Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 032
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Така е, но предишната, която искаше да бъде Кралица майка, се опита да наложи властта си, обаче не се получи. Изглежда и при следващата (свекървата) не се е получило добре.

# 571
  • пустинен пъпеш
Започнах ,, The World of the Married"(2020) в първи епизод действието се разви интригуващо и бързо(не съм гледала британския оригинал).И поведението на изменящия мъж,дължащ се галантно с жена си,и разтърсващата мъка на открилата измяната му жена са правдиво пресъздадени.Хареса ми и това,че жената бързо намери сили да реагира.До момента отново във второстепенна роля,но в доста различен образ забелязах актьор от ,,My Mister"(2018), където доста убедително представяше гадняра натегач.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 21:32 от rududu

# 572
The World of the Married е драмата с най-висок рейтинг излъчвана по кабелна телевизия. Изпревари дори Гоблин, Sky Castle, Reply 1988 и Crash Landing on You. Римейк е на сериал на BBC One - Doctor Foster.

rududu, обърни внимание на Хан Со Хи, която играе любовницата. Въпреки, че преди това е участвала в 2-3 други драми, с тази си роля набра голяма популярност и в момента е едно от най-търсените лица в ЮК.

# 573
Запазвам си я, въпреки че премисът не ми звучи много интересно. Скай касъл ми хареса много, щом тази е с по-висок рейтинг, може би също ще ми допадне.

# 574
  • Дубай
Светът на женените е хубав сериал, пълен с действие и драма в буквалния смисъл на думата,а Хан Со Хи си е все същата умряла риба(да ме прощават феновете и), но има голям късмет от към партньори.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 14:05 от I.V

# 575
  • пустинен пъпеш
,, The World of the Married"(2020) наистина е сериал с динамика, неочаквани обрати,с много проникновено и детайлно  разкриване на цялата смесица от чувства и на развеждащите се,а след това и
  вече разведени  партньори .Емоциите на децата им
юноши(гняв,мъка,самообвинение,протест,доза егоизъм ,лесното поддаване на  манипулация ,чрез която младата мащеха примами юношата да се премести да живее при баща си под предлог,че така ще спести неприятности на майка си и дори последващото го саможертвено разколебаване на майката дали детето да живее при нея,докато синът не харесва живота си в бащиния дом,т.е някакси загубването на детето между разделените родители).В добавка и съжалението и разкаянието на изменилите и осъзнаването им,че са загубили стойностното си предишно семейство,определението на всеки от възрастните за любовта и брака,болката на наранените и самонараняваше се души.Един омагьосан кръг от раздиращи чувства.
Като прибавим към всичко това и елементите на трилър,подсилващия внушенията предимно инструментален съпровод ,стайлинга на героите,добрата игра на всички актьори,дорамата е добро изображение на съвременността.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 01:27 от rududu

# 576
Лично аз, в противоречие на темата, ви съветвам да видите турската версия на ,,The World of the Married" - Sadakatsiz с Джансу Дере  и Джанер Джиндурук. Любовницата е Мелис Сезен. Историята изглежда много по-убедителна заради красотата на актьорите. В корейския вариант тази "ЛИПСА" на хубост ми пречи да възприема страстите. Така са ни привикнали към стандартите за красота, че когато не ги откривам в корейски актьори, които трябва да предизвикват страсти на екрана, цялото произведение не ми въздейства. Хубава седмица!

# 577
На мен турските актьори често ми приличат на чалгаджии. Не е моят тип излъчване. Примерно тези от сериала Опасно изкушение (не го следя, в началото гледах малко) - все едно, че са избирани с кастинг на телевизия Планета.
Скрит текст:
Но признавам, че като физически данни са по-добре от българските. Особено жените - не знам защо за българските сериали често се избират грозновати актриси - сигурно са по-талантливи. И като се появи някоя по-хубавка, веднага излизат хиляда статии, как била бездарна, и не можела да играе, и била любовница на някой, който я е уредил... Е, ок, но това е сериал, а не Болшой театър; поне не прилича на риба (за разлика от някои други)... 

# 578
pppqqq, ами то и айдълите, които гледаме, са тип чалгари , но в азиатски смисъл.
Но за да съпоставите ето образите от двете версии- корейската и турската:
Не агитирам никого. Просто едно мнение конкретно за този случай.
А за т.нар. "Опасно изкушение" не съм съгласна. Много успешен сериал. Ако при корейците има "броманс" в този турски сериал има женска забележителна двойка, която създава невероятна връзка. Показателен е рейтингът на сериала. Ако продуцентът не беше взел решение сам да спре сериала, можеха да откарат още 6-7 сезона. През филма преминаха плеяди хубавици и хубавци, които едва ли не стартираха кариерата и известността си през този сериал. Може би е вторият феномен довел за разцвета на турската дизи индустрия след "Великолепния век". Ако паднат предубежденията ни- сериалът е интересен, направен по европейски, с красиви актьори и костюми, с хумор и показващ разнообразни страсти. Де у нас да можеха да направят такива филми. Ама не. Аз така не мога да гледам български сериали, да ме прощават. "Столичани в повече" в първия си сезон ми беше допаднал и оттогава нищо...

