Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 041
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • пак на Рив Гош
Писах аз преди време, но ти тогава май беше болна. Наистина ме впечатлиха младежите. Започнах леко и сезон 2,но от седмица нищо не мога да гледам от гости.
Днес случайно попаднах на "Отнесени от вихъра" - оригиналът и се сетих за чосонския вариант. Дали да не го гледам, за да сравня двамата Ред Бътлър.

My Liberation Notes - мистър Гу имаше и друг култов момент - с бебето Misc Baby Bottle Joy
Извинявай, пропуснала съм в суматохата... нали чукча недочитател Joy
Мдаааа, моментът с бебето беше добър! Даже с дъщеря ми се чудехме дали Гу няма да му сипне малко от плоското шише в биберона Joy

И двамата "Рет Бътлър" са шармантни... всеки по своя начин Wink

А, забравих да ви кажа вчера, че като текущ китайски започнах City Of Streamer, покрай препоръките в темата.
За нула време изгледах 7 епизода.

П.П. (за да не пиша нов пост) - снощи изгледах първия епизод на Destined With You (2023), който започна вчера - сюжетът дава индикации за манджичка с грозде, но нищо особено страшно, което да не сме видяли Joy. И ще е още един "костюмен" сериал за това лято, този път с Роуун.

Да живеят костюмите и хубавите мъже, които ги разхождат! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 11:03 от Роца

# 556
  • при най-добрият мъж...
City Of Streamer  много ми е на сърце. Един от редките сериали с адекватна и разумна главна героиня. А там за първи път му повярвах на Тимката, че става за актьор.

# 557
  • пак на Рив Гош
Аз останах с добри впечатления от Тими Сю, когато го гледах в Almost Lover (също с доста адекватна героиня, между другото). И в City Of Streamer ми харесва.
Нали накрая еднорозите ще преодолеят всички препятствия, нали? Че засега (10 епизода) положението е доста сложно Joy

За първи път гледам само текущи (излъчвани в момента) корейски сериали. Вчера със щерката, като верни фенки на И Мин Ки, започнахме И новия му сериал, където си партнира с Хан Джи Мин, Behind Your Touch (2023).
Така че имам по един нов епизод за всеки ден от седмицата Joy

# 558
Започнах Mr.Sunshine.Наистина е добро сериалчето до момента. На 4-ти епизод съм и е доста обещаващо.

# 559
вчера започнах новия сериал Destined with you

Никой от актьорите не ми е познат. Има елементи на фентъзи, крими и романтика

# 560
  • Дубай

Момъкът е айдъл, който последно време се изявява като актьор и смятам, че добре му се получава,Роуон от SF9. Мацката е една от малкото азиатски актриси, който обичам, Чо Бо Ах, като тигрица е.
Благодаря за информацията не знаех, че е почнал,е видя до кой епизод са.

# 561
  • пак на Рив Гош
Започнах Mr.Sunshine.Наистина е добро сериалчето до момента. На 4-ти епизод съм и е доста обещаващо.
Mr Sunshine е много "да" за мен, един от любимите ми.

I.V. , Destined With You започна онзи ден и досега са излезли само два епизода. И аз го гледам текущо, понеже си харесвам Роуун.

# 562
  • вятърничава
Гледайте, гледайте! И коментирайте, за да знам дали да го започвам!

# 563

Момъкът е айдъл, който последно време се изявява като актьор и смятам, че добре му се получава,Роуон от SF9. Мацката е една от малкото азиатски актриси, който обичам, Чо Бо Ах, като тигрица е.
Благодаря за информацията не знаех, че е почнал,е видя до кой епизод са.

засега има излъчени два епизода

# 564
  • България
Изгледах пет епизода на The Longest Promise (2023).
Нищо особено засега.
Изграден е красив свят, хубави дрехи, харесват ми и някои второстепенни актьори, но главната двойка - не.

Така и не разбрах истерията около Xiao Zhan. Сигурно го харесват заради гейските му роли, но за мен е не особено красив и доста посредствен актьор.
Главната на горната снимка е ок, но в движение ми е доста неприятна, широко, кръгло лице, много раздалечени очи, не ми харесва, едва я гледам.
Обаче е пълно с красиви второстепенни герои, може и да има смисъл да гледам заради тях.
Все още действието едва мърда, липсват приключения.
Сюжетът засега е постен.
Тя го мисли за умрял и иска да го съживи, Той е жив, не ѝ признава кой е.
Това е достатъчно, ако съм Тя да му тегля едни нецензурни.

