Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 088
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • вятърничава
Тенкю,пипъл Hug
Аз с моя корейско обременен мозък реших,че става въпрос за Бо Хьон Ан и неговата женска история.

# 496
  • Дубай
Тенкю,пипъл Hug
Аз с моя корейско обременен мозък реших,че става въпрос за Бо Хьон Ан и неговата женска история.
А каква е неговата история?! Аз много го харесвам, беше страхотно гаднярче в итауенска класа, както и във  военния прокурор.

Харесвам Сяо Джан и И Бо, така и не повярвах на глупостите, които си измислиха за  тях

# 497
И аз ще гледам за 19-тия живот, също едно време четях уебтууна. Дано да го има преведен на български, понеже руският не ми е съвсем ясен.

# 498
yopen, почти всичките сериали на сценаристката Kim Eun Sook са хитови. Ако харесваш сериали на историческа тематика може да погледнеш Mr. Sunshine.
Главната от The Glory - Сонг Хье Кьо, участва и в друг сериал на сценаристката - Descendants of the Sun. А, ако решиш да я гледаш в още нещо бих ти препоръчала All In, Worlds Within...... или That Winter, The Wind Blows.
Изгледах 1-ва серия на Descendants of the Sun , но май нее за мен Simple Smile. То, тва е някаква плитка, сладникава, тинейджърска мелодрама.Той военен фукльо....че и Брус Лий на всичкото отгоре. Тя красива .... че и лекар Simple Smile. Случайна среща в болницата. До тук ОК, но от там насетне се чудих да се смея ли или да псувам болните мозъци на сценариста и режисьорите. Действията и диалозите са предадени по такъв патетичен начин.Особено в последната сцена ,когато той се качваше в хеликоптера и войничето му козируваше , а тя горката докато ги наблюдаваше разбра, че е открила господаря на мечтите си... Лей Лей Simple Smile
П.п: Въпреки всичко ще се  насиля да изгледам и втора  серия.Дано се окаже нещо повече от това което видях в първа.Подобно развитие имаше и в My Dear Guardian.Той военен тя лекар и среща в болницата, но там сцеристите и режисьорите бяха на ниво в начина на предаване на историята не ми се стори комично Къткат си я тая тема.Явно тва трябва да е мечтата на средностатистическия азиатец.. мъж военен, жена лекар, ако може и да са красиви и задължително хепи енд

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 18:49 от yopen

# 499
  • вятърничава
Ми прав си,щом не те влече,няма смисъл да се насилваш.Мислех,че на мъжете поне мъжкото приятелство в армията им допада.А иначе - той е от спец.части, защитава родината.Тя и лекар - все достойни професии. Сериалът е много харесван в чужбина.Предполагам градят добър имидж на страната си,войската си,медицината. А за сладникавите мелодрами . те почти всички са такива по мое мнение,просто трябва да им свикнеш Joy

I.V,
Dispatch разкри,че Бо Хьон Ан и Джису от  BLACKPINK са в романтична връзка. И агенциите им май потвърдиха.

Бо Хьон Ан за първи път го забелязах в Descendants of the Sun.Там май нямаше реплики,но униформата му стоеше добре.
Скрит текст:

# 500
Ми прав си,щом не те влече,няма смисъл да се насилваш.Мислех,че на мъжете поне мъжкото приятелство в армията им допада.А иначе - той е от спец.части, защитава родината.Тя и лекар - все достойни професии. Сериалът е много харесван в чужбина.Предполагам градят добър имидж на страната си,войската си,медицината. А за сладникавите мелодрами . те почти всички са такива по мое мнение,просто трябва да им свикнеш Joy
Проблемът не е в тематиката , а в режисурата и сценарият.Историята може да е отлична, но когато е предадена по некадърен начин от режисьора и сценариста, зрителя започва да се дразни, губи интерес и превключва на друг канал. Но за всеки пътник си има и влак.Определено тоя влак не е за мен,а за някой друг (на вкус и цвет товарищей нет Simple Smile )The Glory е моят влак.Перфектен във всяко едно отношение
Пп: Мастърингът на видеото също е ужасен .Имам чувството че е сниман сериала с полу-професионална камера или ако не е така то операторът е хванат от някоя селска сватба.Перфектно си личи ,че проблемът не е в рип-а или компресията

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 20:43 от yopen

# 501
Херсвам Wang Yi bo като танцьор https://www.youtube.com/watch?v=73tWpVtCeno гледайте от 8 минута.
В прочутия гей филм така и не го възприех, но като танцьор го бива. Каква е женската интрига, заради която може да го "замразят"?

Descendants of the Sun не искам да го гледам точно заради тематиката и да не си развалям вкуса за Song Joong-ki. Междувременно имам спомен , че съм гледала китайската версия. За мен това са патриотарски поръчкови филми. Поради възрастта си съм изгледала толкова филми за война, че не искам да видя повече пагон.
Хубава вечер!

