Тема 7 - за любителите на корейски и китайски сериали

• 34 024
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Пюдипай също го вкарват редовно в такива списъци и една година даже спечели. Не че е грозен, но не ми изглежда и красив - по-скоро някъде по средата.

# 586
  • България
Затова винаги подчертавам, че използвам думата "красив" според моето усещане. А и талантлив - и тук всеки има различно усещане за нещата.
Всепризнатите красиви и талантливи може да са такива за 99% от населението на Земята, но ако съм в останалия 1% какво ме греят титлите му, когато не топли душата ми с екранното си присъствие.
И да си окача някъде горния списък, този актьор няма да стане по-красив в моите очи.

# 587
Според мен класациите за хубост са силно повлияни от интересите на агенциите. Със Сяо Джан изгледах The Oath of Love. Ами не мога да го възприема като мъж. Вероятно, защото заради The Untamed, (който не догледах) очевидно ми се кодира в паметта като минал под дъгата. Интересно, че Дилън Уанг (Хейди), не е много по-тежък или як, момче е още, но излъчва повече тестостерон. Не говоря за по-мощните китайски актьори като Дън Лън.  Те си разнасят сексапил отвсякъде. С жените ми е още по-трудно, защото са много еднотипни. А ако някоя е по-характерна- не ми харесва. По-лесно е да кажа кои не ми харесват, но не си заслужава. Това е изключително печеливша индустрия и актьорите са дребни пешки в нея. Ако вземем света на музикалните и танцувални айдъли- толкова са ми момчешки и момичешки, че няма как да им обърна особено внимание. Но си  работят  за определен пазар и фенска база. Истински ме вълнува за съжаление вече починалият МуунБин от Астро. Много ме натъжава липсата му.
Върнах се да изгледам още веднъж Ким Дон Ук в Изгодната афера. Гледам и Националното гласуване за смъртно наказание, но са излезли само 3 серии. Приемам препоръки за сериали, които са ви харесали. Хубава прохладна вечер!

# 588
  • вятърничава
След прекъсване от седмица-две продължавам с  Single's Inferno сезон 2.И като ги гледам тези млади хора,участващи в реалити за сформиране на двойки, имам усещането,че са излезли от някой сериал.Представете си млад 30 годишен пластичен хирург,умен, възпитан,красив,висок и с атлетично тяло.Занимава се с няколко вида спорт.Поел по пътя на баща си,който също е лекар. Другият красавец е с толкова широки рамена,пак атлетично тяло,тренира редовно, и бил брокер,моля ви се.Толкова е хубав като се усмихне,а бил и много умен.Готвачите изглеждат секси,момичетата също са красиви,умни,талантливи.То е ясно,че са минали през жесток подбор,но изразът "Да,бе ,да, като на кино" придоби друг смисъл Thinking Чудя се киното отразява живота или променя хората и живота им Thinking

# 589
  • България
Ех, Дилън и Дън Лън. Heart
Такива харесвам, слаби, високи и с огън в очите.
За сериалите е трудно да препоръчам.
Най-любимите са ми в подписа.
Китайски: https://mydramalist.com/list/73DnXQg1
Корейски: https://mydramalist.com/list/1xrmQED3
Покрай вуксията с дървото започнах и корейския Revenant (2023)
Първите два епизода ми допаднаха. Не обичам ужаси, но този е повече за призраци, демони.
Дотук няма някакви брутални сцени на насилие. Не е сладникав като американския "Шепот от отвъдното", въпреки че там последните епизоди бяха доста напрегнати.
Има завръзка, надявам се и на разплитане на историята.
Момиче, живяло с майка си и мислещо баща си за мъртъв, в деня на истинската му смърт, получи подарък от майка му, който се оказа фатален.
Това са главните:

Който е гледал Mr. Sunshine (2018) ще види актрисата отново тук.
Много добра, според мен.

# 590
  • при най-добрият мъж...
Харесвам Сяо Джан, готин е и добре влиза в роли според мен...

Индира, как изтърпяваш японките?! Много са ми лигави на мен и рядко мога да изгледам цял сериал без да превъртам.

Много трудно, но вниманието ми винаги е отдадено поне 99% на главния, а дамите са ми като нужното оборудване, за да се получи историята. Странни са, неадекватни и често облечени твърде странно за моите лични възприятия. Вероятно за това и феновете на БЛ-те се увеличават главоломно, защото няма дразнещи женски персонажи.

# 591
  • вятърничава
Има и с нелигави японки.Набързо се сетих за тези:
Mothers in Love
Is Love Sustainable?
My Dear Exes / Omameda Towako to Sannin no Motootto
Quartet
Rinko-san wa Shite Mitai (2021)
Nagi's Long Vacation

Имаше един преведен на български японски сериал,който много ми беше харесал.За три семейства,съседи в модерна, интересена,жилищна сграда. Едната жена беше художничка на манга, имаше син,съпруг и котарак.Другото семейство беше от работеща съпруга и съпруг,който се грижеше за дома,тъщата живееше с тях.Третото семейство бяха младоженци и новодомци и се нанесоха заедно с бащата на мъжа и от всички си спомних само този възрастен актьор /бащата/, но не му знам името и не помня заглавието на сериала.Ако някой се сеща?
Открих го Karera wo Mireba Wakaru Koto (2020) / Лабиринтът на семейството !

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 16:58 от bb6

# 592
Здравейте, малко насила доглеждам "Изгодна афера" ,който започнах заради Ким Дон Ук. С изненада разбирам, че той е актьорът, който игра принца в "Наложницата"- The Concubine от 2012г. Иначе сериалът е от тези, които биха могли да са много интересни, ако сценарият е написан добре. Засягат се важни теми, но похватът е муден и неинтересен. Хубав ден!

# 593
Вики, така си е за Delightfully Deceitful. И аз не останах впечатлена.
А Ким Донг Ук днес съобщи, че ще се жени. Бъдещата му съпругата не е знаменитост и сватбата ще е през зимата.

# 594
сега съм на The Rational Life (2021)
на мен ми е скучно въпреки
многото житейски въпроси:
голяма корпорация и подмолните игрички. дискриминация на служителите, особено на служителките. overtime nonstop... жената кариеристка, но не мога да отрека че има дар слово и се справя с враговете ...
другата героиня (support) пък е съвременната жена, която не знае какво иска от живота ... кой с какво участва в семейството. да роди ли дете или да не роди ... кога забравихме мечтата си и т.н. и т.н..
20-годишните пък се борят да оцелеят и все още мечтаят Green Heart

никакъв романс няма (само едностранно привличане) . защо са му сложили такъв таг ...
да видим как ще завърши. залагам на тъп край Purple Heart
нощните гледки от Шанхай са впечатляващи Green Heart
главната има ужасна прическа Purple Heart

# 595
И аз исках повече от Rational Life. Заради Дилън Уанг. Ама играят каквото им дадат. Той все още има да изминава път до суперзведа в Китай и ми се ще по-внимателно да си подбира ролите.

# 596
  • вятърничава
Вики, така си е за Delightfully Deceitful. И аз не останах впечатлена.
А Ким Донг Ук днес съобщи, че ще се жени. Бъдещата му съпругата не е знаменитост и сватбата ще е през зимата.
Е,браво! Дано да е щастлив!

# 597
  • пустинен пъпеш
Започнах ,,Pale Moon"(2023),действието се развива в съвременността,едната гг игра и в ,,Eve" ,и в,, Queen mask";другата гг-в ,,Mine",интересен е .Постоянни са препратките към символа,заложен в заглавието чрез множеството кадри с луната,чрез размисли за нея ,а също и чрез предмети с формата на луна,а именно за присъствието на илюзорното и реалното в човешкия живот.Контрастът между скромния стайлинг на едната гг(но пък с доста елегантни обувки) и на стайлинга на социалния кръг на заможните,към който тя принадлежи също препраща към горното послание ,допълва го и с изобразяване на снобизма и ламтежите на средната класа.За нелеп намирам само този търсен от младежа романс с доста по-възрастната от него героиня.
И да вметна нещо,само на мен ли ми изглеждат толкова младолики и в лица,и във фигури около петдесетгодишните корейски актриси .

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 20:27 от rududu

# 598
  • пак на Рив Гош
rududu, не само на теб. И на н ми се виждат супер младолики, и актрисите, и актьорите. Поддръжка, козметика, сигурно тук-таме и някоя лека корекция... Grinning

И аз видях новината за Ким Донг Ук, дано да имат дълъг и щастлив съвместен живот.

Аз си кретам с моите текущи 4 сериала на по два епизода седмично. Към всички имам по някоя забележка, но стават за гледане и най-важното, развличат ме в доста неприятен за мен момент. Хубавото е, че за всеки ден си имам нов епизод, пък и май като ги гледам по-нарядко, ставам по-толерантна към недостатъците им, отколкото ако гледам всички епизоди наведнъж Joy

bb6, в един от епизодите на Behind Your Touch имаше закачка с My Liberation Notes (ама не за мистър Гу Wink ), та със щерката се забавлявахме. После проверих екипа и се оказа, че режисьорът и на двата е един и същ.

Гледам и китайския City Of Streamer - харесва ми, увлича ме, не ми е скучен. Обаче имам големи притеснения за еднорозите - ще успеят ли да заподскачат накрая, че преполових сериала, а като гледам дереджето на отношенията между главните, битката за тържеството на любовта хич не е спечелена...

# 599
  • вятърничава
Не само петдесетгодишните корейски актриси, всички корейски актьори изглеждат по-млади. Коментирали сме, че корейците много държат на външния си вид. Това им помага в търсенето на по-добра работа и брачни партньори. Кабинетите за естетични процедури са на всяка крачка, в обедните почивки си правят процедури, козметичните им продукти са много добри.
Аз продължавам с single's inferno 2, там всички са красиви, от малки се занимават с няколко вида спорт.
Скрит текст:
Появи се един военен, мили боже, красив, силен и пълен темерут. Все едно гледам сериал.Всички момичета са влюбени в него. Готов е за кариера в киното. А докторът е по-хубав от докторите в Romantic Doctor, Teacher Kim.
роца, дано бързо отминава неприятният момент Hug
Ретрограден Меркурий Wink

Общи условия

Активация на акаунт