# 565
Mr.Sunshine... след 10 серия станаха зле нещата. Имам свободно време  в момента и го хванах сериала на акорд с нагласата, че е следващият азиатски суперхит ,който ще изгледам след The Glory.В The Glory сценарият беше перфектен от 1-ва до последна серия нямаше нищо излишно, без излишни драми,меланхолия и опити да се вкарат комедийни сцени там ,където не трябва.В Mr.Sunshine след 10 та серия го удариха на меланхолия с надеждата да увеличат драматичния ефект.Почти нищо не се случи от 10-та до 14-та серия.Сценарият беше хаотичен сякаш сценаристите не бяха сигурни на къде да поеме историята.В 14-та серия мацката сложи на мерника си Юджийн и му доказа, че никак не я е еня за него,когато става въпрос за организацията и, а той глупакът вместо да и тегли една майна по български, прие протегнатата ръка и явно ще и кляка до края от тук нататък.Уби ми се всяко добро впечатление за него като образ в тази история.Истрадала натура с невероятно тежко детство,прогонен от родината си и предаден от тези на ,които най-много държи...Очаквах твърдо поведение, типично за такъв вид хора...Уви боза! Ще го доизгледам докрая така или иначе , но вече ще бъде с идеята да не остане напразно вложеното и загубено време с тия 14 серии до момента.Актьорската игра си е отлична,там забележки нямам.

П.п:Сами преценете: Разглезена богаташка с много по-твърд характер от истрадал роб, градил и калявал характера си в продължение на 30 години в лишения и незгоди.Самостоятелно изкачил се във военната йерархия до капитан(или лейтенант беше) в чужда държава, а мек като сварен кремвирш.....??????

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 19:57 от yopen

# 566
За кралица Инсоо - малко е тъжно, когато се гледа истинска история, а не измислена, защото добри хора си отиват, както често се случва в реалността - по несправедлив и брутален начин.
Обаче ми прави впечатление как не са украсили историята - за разлика от сериала за императрица Ки, която беше представена като героиня и патриотка (нищо общо с образа, описан в историческите извори). Сигурно и тази кралица можеше да се представи по подобен начин, при желание от страна на режисьора.

Нещо, което не е показано, но някак си беше намекнато и ми направи странно впечатление (защо ли са решили да има толкова намеци, които реално не са потвърдени?) -
Скрит текст:
още от първи епизод, главната героиня изглежда си пада по свекър си (който впоследствие стана крал) и между двамата има определена... енергия (той харесва нейната компания и в един от епизодите дори беше споменато, че той понякога се изчервява в нейно присъствие). До толкова, че човек се пита не е ли възможно един от синовете й всъщност да е от него?... А и свекървата ревнува - тя си има и други основания да не харесва момичето, но поведението й твърде много прилича на обикновена ревност. И дори вярната й слугиня направо каза на господарката си, че е дошла в този дом, защото е харесала свекъра, а не съпруга си.

# 567
  • пак на Рив Гош
Гледайте, гледайте! И коментирайте, за да знам дали да го започвам!
bb6, на мен засега ми е забавен... но по принцип аз съм добра публика Wink

pppqqq, ще взема да прочета малко повече за тази кралица Инсоо, че нищо не ми говори, а както го описваш, ми стана интересно (сериала сигурно няма да го гледам)

# 568
Ето - https://en.wikipedia.org/wiki/Queen_Insu
Скрит текст:
никога не е била съпруга на крал (мъжът й почина от язва и депресия на 20 години, преди да има шанса да стане крал),
но пък е била майка и баба на крал.

При това в продължение на десетилетия и с реална власт. Което е сериозно постижение.

# 569
  • пак на Рив Гош
Мерси! Тъкмо и аз изчетох статията в Уики.
Не помня точно къде, но в един момент четох, че кралицата (която и да е тя) като съпруга на крал няма кой знае каква власт, но като вдовстваща кралица (майка или баба), особено по време на регентство, тогава би могла да има много по-значителна роля в държавните дела.

Общи условия

Активация на акаунт