На море в Турция - тема 79

• 73 522
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
На камериерките оставяхме по 2 евро.
На барман не сме давали, защото ни обслужваше сервитьор. На него давахме по 5 или 10 евро, а последната вечер мъжете решиха да му дадат малко повече заради отличното му отношение към нас през цялата ни почивка.

Навсякъде в магазините и пазарите, които посетихме цените бяха обявени в евро, долари и лири. С каквато валута плащаш, в такава ти връщат рестото. Поне при нас беше така. Става въпрос за района Сиде-Алания.

# 211
  • София
Момичета и момчета,зман,че скоро коментирахме темата с бакшишите,но ще  си позволя да я повдигна пак.
Предвид поредния срив на лирата, какви суми оставяте вие като бакшиш? Знам,че е според джоба, но ориентировъчно...И в лири или в евро е по-добре за тях?

Остави 5 долара или 5 евро на чистачката и всеки ден ще имаш хавлиена айфелова кула и Тадж Махал с отражението барабар. Майтап, разбира се, но са достатъчни, аз поне толкова оставям. И две години подред по 10 долара на рецепция с молба за по-висок етаж, не смяна на стая, просто същата стая, но да не е 1, 2 етаж. Това Кушадасъ, в Анталия можи тарифите да са по-високи. Само една година оставих 2 долара на чистачката, ама тя си беше мърла по рождение, па може и да се е обидила от малкото пари, беше много противна, не чистеше както трябва, но аз съм над тия неща.

# 212
  • Пловдив
И аз си мислех за 2-3 евро,ама ме приеснява,че са на монети...иии ми едно такова нелицеприятно...
А на камериерките всеки ден по малки суми ли оставяте или веднъж по-голяма? Те не се ли сменят? Миналата година май всеки ден оставях...

# 213
  • София
И аз си мислех за 2-3 евро,ама ме приеснява,че са на монети...иии ми едно такова нелицеприятно...
А на камериерките всеки ден по малки суми ли оставяте или веднъж по-голяма? Те не се ли сменят? Миналата година май всеки ден оставях...

Еднократно оставих първия ден, не всеки ден, 7-те дни ми оправяше женичката леглото и имаше лебеди, сърца, 2-3 е малко според мен, освен ако не е всеки ден.

# 214
Освен фигурки, какво се предполага, че трябва в повече да направят при оставен бакшиш (освен разбира се, като израз на благодарност за полученото обслужване)?  Може въпросът ми да звучи глупаво, но не съм запозната с порядките.

# 215
  • София
Момичета и момчета,зман,че скоро коментирахме темата с бакшишите,но ще  си позволя да я повдигна пак.
Предвид поредния срив на лирата, какви суми оставяте вие като бакшиш? Знам,че е според джоба, но ориентировъчно...И в лири или в евро е по-добре за тях?

П.С.: Скоро ще напиша и моят отзив за Utopia World, просто откакто сме се прибрали имаме много ангажименти, но като цяло сме много доволни. Единствената причина, поради която не бихме повторили този район е отдалечеността от летището. Поне за нас и по-специално за детето, не се отрази добре.
Също така тази година съм малко разочарована от Gettransfer - нито на отиване, нито навръщане имаше детско столче за сина ни, а бях заявила изрично. Все пак дете на 1.9г. не стои мирно и общо взето пътуването беше ад. Да не говорим за безопасността му.
Най-добре е да летите от летище Газипаша Алания, ако сте в Утопия уорлд. Ние другата седмица заминаваме от Сиде в Утопия и на връщане за Истанбул летим от Газипаша-само на 20км. от хотела, а и ползваме безплатен трансфер от хотела до летището.
Колкото до Гет трансфер моят съвет е ден или два преди трансфера да им пишеш в уатсап с напомняне на датата и часа на трансфера и пишеш за всички Ваши изисквания- столче, вода, каквото искате, и така никога не забравят.
Аз винаги им пиша и никога досега не е имало проблем да забравят, това което искам.
А иначе никой не гледа допълнителните изисквания в резервацията. Те всеки ден имат по пет шест различни трансфери, и не им е много много по подробностите. Ти си заинтересована от твоите потребности и ти трябва да им напомняш.
И накрая много поздрави за всички от Сиде.
не се притеснявайте нищо не сте загубили, че не сте тук.
Дъжд, мъгла и студ. Празни плажове и басейни, абе мъртвило.
Ако не вярвате вижте!
Скрит текст:

ПС. Последният абзац беше майтап разбира се.
Времето е прекрасно, горещо и слънчево, водата е топла!
И е препълнено с хора!

# 216
  • София
Освен фигурки, какво се предполага, че трябва в повече да направят при оставен бакшиш (освен разбира се, като израз на благодарност за полученото обслужване)?  Може въпросът ми да звучи глупаво, но не съм запозната с порядките.

Също оправя леглата и поприбира разпилени дрехи, но тя камериерката ако си е заплес по принцип дали ще има или не бакшиш, пак ще забрави да тури нови бири в минибара или ще забрави шампоаните да ъпдейтне. Едва ли ще си заостри вниманието щот си оставил бакшиш.

# 217
  • Пловдив
Да,да, имах предвид 2-3евро на ден. В такъв случай може и повече еднократно да оставя Simple Smile
Роже, приятна почивка!
И аз нямам търпение вече, вторник тръгваме Heart Eyes

# 218

Поздрави и от нас от Сиде,Турция.
Von resort golden beach.

# 219
  • Варна
ninoto, благодаря много!
Подозирах, че турците са го измислили, но мъжът ми явно разбрал-недоразбрал, си ги развива едни теории. Grin
А коя е групата във фейса?
Групата е Почивка в Търция. Днес пак се обсъждат вариантите за маршрут до Анталия.
Ето линк към вариантите от Иван Момиров, който има търпението и добрината да го актуализира всяка година.
Има за Кушадасъ , Мармарис, Бодрум. Най-долу е за Анталия.

https://www.facebook.com/groups/pochivka.v.turcia/permalink/6996316150384825

# 220
  • Стара Загора
Днес се завърнахме благополучно, летяхме и ние с Петър Петров от Фермата, даже и успяхме и снимка да направим😉 Имахме около 30 Мин закъснение при  излитането в Анталия, но полета беше лек. С прекрасни отзиви сме, макар да бяхме в хотел 4 звезди, обгрижваха ни, стараеха се, чистиха, забавляваха. Времето беше чудесно и тена е хубав. Хубаво време и незабравимо изкарване на почивката, на всички които им предстои пожелавам. Аз за жалост ще трябва да се настроят на "работна" вълна😔

# 221
  • Sofia
Петър Петров с коя компания лети? Не гледам Фермата и не съм в час.

# 222
  • Стара Загора
С BHair бяхме Анталия- Пловдив.

# 223
  • Sofia
Сиер, много благодаря! Simple Smile Края на май летяхме с тях до Анталия и обратно. Бях впечатлена от лекото излитане и кацане на Кап. Иванов, а ушите ми още повече. Дори да са споменали втория пилот, името не ми говори нищо. Живи и здрави в неделя пак ще летим с тях, и този път ще внимавам повече. 😀

# 224

Ние пътувахме София  - Анталия  -София с авиокомпания Corendon.

Общи условия

Активация на акаунт