На море в Турция - тема 79

• 74 426
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние досега в барове не сме плащали, независимо дали са на басейните, плажа или на други места. А ла карт ресторантите са според зависи. Преди всички ни бяха безплатни, сега от общо 5 се заплащаха 2, упоменато е кои са без заплащане и кои със. Всички са с предварителна резервация.

# 256
  • Sofia
Олинклузивът включва всичко, което сте изброили, барове, шезлонги, чадъри, аквапарк, мини бар, кърпи за плаж, паркинг и т.н. Нищо не плащате, пари ще Ви трябват само за бакшиши. Обикновено влиза едно безплатно посещение на алакарт ресторант, с предварителна резервация.

# 257
Ехаааа това много ме радва, благодаря за информацията. Този а ла карт с какво е по-специален? Резервация кога се прави за тези ресторанти? Ден за ден ли? Пише ми 1 day free use of pavilion/cabana и during the stay one of ala carte restaurants can be used free of charge

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 20:11 от Velma125

# 258
  • София
Тоя алакарт както ще каже Божинката е същия като основния, само дето е алакарт...с други думи ядеш същото като в основния само дето ти го носи сервитьор.
В ултрата освен гореизброеното влиза и вносен алкохол. Или пак с други думи в ултра можеш да пийнеш мохито, докато в ола ще си го платиш. Може и да бъркам де ама една година викам на оня дай мохито, онзи взе да бърбори нещо, аз понеже нищо не разбрах викам дай една мента и спрайт да не се разправяме...даде и се успокои нажежената обстановка.

# 259
Другата седмица през уикенда и ние пътуваме към Белек. За първи път ще почиваме в друга страна. Вълнуваме се и ми се иска да посетим хубави места и да не са чак толкова скъпи. Гледахме за Легендите, но 120 евро на човек не ни е по бюджета. Можете ли да ми препоръчате места, които си заслужава да се посетят и биха ни били интересни, само възрастни сме. Бихме отделили 50-60 евро на човек, ако има корабче някакво, зоологическа градина или нещо друго, което да си заслужава:) Дали има българи, които срещу заплащане може да ни вземат и разведат?
Също така, какво може да ми препоръчате да си накупим, освен техните сладки и някои лекарства, които тук са доста по скъпи?
Малко хаотично питам, но без език и на място, където нищо не ни е познато, направо съм притеснена Joy

# 260
Ако знаете, макар и малко, руски, нямате проблем.

# 261
  • София
Другата седмица през уикенда и ние пътуваме към Белек. За първи път ще почиваме в друга страна. Вълнуваме се и ми се иска да посетим хубави места и да не са чак толкова скъпи. Гледахме за Легендите, но 120 евро на човек не ни е по бюджета. Можете ли да ми препоръчате места, които си заслужава да се посетят и биха ни били интересни, само възрастни сме. Бихме отделили 50-60 евро на човек, ако има корабче някакво, зоологическа градина или нещо друго, което да си заслужава:) Дали има българи, които срещу заплащане може да ни вземат и разведат?
Също така, какво може да ми препоръчате да си накупим, освен техните сладки и някои лекарства, които тук са доста по скъпи?
Малко хаотично питам, но без език и на място, където нищо не ни е познато, направо съм притеснена Joy

Тия легенди май са много прехвалени. Доколкото съм чел вечерното шоу е безплатно, ако сте с кола нямате ядове, но било нещо от сорта на 20-30 мин. Пак казвам, това е от изчетеното тук-там, също от човек бил там 4-5 пъти, последно бил там преди месец, и по неговите думи нищо общо с това което е бил първите пъти. Относно езика, за лекарствата си направете разпечатка и я давате на аптекарката и тя си знае. Грам притеснения не трябва да имате. Аз също не знам езици, само руски, ама на руски не съм общувал. А доста екскурзии само аз ги организирах.

# 262
  • София
Здравейте, смятаме да летуваме втората половина на август в Турция и имам някои по-специфични изисквания в избора на хотел, за които много се надявам да ми помогнете със съвет кой хотел/курорт да изберем. Съпругът ми е в момента полуподвижен и до средата на август най- вероятно все още ще ползва количка, но дори и да е минал основно на бастун, стълби от всякакъв вид ще са му голям проблем. Във връзка с това, търся хотел на първа линия с удобен за количка достъп без стълби до пясъчен плаж и пясъчен вход в морето, АI или UAI, добър интернет (без значение платен или не) и по възможност не много шумен, въпреки че това последното не е кой знае колко важно.