# 502
  • при най-добрият мъж...
Хванали го с някакви поститутки, до колкото разбрах. То за него отдавна се говореше, че има кариерата си благодарение на една заможна и влиятелна възрастна г-жа. Която обаче напоследък си имала друг по-млад фаворит и наш И Бо останал на заден план. Според клюките го ударил на пиене и забранени субстанции. Склонна съм малко да повярвам, защото на едно от последните събития, май на Шанел беше ( но може и да бъркам. Сяо Джан също беше там и ги бяха сложили да седнат на двата края на залата), И Бо изглеждаше неадекватен по клипчетата.

# 503
  • вятърничава
yopen, Wink
Скрит текст:
Не им разбирам на камерите. Ти кажи Wink
Прав си, има нелепи сцени и нелогични решения в този сериал. Щом не е твоето, минавай на следващия. Морето (от сериали) е голямо, риби много.

# 504
  • пак на Рив Гош
Indira, къде ги четеш тези клюкини? Че МДЛ не споменават нищо за И Бо. Жалко, харесвам го, но май няма скоро да го гледаме отново.

А последната клюка е, че са засекли Янчо усмивката ( Ян Ян) и партньорката му от Фойерверките да влизат заедно в нейния дом и да излизат от там чак след 2 дни. Голям скандал, видиш ли!
Joy Ами, скандал! Току-виж се окаже нещо съвсем безобидно, например, редили са пъзели Joy Един Равенсбургер от 12 750 части, даже за два дни бързо са се справили Joy Joy Joy

Аз пък Ан Бо Хьон го забелязах за първи път като нещастно влюбения в Минка неин приятел в Her Private Life. Ама сигурно защото не съм гледала Descendants of the Sun.

Twilight нещо ми е объркан като сюжет (8 изгледани епизода): първо има няколко линии  които постепенно се разкриват, а отделно има и подсюжет със сцени от сценариите, които пише ГГ. Та си иска внимание в действието. Чакам да позабързат малко хода... пък дотогава се радвам на Ren Jia Lun.

От текущите корейски:
- My Lovely Liar - предчувствам, че може да се окаже от типа Кингланд - приятно прекарване на времето с хубави главни актьори, но не нещо запомнящо се като сюжет.  И без дозата хумор и скъпи костюми (макар че гардероба на главните също си го бива).
- My Dearest- отговорих си на въпроса "как изглежда Намгунг Мин в чосонски костюм?". Отговорът е "добре, ама все пак повече го харесвам в съвременни костюми с десен на границата на добрия вкус" (справка - 1000-уоновия адвокат).
Първия епизод, обаче, имах чувството, че гледам "Отнесени от вихъра" по корейски. Тя като Скарлет О'Хара, жива, неподчиняваща се на нормите за поведение на "дамите" (даже си има и прислужница като Мами) и флиртуваща с всички младежи. Естествено, гледа към благородния възпитаник на Сонгкюнкуан (Ашли Уилкс?), който, обаче гледа към благовъзпитаната девица и всеобща любимка (като Мелани Хамилтън). А Намгунг Мин като сущи Рет Бътлър (нехранимайко, фустогонец и на ръба на закона) вся смут сред добронравното местно население, обяснявайки защо Чосон в онзи момент не може да подкрепи намсикоя династия в битката й с варварите (или  нещо подобно). Все едно гледах увеселението в Дванайсетте Дъба, ама в ханбок Grinning Отивам да гледам втория епизод!

# 505
Ама в Отнесени от вихъра Ашли всъщност не харесваше особено Скарлет. В един момент поддаде малко, защото тя го свали (все едно той беше в ролята на свенливата девойка, която ухажват и накрая тя се предава, без да е много сигурна дали е влюбена или само зашеметена).

# 506
  • пак на Рив Гош
pppqqq, и тук така -  Тя прави мили очи на младежа от Сонгкюнкуан, той, обаче беседва погълнато и насаме с другата и хич не й обръща внимание.
Сега остава и Тя да запокити някоя ваза след като бъде отхвърлена и за малко да уцели Намгунг Мин и картинката ще е пълна Wink .

# 507
  • вятърничава
Херсвам Wang Yi bo като танцьор https://www.youtube.com/watch?v=73tWpVtCeno гледайте от 8 минута.
Аз това с танците и отборите даже съм го гледала, но като не помня имена.

Роца, значи препоръчваш "Отнесени от вихъра в Чосон"?
Ан Бо Хьон беше много сладък в Her Private Life като треньор на дребосъците.

# 508
  • пак на Рив Гош
bb6, още не знам дали да го препоръчам. Засега хубавото нещо в него е Намгунг. Ще ти кажа след още 2 епизода.

# 509
  • при най-добрият мъж...
Роца, в групите за китайски драми във фейса и в Телеграм. Ама точно в коя абсурд да се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт