На море в Турция - тема 79

• 73 540
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Благодаря, Нелка. Картата ми е виза, значи няма проблем, че е в лева.

# 196
  • София
Може да си смените валутата и в гетрансфер. Аз например гледам цените в евро, иначе си плащам с револют, но съм плащала и с мастерлард на бг банка.

# 197
Излязоха ми last minute оферти, може да представляват интерес за някой:
Скрит текст:
🏖️ СЕМЕЙНА ОФЕРТА за почивка в АНТАЛИЯ  🇹🇷  за селектирани хотели, за дати 29.06 и 30.06  ✈️ с полет от София и 29.06  ✈️ с полет от Пловдив, за настаняване 7 нощувки

📣 Офертата е валидна за 2+1 настанени в една стая за следните хотели и стаи.  Посочените цени са с ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА:

✨ DIZALYA PALM GARDEN HOTEL 5*, Ultra All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2342 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2272 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2421 лева

✨ BEACH CLUB DOGANAY 5*, Ultra All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2264 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2309 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2342 лева

✨ CLUB NENA HOLIDAY HV-1/5*, All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2475 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2516 лева
Пловдив 29.06:Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2554 лева

✨ RAYMAR RESORT & AQUA 5*, Ultra All Inclusive, Standard Land Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2587 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2677 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2664 лева

Промоцията важи за семейства с едно дете до възрастта указана към всеки хотел, за резервации до 25.06.2023 г. или до изчерпване на промоционалните места!
Скрит текст:
С уговорката, че хотелите нищо не ми говорят ☺️

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 18:45 от Аркадия

# 198
  • Beyond the Frontiers
На Тез тур е тази оферта last minute.
Скромни хотели са си като цяло.

# 199
  • София
Излязоха ми last minute оферти, може да представляват интерес за някой:
Скрит текст:
🏖️ СЕМЕЙНА ОФЕРТА за почивка в АНТАЛИЯ  🇹🇷  за селектирани хотели, за дати 29.06 и 30.06  ✈️ с полет от София и 29.06  ✈️ с полет от Пловдив, за настаняване 7 нощувки

📣 Офертата е валидна за 2+1 настанени в една стая за следните хотели и стаи.  Посочените цени са с ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА:

✨ DIZALYA PALM GARDEN HOTEL 5*, Ultra All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2342 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2272 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2421 лева

✨ BEACH CLUB DOGANAY 5*, Ultra All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2264 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2309 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2342 лева

✨ CLUB NENA HOLIDAY HV-1/5*, All Inclusive, Standard Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2475 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2516 лева
Пловдив 29.06:Цена за 2+1 (до 8,99г) - 2554 лева

✨ RAYMAR RESORT & AQUA 5*, Ultra All Inclusive, Standard Land Room
София 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2587 лева
София 30.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2677 лева
Пловдив 29.06: Цена за 2+1 (до 12,99г) - 2664 лева

Промоцията важи за семейства с едно дете до възрастта указана към всеки хотел, за резервации до 25.06.2023 г. или до изчерпване на промоционалните места!
Скрит текст:
С уговорката, че хотелите нищо не ми говорят ☺️

Някъде по фейса се спомена, че самолет е от сорта на 450-500 лв на човек. За туриста остава 1000-1200 лв за 7 дни. Всеки да си направи сметка какво ще получи за 2+1 човека за 7 дни за тия пари. Една кръгла нула и разочарование.

# 200
  • София
Вече започвам да обмислям варианти за догодина. Иска ми се най-после кракът ми да стъпи някъде в Анталия, но без чартърна програма, тъй като са ми малко тези 7 дни.

Имате ли представа при ранно закупуване на самолетни билети каква цена се постига на вътрешен полет Истанбул - Анталия? Примерно с кола до Истанбул и там да я оставим на паркинг.
Другият вариант е с кола до Анталия, но мъжът ми твърди, че ще изгубим часове да минем покрай Истанбул...

# 201
  • Варна
Вече започвам да обмислям варианти за догодина. Иска ми се най-после кракът ми да стъпи някъде в Анталия, но без чартърна програма, тъй като са ми малко тези 7 дни.

Имате ли представа при ранно закупуване на самолетни билети каква цена се постига на вътрешен полет Истанбул - Анталия? Примерно с кола до Истанбул и там да я оставим на паркинг.
Другият вариант е с кола до Анталия, но мъжът ми твърди, че ще изгубим часове да минем покрай Истанбул...
Тонка, минава се през третия мост, най-близкия до Черно море  и няма никакъв проблем . Tам си е четирилентова магистрала. Отдалеч се заобикаля Истанбул. В групата във Фейса има линкове с пътя до Анталия.
И аз в началото на октомври ще пътувам с кола до Алания. Имам резервация в Утопиа Уорлд.
Тъй като не знам , колко човека ще сме, съм резервирал две двойни стаи през Дестиния и една тройна през Stayforlong.com . И двете са с право на анулация седмица преди датата.
Проверил съм ги по телефона и на имейл.
Казаха -  Reservasyion var.Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 07:55 от ninoto

# 202
  • София
ninoto, благодаря много!
Подозирах, че турците са го измислили, но мъжът ми явно разбрал-недоразбрал, си ги развива едни теории. Grin
А коя е групата във фейса?

# 203

Турските авиолинии имаха няколко пъти промоция на вътрешните полети. Аз съм купила билети до Мардин на цена 434 лири на човек на посока и тези цени бяха налични за всички направления. Друг е въпросът дали ще има точно за вашите дати,но излизат оферти. Промоции правят и Pegasus.