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 09:55 от victoria vassileva

# 579
Е, поне мъжът със сигурност ми е по-симпатичен, от този сивокосият с къдричките.
Аз не съм меломан, понякога слушам музика (корейска и друга - в случая с корейската, обикновено е такава, която съм харесала от сериалите), но реално не се интересувам от спектакъла, който я съпътства и не е нещо, което може да ме завладее.

# 580
  • България
От горната снимка корейските актьори ми допадат много повече. Турчинът ми е направо грозен, жените са скучни.
Не гледам турски сериали, опитах един много хвален и бързо се наситих.
Много хора около мен гледат и понякога ми се налага да изтърпя по някой епизод - много рев, драми, никак не ми е интересно.
Български сериали гледам. Не всичко, което се предлага, но гледам.
Съгласна съм за красотата.
Но донякъде.
Гледам с интерес, ако актьорите са красиви и талантливи, според моето усещане.
Xiao Zhan - голямо дърво, на някои снимки изглежда красив, но на екран никак не ми допада, може би защото е наистина голям пън. Никакво излъчване, никаква добре изиграна емоция на виждам у него, поне в The Longest Promise (2023). А сериалът е пълен с добре познати за мен лица на много симпатични актьори. Биваше ли точно тоя да е главният.

Че и главната.

# 581
  • при най-добрият мъж...
Истерията по Сяо Джан и аз не я разбирам. Има къде-къде по-красиви и по-мъжествени китайски актьори от него.
Тази вечер смятам да хвърля едно око на Чо Бо А и Роуон, главно заради нея, защото много я харесвам. Младежа още не може да ме убеди, че става за актьор. Хубавичък, но посредствен. Може пък да ме изненада, знае ли човек?
Аз съм в почивка от китайското и съм забягнала към Тайланд и Япония. И по-главно съм се концентрирала на кариерата на Fuma Kikuchi. Много класен младеж.

# 582
Красотата е нещо много субективно и индивидуално. Различни хора сме и всеки има свое собствено виждане за това кое е красиво и кое не. Вярно е, че има актьори и актриси, които по всеобщо мнение са някакъв еталон за красота, но дори и тях не всеки ги харесва.
Специално за The World of the Married не мисля, че външния вид е нещо водещо, че да ми е важно за историята. В крайна сметка и в реалния живот изневярата не се случва само при красивите хора. Това как изглежда съпругата, любовницата или мъжът обикновено не е причината за разрива на една връзка. Обикновено, освен историята,  играта на актьорите е тази, която ме кара да гледам един сериал. Не ми е определящо дали са красиви или не ча толкова.
Обаче, независимо от всичко, на мен Хан Со Хи ми е много красива.

Сяо Джан го харесах във Вълкът макар, че за самия сериал съм със смесени чувства. На външен вид изглеждаше доста по-зрял от последвалите му роли, въпреки че сериалът е сниман май някъде 2017г., мисля, дори и преди толкова популярния The Untamed.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 13:18 от 2в1

# 583
  • Дубай
Харесвам Сяо Джан, готин е и добре влиза в роли според мен...

Индира, как изтърпяваш японките?! Много са ми лигави на мен и рядко мога да изгледам цял сериал без да превъртам.

# 584
  • пустинен пъпеш
В The World of the Married корейските мъж и любовница според мен са хубави,а  измамената съпруга пък изпълнява чудесно ролята си, а от турските актьори само тъмнокосата жена намирам за хубава.
Не съм гледала нищо с Xiao Zhan ,но 30.07.2022 г. — Китайският певец и актьор Сяо Джан е признат за най-красивия мъж в света. За това свидетелстват резултатите от продължилото пет месеца ...
 Според Уики пък е обявен за най-красивите лица в Азия през 2019 г., 2020 г., най-влиятелните лица на 2020 г., най-красивото лице в Азиатско-тихоокеанския регион 2020 г. от TCC Asia. [71] [72] Той също беше поставен на 6-то, 7-мо и 11-то място за най-красивите лица в света за три последователни години през 2019, 2020, 2021 от TCC Candler. [73] [74] [75]
Той беше включен в списъка на най-красивите мъже в света за 2020 г. от Top Beauty World, [76] както и като най-сексапилните мъже в света за 2020 г. и поставен на 8-мо и 1-во място в Asian Heartthrobs 2020, 2021 от Starmometer . Той е обявен за мъже номер 1 в света на модата за 2021 г. от The World List, [77] поставен на първо място в „Модна икона на годината за 2021 г.“ от World's Choice Awards и е избран за „Най-красив мъж на 2022 г.“ от списание Nubiai с 2,2 милиона гласа от много повече от 140 нации по света, включително гласове от САЩ, Перу, Тайланд, Мианмар и други нации. [78] [79]

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 16:53 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт