На море в Турция - тема 79

• 73 501
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Въпроса ми е по-скоро към Роже, но и други които знаят може да се включат- търся хотели с басейн към стаята. Засега попаднах на Lago hotel  - сега е реновиран, цената за такава стая октомври е приемлива, но нещо не са добри отзивите за него и Flora garden - който пък излиза двойно по-скъп.
Може и Бодрум.
  Сиде Роял Стил в Сиде,квартал Евренсеки.

# 631
  • Варна
Някой да е почивал тази година в KIRMAN HOTELS CALYPTUS RESORT & SPA 5* (Side), моля за отзиви.

# 632
Благодаря на Роже и всички останали за предложенията. Ще разгледам тези хотели и разположението им.
За двама младежи става въпрос/ дъщеря ми с приятеля си/. За изложението на стаята и аз си го мислех, че трябва да е слънчево през повечето време, но ако не стане сега, за догодина м.юни.

# 633
  • София
Личното ми мнение е, че няма нищо по-неприятно от стая със западно или южно изложение през лятото. В най-топлото време от денонощието откъм 13 до 18-19 ч. външните пространства ( балкони или градинки) на такива стаи са силно напечени от слънцето и неизползваеми. Чадърът и тентата не са опция, защото правят парников ефект. Самите стаи се нагряват много и не изстиват напълно дори и през нощта. Винаги, когато имам възможност за избор, настоявам за стая с източно изложение.

# 634
  • София
Личното ми мнение е, че няма нищо по-неприятно от стая със западно или южно изложение през лятото. В най-топлото време от денонощието откъм 13 до 18-19 ч. външните пространства ( балкони или градинки) на такива стаи са силно напечени от слънцето и неизползваеми. Чадърът и тентата не са опция, защото правят парников ефект. Самите стаи се нагряват много и не изстиват напълно дори и през нощта. Винаги, когато имам възможност за избор, настоявам за стая с източно изложение.
в случая говорим за swim up room. А при тях няма никакъв парников ефект, защото пред стаята е дълбока тераса, над 3 метра, половината от която е покрита от горния етаж и температурата не е толкова гореща. Дори тъй като вратата на стаята е почти постоянно отворена климатикът не е включен и пак е търпима температурата.
А за swim up стаите е добре да със западно и южно изложение, защото през по-голямата част от времето можеш спокойно да правиш слънчеви бани на собствената си тераса и като се сгорещиш просто да се търкулнеш от шезлонга в басейна под краката ти. Не видях нито един човек от съседните седем стаи да ходи на друг басейн освен този пред стаите ни....

# 635
Здравейте,
Предстои ни семейно пътуване с кола до Анталия (Сиде). Бяхме пътували с кола през 2019 г. до Кушадасъ и съответно имаме HGS стикер на колата. Влизам в приложението и виждам, че дължа някакви стотинки (предполагам такса обслужване или нещо подобно, тъй като до Кушадасъ има съвсем малко магистрала), но не в това е проблема. Ще минем през нощта през Малко Търново, след това през деня посещение на аквариума в Истанбул и нощувка в Гебзе. Не успях да намеря как мога да си изчисля колко пари следва да си заредя за магистрални такси. Имам лош опит със закупуването на HGS стикер, тъй като предният път пак пресякохме границата през нощта и нямаше от къде да си купим. Чаках 6 часа на опашка на пощата, за да си купя и заредя прословутият HGS стикер. Сега искам да го избегна и да си заредя пари он лайн. От Гебзе най вероятно ще минем по моста и през Бурса. Намерих в сайта по колко са таксите на мостовете, но не се ориентирам за таксите на магистралите. В сайта трябва да знам имената на пунктовете за качване и слизане на магистрала (първо си нямам никаква идея от кой пункт ще трябва да се кача и сляза - все пак колата има GPS и второ - трябва да знаеш за всяка магистрала къде ще се качиш и къде ще слезеш. Предното ходене си взех географски координати от гугъл мапса и ме закара много точно Simple Smile ), за да си ги изчисля. Въпросът ми е няма ли сайт или някакъв по-лесен начин да си изчисля магистралните такси.
И другото ми питане е защо всички се мъчат да избягват моста  Osmangazi Bridge и заобикалят през Сакария? 

# 636
А когато мушкате евро в паспорта, слагате ли бележка с точните инструкции и желания за тези пари?

# 637
  • София
Здравейте,
Предстои ни семейно пътуване с кола до Анталия (Сиде). Бяхме пътували с кола през 2019 г. до Кушадасъ и съответно имаме HGS стикер на колата. Влизам в приложението и виждам, че дължа някакви стотинки (предполагам такса обслужване или нещо подобно, тъй като до Кушадасъ има съвсем малко магистрала), но не в това е проблема. Ще минем през нощта през Малко Търново, след това през деня посещение на аквариума в Истанбул и нощувка в Гебзе. Не успях да намеря как мога да си изчисля колко пари следва да си заредя за магистрални такси. Имам лош опит със закупуването на HGS стикер, тъй като предният път пак пресякохме границата през нощта и нямаше от къде да си купим. Чаках 6 часа на опашка на пощата, за да си купя и заредя прословутият HGS стикер. Сега искам да го избегна и да си заредя пари он лайн. От Гебзе най вероятно ще минем по моста и през Бурса. Намерих в сайта по колко са таксите на мостовете, но не се ориентирам за таксите на магистралите. В сайта трябва да знам имената на пунктовете за качване и слизане на магистрала (първо си нямам никаква идея от кой пункт ще трябва да се кача и сляза - все пак колата има GPS и второ - трябва да знаеш за всяка магистрала къде ще се качиш и къде ще слезеш. Предното ходене си взех географски координати от гугъл мапса и ме закара много точно Simple Smile ), за да си ги изчисля. Въпросът ми е няма ли сайт или някакъв по-лесен начин да си изчисля магистралните такси.
И другото ми питане е защо всички се мъчат да избягват моста  Osmangazi Bridge и заобикалят през Сакария? 
Влез в страницата Почивка в Турция във фейса, има раздел Файлове, там има няколко файла от Иван Момиров с маршрути, такси, съвети, ще са ти от полза.

# 638
  • София
А когато мушкате евро в паспорта, слагате ли бележка с точните инструкции и желания за тези пари?
хахаха, еее, извинявай ама наистина прозвуча много смешно- бележка с точни инструкции.
Не, желанията си ги казваш ясно и на глас, на език, който човекът от рецепцията ще разбере. Никой предварително не знае какъв език говори човекът, който е на смяна в момента, в който ти ще се озовеш на рецепцията.
По-добре е да не ги мушкаш парите в паспорта, а да му ги дадеш на ръка. Така или иначе ако си с лична карта няма как да ги сложиш в нея.

# 639
Ами очевидно няма да съм с лична карта, бях прочела назад, как някои слагат и лист на английски. Така или иначе друг език не знам. Там няма ли да има камери на рецепция, не бих искала да злепоставям служителя.
Както и да е

# 640
  • София
Ами очевидно няма да съм с лична карта, бях прочела назад, как някои слагат и лист на английски. Така или иначе друг език не знам. Там няма ли да има камери на рецепция, не бих искала да злепоставям служителя.
Както и да е
Аз ги слагам в паспорта, сложени в прегънато листче на което пише не инструкция, а да има думичката "моля" и какво искаш, ако е възможно. Понеже аз пък само руски отбирам пиша още от тука на 3 езика с гугъл транслейтъра преведено на това листче молбата ми, на принтер, грамотно направена. Като си с лична карта даваш листчето с парите вътре. Аз искам единствено по-висок етаж, същата стая но да не е 1-2 етаж, над ресторант, до някакви вентилации, боклуджийски кофи.

# 641
Благодаря!

# 642
  • Beyond the Frontiers
Нито банкнотата, нито листчето гарантират, че ще получите точно, каквото искате.

# 643
  • София
Нито банкнотата, нито листчето гарантират, че ще получите точно, каквото искате.
Галактик е абсолютно права!
Но много по-голям шанс да получиш това, което искаш е ако общуваш с човека, от когото искаш.
Всъщност това е взаимоотношение между двама души и като във всяко едно общуване крайният резултат е въпрос на емпатия между двамата.
Ако за тези няколко секунди успеете да предизвикате симпатия в отсрещната страна имате много по-голям шанс да получите желаното.
Дори поздрав на турски, няколко думички, които да предизвикат усмивка в отсрещния, даваното на дребен сувенир, шоколад и т.н. са много по-голяма гаранция, че ще успеете отколкото безизразното даване на листче с написано нещо в него.
Ама всеки според аршина си...

# 644
  • София
От 2 г. практикувам тая кокошкарска практика и работи, тая година пак ще го направя, по 10 долара слагам, като не знам езици колкото и тъпо да се хиля и да ръкомахам на английски, онзи като не ме разбира файдата от келепира е никаква. Така, че ще си пиша на хартийка, па като не ми удовлетвори молбата, голяма работа, 10 долара ще ги прежаля някакси.

Общи условия

Активация на акаунт