен и отдръпнат, та сегашната му роля на леко хахав сценарист на криминални сериали, който си говори сам, когато се вживее в действието, е едно изключително приятно разнообразие.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 20:34 от Роца

# 470
  • вятърничава
Явно това е задължителна стъпка от кариерата на всеки звездьо - да изиграе чеболско синче в лек костюмен сериал. Пък костюмът си иска хубав парфюм, скъп часовник и последни модели телефон и автомобил. За да ни убеди, че е истински богат.

# 471
Тъкмо двама от 2РМ разхжодат костюми на екрана в момента, че да се чудиш кой от двамата изглежда по-добре. Джуно в Кингленд или Тек в Heartbeat Joy.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 21:41 от 2в1

# 472
  • пак на Рив Гош
И двамата, дядо попе, и двамата Joy
Тюх, обаче, че вампирският сериал на Тек го няма в моите платформи, подсмрък!

# 473
То, хубаво, ама не са само двама, че и Че Джин Хьок е костюмарче в Numbers без да броим Л-чето, а и Ан Бо Хьон от време на време разхождаше костюми в See You in My 19th Life Joy.

Идват обаче едни с по-различни "костюми" Wink.

Arthdal Chronicles: The Sword of Aramoon

# 474
  • вятърничава
На Тек костюмите ги гледам с бг превод. Малко по-назад съм с епизодите, но съм доволна,че има превод.Тъкмо да не предозирам, че то красота, то сексапил. Става още по-горещо в жегите Sunglasses Големи благодарности на преводачите за труда.
Ето как се поддържа форма, за да изглеждаш добре във сцените с костюм или под душа.

Много котки има Джуно, само те споделят леглото му.
А тук е с детенцето на сестра си. Hug

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 22:55 от bb6

# 475
Доглеждам двата последни епизода на Кралството. За мен този Джунко е несравним с вампира в носенето на костюми, но всеки си има вкус. В смисъл в полза на вампира съм. А и много ме напушва смях като му видя ушетата. Излязъл е нов сериал с Dylan Wang- Never Give Up. Някой от вас ще го гледа ли? Аз съм започнала Witch's Court с Yoon Hyon Min от 2017 година- доста ми допада. Занимава се с темите за насилието и подхода на двама прокурори. Хубав ден!

# 476
  • България
Чудя се за Never Give Up (2023), защото както са наредили актьорите, Дилън май няма да е съвсем главния, а  Zheng Kai хич не ми изглежда добре.
Как може любимецът ми Дилън да изневери на любимката ми Чен Юки. Worried
Тоя Джуно Lee Jun Ho изглежда много, много добре на снимка, ще потърся къде точно да го видя и в движение.
Ушатият ми е неприятен.
Роца, ако кажеш, че Ren Jia Lun се усмихва в Twilight (2023), веднага премествам сериала напред в списъка.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 23:02 от МоарейнД (от книгата)

# 477
МоарейнД, Yukee Chen Yu-Qi съм я гледала в The Princess Weiyoung - изобщо първият китайски сериал, който съм гледала. Там героинята и беше симпатична, но и малко вън от основните линии. Но във Forbidden Love до Дилан Уанг не ми хареса. Чувството ми прилича на фенска ревност, че са я допуснали да играе до него. Но истината е, че и образът и за мен беше неприятен. Липсваше му лекотата, фриволността и лигавщината на Yu Shuxin от Love Between Fairy and Devil. Така че нека го видим с различни партньорки и продукции.

# 478
  • България
Лиглата не ми допадна въобще, а и самата актриса има подобно излъчване, добре са я подбрали за ролята. Не ми е неприятна, но героинята ѝ въобще не ми хареса, много съжалявах героя на Дилън.
Гледах Чен Юки за първи път в Пепелта и много харесах героинята ѝ. Толкова много, че се молех Феникс да избере нея, а не тъпата героиня на Yang Zi.
Чен Юки ми допада във всички фентъзита, в които съм я гледала.

# 479
  • пак на Рив Гош
То, хубаво, ама не са само двама, че и Че Джин Хьок е костюмарче в Numbers без да броим Л-чето, а и Ан Бо Хьон от време на време разхождаше костюми в See You in My 19th Life Joy.
Ааааах, Татко Лисиц Heart Eyes (Numbers ми стои за гледане, както и 19тия живот, понеже по едно време бях зачела уебтууна, по който е направен).
Няма лошо, нека да има костюми и хубави мъже, които да ги разхождат! Grinning
И в тоя ход на мисли - в китайските сериала сякаш по-рядко костюмите стоят добре на актьорите. Пояснявам - в корейските (и малкото японски, които съм гледала), костюмите им стоят като изляти, сякаш за тях са шити (и сигурно са). Докато в китайските сериали стоят повече като висока марка конфекция - подбрали са подходящия номер и дотук. Добре изглеждат, ама нещо липсва. А на моменти даже имам чувството, че и номера са объркали Joy Ей на, в сегашния сериал, който гледам, има един актьор, който играе Директор и, разбира се, носи костюми. Ами, имам чувството, че са му два номера по-големи. Или е зле направен овърсайз, не знам... ами, не стои чак толкова добре.

bb6, аз Джуно го следя само в Инстаграм, ама напоследък и Ютуб започна да ми го предлага, точно клипа с племенника му. Бонбон е малкият!

Моарейн, в Twilight Ren Jia Lun не само се усмихва, а даже и понякога се смее. И даже подтанцува Joy. Да му се ненадяваш! Остава и да почне и да раздава по повече целувки и съвсем ще му отпусне края Joy Но, аз поне, не се оплаквам от това му амплоа.

Общи условия

Активация на акаунт