# 263
  • София
MayBach като някакъв ориентир ще ти кажа да търсиш хотел със син флаг, едно от изискването да го получат е да е насочен към ЛНП. По-добре някъде по-северно като курорт, че по Анталия е мор през август. Кушадасъ или Айвалък (не мога да повярвам, че го казвам). Кушадасъ-Корумар Ефесус само за него се сещам, че от входа до плажа може с количка. Може би Флора Гарден ама за него не съм сигурен. Атлантик не става, Батихан също, Севън Сийз не става, както и Палм Уингс Ефесус че е със шибан плаж, другия Палм Уингс май имаше няколко стъпала от рецепция към плажа, за Ричмонд не съм сигурен, той може да се проучи, Сийлайт, Пайн Бей, бившия Принцес забравих му новото име са с денивелация и не стават, Ефезия Холидей клуб май също е с кофти плаж, Другата Ефезия 4 звездната може би също трябва да се проучи, но там задължително стая с изглед море, че иначе ползвате една и съща четка за зъби с тия от Батихан, буквално на 3-4 м са един от друг. За Айвалък-двата читави за Мушо и Гранд Темизел, ама идея си нямам има ли достъп на ЛНП. Там обаче през август май е добре за плаж.
* За който не знае ЛНП е лица с намалена подвижност.

# 264
MayBach, в хотела, в който бяхме - Meryan Hotel - Окурджалар, който се намира между Сиде и Алания  (на 10-та страница на тази тема можеш да прочетеш отзива ми), имаше човек с количка, а и няколко по-трудно подвижни възрастни хора, които се придвижваха с едни такива помощни колички, на които се подпираха. Територията на хотела е такава, че навсякъде има достъп за хора с подобни пролеми. Де факто, дори и да сте на по-висок етаж, с асансьорите няма да имате проблеми. Наред с няколко по-малки асансьора има и голям, в който спокойно се влиза с количка. В ресторанта също си има платформи за колички, а и също на всички изходи за градината, басейните и плажа. Плажът не е пясъчен, но има дървени скари и няколко обособени места с шезлонги и чадъри специално за хора с проблеми с подвижността. Пирса е бетонен и по него също може да се ходи с количка, защото едната пътека със скари стига до него. Между басейните и плажа има обособено място с шезлонги, които са върху дървен декинг и там също е подходящо. Интернета се плаща по 1 Евро на ден на устройство и дори и на плажа не сме имали проблеми с връзката. Хотелът не е огромен и територията му е много компактна и удобна.

Пускам ти един клип, който е сниман април месец, за да добиеш представа. Плажът на клипа не е още съвсем подреден, но в началото на юни беше подравнено и дървените скари наредени до пирса.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 14:39 от 2в1

# 265
Камелиите също стават.къщички пред Селин които са на плажа.Във Фулия има стаи за инвалиди /от опит тъй като първоначално ни набутаха в така/За басейна има също преспособление за инвалиди.Интернет има дори и на плажа.

# 266
  • София
В Глория Верде в Белек има шезлонги на плажа специално за инвалиди, до които се стига  с количка и си има колички до тях, подходящи за стигане до морето ( имат по-големи гуми, които явно не потъват в пясъка). Предполагам че ако ви се стори подходящо, може да пишете на хотела и да ви пратят по-подробна информация

# 267
Здравейте на всички! Има ли някой с пресни впечатления от Hotel Turan Prince в Сиде? Другата седмица ще сме там и реших да питам дали някой вече го е посещавал? Благодаря!

# 268
Роже или друг, ако има впечатления 🙂 ползвахте ли местна агенция за land of legends? Мислим утре да отидем и ще купя билетите онлайн, но ако има по-добра цена от 100$ на възрастен, ще погледна. Някой с впечатления от тази година? Ние отиваме заради Маша и мечока 😁

Ходихте ли до Легендите?
Интересуваме дали е много навалицата, чака ли се дълго на опашки за атракционите? Ние сме в Белек началото на юли и се чудя как ще е времето и навалицата, ако ще плащам 350 евро за двама възрастни и две деца и ще се налага да се редят с часове за да се качим на някое забавление то не си заслужава. Отделно трябва да се предвидят пари за храна и вода, а по това което пишат немците по групите цените са бая високи!

# 269
  • София
Камелиите също стават.къщички пред Селин които са на плажа.Във Фулия има стаи за инвалиди /от опит тъй като първоначално ни набутаха в така/За басейна има също преспособление за инвалиди.Интернет има дори и на плажа.

Много благодаря на всички за съветите!
Mimi, а дали случайно забелязахте по какво се отличава стаята за инвалиди от нормалните стаи, освен по банята? Той не е съвсем неподвижен, но в банята трябва да седи, дали видяхте има ли някаква пейка или столче там? Предполагам, че никъде не би било проблем да ни предоставят един обикновен пластмасов стол...

Общи условия

Активация на акаунт