# 204
  • София

Имаш и трети вариант. С директен полет от София до Анталия. Не зная защо го отхвърляш, но той ти е най-бърз и евтин.След като пуснаха директната линия от София до Анталия в последните две години цената е в рамките на 70-80€ на посока.
Пегасус през 2022год. малко закъсняха с пускането на самолетните билети за лятото на 2023 и вместо септември промоцията направиха през октомври. През изминалите години още в средата на септември те пускаха десетдневна промоция за членовете на програмата за лоялност Болбол точки и цената на двупосочен самолетен билет с чекиран багаж 15 кг.+ ръчен от Истанбул до Анталия бе в рамките на 25-30€.
През 2022год. тази цена бе вече само  в едната посока.

Но истината е, че няма по-ниска цена особено за вътрешните полети на Пегасус от цената на ранните покупки, тоест веднага при пускането на продажбата за следващата година.
И мъжът ти ако го твърди е абсолютно прав.
Близо  10 години пътуваме до Анталия от Истанбул и никога досега не съм срещнал по-ниска цена от тази през септември, когато пуснат продажбите за следващата година.

# 205
  • София
Роже, радвам се, че се включи!
Мъжът ми нищо не твърди относно цените на самолетните билети, той изобщо не е наясно. Неговото твърдение е относно времето, за което евентуално ще минем покрай Истанбул с кола.

Имаш и трети вариант. С директен полет от София до Анталия. Не зная защо го отхвърляш, но той ти е най-бърз и евтин.
Изобщо не го отхвърлям, не знаех за този вариант. Той ми звучи най-логичен и лесен. Аз под високи цени за самолетен билет визирам нещо в порядъка на 300 лв на човек еднопосочно. Цените, посочени от теб, са съвсем поносими.
Много ти благодаря! Ако решим да летим, ще се обърна пак към теб, че досега винаги други ми купуват самолетните билети, когато ходим на екскурзии, и не съм хич в час.

# 206
  • София
Тонка, Истанбул не е драма, изобщо не влизате в градски условия. След това обаче като свърши магистралата към Сапанджа май беше, започва друг свят. Доста тежък е пътят, уж двулентов, но има много трафик, села, градове, нищо общо. На нас ни дойде тегаво, а си обичаме трипове по принцип.
Преди 2 седмици летяхме до Анталия от Сабиха Гьокчен. Едната посока я взех на Търкиш (Анадолуджет всъщност), излезе по 50 лв на човек. Около декември, за края на май. За връщането така и не видях чак толкова ниска цена, около 125 лв на човек платихме с Пегасус, април мисля го купувах.
Паркинг на летището - 27 лв за 8 дни. Резервирах го заедно с билетите.
Трансфер летище-хотел-летище - 70 евро, това до Белек.

Много съм доволна от пътуването така, хем има приключение (водихме децата в Леголенд и Аквариум), на връщане се отбихме в Одрин, ние обичаме и тази част да я има. Догодина ако наистина хвана 25-30 евро в посока от София може и да се замисля за директно от тук.

# 207
Тонка, това за нашето семейство е най-добрият вариант. Втора поредна година правим точно така. Хотела и билетите запазвам края на ноември.
Миналата година Истанбул-Даламан беше точно 125лв. отиване и връщане за 2възрастни+бебе с по 20 кг чекиран багаж.
Тази година Истанбул-Анталия - 270лв. за същата конфигурация.
И двете години пътуваме края на май.
Горивото от Пловдив до Истанбул и обратно ни излиза около 100лв, като тръгваме с почти празен резервоар и зареждаме там. Дизелът е около 1.80-1.90лв.

# 208
  • Пловдив
Момичета и момчета,зман,че скоро коментирахме темата с бакшишите,но ще  си позволя да я повдигна пак.
Предвид поредния срив на лирата, какви суми оставяте вие като бакшиш? Знам,че е според джоба, но ориентировъчно...И в лири или в евро е по-добре за тях?

# 209
Момичета и момчета,зман,че скоро коментирахме темата с бакшишите,но ще  си позволя да я повдигна пак.
Предвид поредния срив на лирата, какви суми оставяте вие като бакшиш? Знам,че е според джоба, но ориентировъчно...И в лири или в евро е по-добре за тях?

Предвид, че всички цени са обявени в евро, буквално навсякъде(за Анталия става въпрос), логично е да бъде в евро, но не вярвам и на лири да се намръщят. Иначе ние оставяхме на камериерката по 2Е всеки ден на леглото и получавахме много добро обслужване. Тази година друг бакшиш не сме давали.
Предните години в други курорти всичко е било обявено в лири и съответно си оставяхме лири. Примерно на бармана 20лири за всеки коктейл, или нещо такова.
Със сигурност има хора, които оставят много повече. ВСеки според възможностите си.

П.С.: Скоро ще напиша и моят отзив за Utopia World, просто откакто сме се прибрали имаме много ангажименти, но като цяло сме много доволни. Единствената причина, поради която не бихме повторили този район е отдалечеността от летището. Поне за нас и по-специално за детето, не се отрази добре.
Също така тази година съм малко разочарована от Gettransfer - нито на отиване, нито навръщане имаше детско столче за сина ни, а бях заявила изрично. Все пак дете на 1.9г. не стои мирно и общо взето пътуването беше ад. Да не говорим за безопасността му.

Общи условия

Активация на акаунт