Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 000
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • пак на Рив Гош
А докторът е по-хубав от докторите в Romantic Doctor, Teacher Kim.
роца, дано бързо отминава неприятният момент Hug
Ретрограден Меркурий Wink
Аааааааа, от един определен доктор не е по хубав! Joy (нищо, че не съм видяла участниците Joy)
Благодаря ти! Hug
И подкрепям за продуктите им, много са добри!

# 601
  • при най-добрият мъж...
Роца, еднорога е животно упорито. Гони си щастливия край, независимо на сън, на яве, в този живот или в друг. Ако ме разбираш какво искам да кажа.

Още една китайска звезда изгоря. Song Zuеr е обвинена в укриване на данъци За сега е само слух, няма потвърждение, но както си ги знаем китайците, щом става дума за пари и укриването им - прошка няма. Лошото е, че с нея заедно ще канселират и сериалите, в които се е снимала. Така, че The demon hunter's romance с Ren Jia Lun, Reading class с Hou Minghao и The prisoner of beauty с Liu Yuning едва ли ще видят бял свят.

# 602
  • България
Ох, стига де.
Има доста и добре изглеждащи сериали планирани с тази актриса в главната роля.
Надявам се снимките да не са започнали и просто да я подменят.
Как се осмеляват да крадат, нямам идея.
В една от фен страниците на Дън Лън пише, че реално нищо не е укрил и е натопен.
Къде е истината сигурно само те си знаят.
Да не пропускаме и завистта, която е характерна за много хора, а като добавим и отмъстителната природа при някои народи, работата съвсем започва да ме съмнява.

# 603
О, кражбите и корупцията са в космически мащаби в Китай. Но си има потоци и интереси, които трябва да се спазват. От време на време показно разчекват някого на 4 коня. Огромна страна, много тежка машина на управление и традиции от векове. Спомнете си, че исторически не обвинението даказва вина при тях, а обвиненият трябва да докаже, че е невинен...Ама нейсе. Дано се отърве наш-то момче. Аз съм на "Легенда за синьото море". Много дълго го отлагах заради прехваления Ли Мин Хо. Но е лек и забавен. С красиви актьори и сцени. Не е върха на мелодрамата, но ме забавлява. Хубава вечер!

# 604
На мен ми е любим Легендата - един от малкото корейски сериали, които съм гледала два пъти.
Даже бях позабравила някои неща втория път, което всъщност е добре Simple Smile

# 605
  • България
О, благодаря за подсещането.
Тегля го и ще го гледам и аз тези дни.
Не харесвам русалки, но харесвам Lee Min Ho.

# 606
  • гр. София
Сериалът е хубав. Заслужава си гледането Simple Smile

# 607
  • пак на Рив Гош
Индира, благодаря! Значи да се готвя за още драми и катаклизми, изпитващи търпението на еднорозите Grinning

Дано да не отменят сериала с Ren Jia Lun, макар и да не ми се вярва (девойката хич не ми е позната).
Русалката по телевизията ли върви?

# 608
  • България
Реших и да поизчистя малко натрупани сериали.
Изгледах първи епизод от тайванския Absolute Boyfriend (2012).
Комедия с андроид. Някак наивно, но първи епизод беше много забавен.
Актьорите са красиви, предполагам че и актрисата е, но много мразя тая нелепа прическа, май сасон се наричаше някога. И очилата са в тон с косата.

# 609
Добро утро! Завърших Легенда  за синьото море. За мен  го спасява главната героиня и хубавите снимки. Реминисценциите  им с миналото не са много затрогвощи и дори бяха досадно поставени. Сега ще се опитам да започна Law school. Да не пропусна , че сутринта изгледах 4-тата серия на Националното преброяване. Така серия по серия ми се губи смисълът и емоцията. Усещането ми е, че и те зациклят. А и много мразя този пърхащият стил на азиатките, когато подскачат наоколо като малоумни. Хубав ден!

# 610
  • вятърничава
Вики, какво е това Националното преброяване, сериал ли е?
Извинявай, ако си писала преди за него, пропуснала съм.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 19:25 от bb6

# 611
Сериал с pak hae jin- Gulminsahyeongtupyo национално гласуване за смъртното наказание

# 612
  • пустинен пъпеш
След драмите започнах излизащият все още,,Wrong Carriage, Right Groom"(2023),лек, забавен сериал за две по погрешка разменени невести, като образованата и изтънчена девойка попада в имението на суров генерал,а необразованата и занимаваща се с бойни изкуства девойка в дома на образован и преструващ се на болнав  младеж.И това придружено с хубаво ,весело и характерно за подобни дорами струнно озвучаване(за мен тези мелодии в различните филми са трудно различими една от друга,но пък много  харесвани от мен).
Необразованата е весела, завладяващо жизнерадостна,а образованата е и сръчна и двете девойки са умни и бързо се приспособяват към обстоятелствата и новото си обкръжение.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 12:19 от rududu

# 613
  • пак на Рив Гош
Моарейн, сасончето не го отбелязах, беше замъглено от гърба на младежа върху нея Joy

rududu, и аз го видях този сериал, но още няма превод при мен. Ще го изчакам да се понатрупа.

Два завършени при мен:
- корейския See You in My 19th Life - хареса ми, симпатичен и интересен сериал, двамата Главни стояха добре заедно и добавих Шин Хе Сун в списъка си с любимки - много ми хареса и като персонаж, и като интерпретация. И второстепенните герои ми харесаха, нямаше някой откровено да ме дразни. И 12 епизода му бяха съвсем тамън.

- китайския City Of Streamer - ох, еднорозите видяха голям зор, че и аз покрай тях Joy. Откъм средата натам отварях всеки нов епизод с мисълта какво ОЩЕ ще им стоварят на главите на Нашите хора, и така до края. Но вървеше добре и динамично и даже не превъртах. Той ми хареса повече от Тя, имаше повече развитие на образа при него. Макар че и Тя беше умна и способна героиня, някак си повече стоеше на едно място като образ. Дори и да бяха добра двойка, няма да изместят маршал Тан и госпожица Му (от Fall In Love) от сърцето ми. Имам някои забележки към компютерните графики (на моменти много забележими), както и към прическите на героините - перуките им стояха доста неестествено в голяма част от сцените.
Също така установих, че със стилистите на китайските драми пазаруваме от едни и същи сайтове - госпожица Фън от Шанхай от преди около век имаше същата фиба-украшение за коса, каквато си купих преди 2 години от сайт за азиатска козметика и аксесоари Joy

Следобед ще погледна и последния епизод на първия сезон на My Dearest (Скарлет и Рет) и ще чакам продължението след месец-два. Дано да има повече любов и по-малко война Wink .
И като споменах "Скарлет", се сетих за една забавна случка в мое присъствие в българското посолство в Париж преди поне 15 години.
Скрит текст:
Отивам да оправям някакви документи, чакам си на опашката на гишето и пред мен мъж, жена и две деца, момче и момиче на видима възраст 5-7 години. Естествено, помещението е малко и всички чуват като говориш със служителката на гишето. Та жената от групата пред мен започна с "идваме за пасаван", след което се впусна в една дълга история за това как децата били нейни, ама не от този мъж, който всъщност не й е мъж, ама и с бившия не били женени... абе, отношения, достойни направо за латино-сапунка. На децата, естествено им е скучно, почват да вилнеят наоколо и в един момент майката се откъсна от обърканото родословно дърво и кресна "Скарлет! Скарлет, ма! Идвай веднага тук". Как не се разсмях на глас не знам... някак си "Скарлет" не ми се връзва много с "ма" Joy

# 614
Роце, не си ли гледала Mr. Queen, че чак сега Шин Хе Сон ти става любимка?
Макар, че съм гледала всичките ѝ сериали си я харесах още след Five Enough.

МоарейнД в тайванския Absolute Boyfriend главният е бонбон, но главната е една от най-антипатичните ми корейки. Лично за мен най-добрата адаптация на историята е японската Zettai Kareshi.

Общи условия

Активация на акаунт