На море в Турция - тема 79

• 73 584
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Beyond the Frontiers
От 2 г. практикувам тая кокошкарска практика и работи, тая година пак ще го направя, по 10 долара слагам, като не знам езици колкото и тъпо да се хиля и да ръкомахам на английски, онзи като не ме разбира файдата от келепира е никаква. Така, че ще си пиша на хартийка, па като не ми удовлетвори молбата, голяма работа, 10 долара ще ги прежаля някакси.
Хаха, факт.
Ама тука вече няколко страници все това се коментира и някак излиза, че даваш пари и хоп от двойна стая, мезонет....Ама задължително.
Ето така се формират грешни очаквания и после хората са разочаровани. И къде ще остане контрата и негативния коментар - в хотела.

# 646
  • София
От 2 г. практикувам тая кокошкарска практика и работи, тая година пак ще го направя, по 10 долара слагам, като не знам езици колкото и тъпо да се хиля и да ръкомахам на английски, онзи като не ме разбира файдата от келепира е никаква. Така, че ще си пиша на хартийка, па като не ми удовлетвори молбата, голяма работа, 10 долара ще ги прежаля някакси.
Хаха, факт.
Ама тука вече няколко страници все това се коментира и някак излиза, че даваш пари и хоп от двойна стая, мезонет....Ама задължително.
Ето така се формират грешни очаквания и после хората са разочаровани. И къде ще остане контрата и негативния коментар - в хотела.
Който не чете, прескача или чете през ред си е за негова сметка, аз и преди писах, тия кинти ги давам за абсолютно същата стая, просто молбата ми е да е по-нависочко. От гарсониера няма как за 10 долара да ми дадат тристаен.

# 647
Ама моля ви се, ако визирате мен, няма как да разсъждавам толкова нелепо, не искам да поставям служителите в неудобна ситуация. Молбата ми би била стаята да е източно изложение, за да си ползваме терасата следобед.
Далеч не съм от хората, които мислят, че като си плащат, могат да си позволят нагло и грозно поведение. Още повече че и аз с хора работя.

# 648
  • Beyond the Frontiers
Не визирам никой конкретно.
Практиката ми сочи, че масово не се чете, или се чете, ама не се разбира, и че БГ Мама/фейсбук групите/"един човек каза" е единствен и "достоверен" източник на информация за огромен брой хора.
Даже плашещо огромен.

# 649
  • на село
Вероятно във форума има хора, които приемат буквално написаното, но по-голямата част е наясно каква е идеята на бакшиша.

Аз за себе си знам, че искам персонала на своя страна, особено когато става въпрос за предпочитания. Гаранция няма, но доброто отношение винаги ти дава няколко крачки напред, за каквото и да е. И когато отиваш в страна, в чиято култура бакшишът е на почит, гледаш да оставяш. Клиентът винаги е прав разбира се, но отношението си е отношение и то никога не е едностранно.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 13:51 от ПраВещица

# 650
Пропуснах да кажа,че в Палома грида има голяма забавачницата за децата. Огромна даже. Разделена е на помещения по възраст на децата. За бебета, с креватчета, повивалници, храна, за деца от 2 до 4, 5 до 7, 8 до 9, голяма зала тип детски кът с катерушки, люлки, пързалки, въртележка и отделна тийн зала оборудвана с компютри, джаги, плейстейшъни, тенис на маса и кино. При малките също имаше кино с пуфове за сядане. Изключително прохладно и просторно. След прегряването от плажа децата обожаваха да ходят там, а ние с мъжа ми отивахме в сладкарницата на по кафе.
Имат 4 алакарт ресторанти, в два от тях се плаща сервиз по 10 евро на човек. Пропуснахме ги всичките, но шведите хвалеха много стек ресторанта. При настаняване ти дават инфо как да си свалиш приложението за хотела. през него си следиш кога какво има, резервираш ресторанти, спортове, масажи и т.н . През деня ти известява какво предстои. давам 10 точки на приложението

# 651
Здравейте ще може ли мнения за хотел Barut Sunwing Side Beach  не намирам много мнения за него а и почивка с автобус само Турс клуб го предлага!

# 652
Вероятно във форума има хора, които приемат буквално написаното, но по-голямата част е наясно каква е идеята на бакшиша.

Аз за себе си знам, че искам персонала на своя страна, особено когато става въпрос за предпочитания. Гаранция няма, но доброто отношение винаги ти дава няколко крачки напред, за каквото и да е. И когато отиваш в страна, в чиято култура бакшишът е на почит, гледаш да оставяш. Клиентът винаги е прав разбира се, но отношението си е отношение и то никога не е едностранно.
Абсолютно подкрепям,отношението наистина е супер важно (като,човек работещ в туристическият сектор-изхранване) дори ми е още по-важно. От тук преди години научих ,че срещу 50 евро  на рецепция мога да получа стая в по-добрият хотел от веригата,което през агенцията щеше да ми струва 400лв отгоре. Беше си масова практика, намерих начин (турският ми е майко мила🤣) попитах и с кеф платих парите и дадох още толкова на момчето за него. Амиии,какво да кажа...нямам думи, дойде момчето с нас до другият хотел и право на рецепция.Няма чакане,няма мотаене за 2 минути ни оправиха регистрацията,гривните,багажа и пътувахме към стаята. После ММ беше дал някаква сравнително дребна сума на сервитьорите (аз винаги оставям на кухнята-солидарност😉) винаги имахме предпочитаната маса и разни такива малки жестове,които обаче много допринасят за общото чувство.

# 653
  • Русе
Здравейте,
Предстои ни семейно пътуване с кола до Анталия (Сиде). Бяхме пътували с кола през 2019 г. до Кушадасъ и съответно имаме HGS стикер на колата. Влизам в приложението и виждам, че дължа някакви стотинки (предполагам такса обслужване или нещо подобно, тъй като до Кушадасъ има съвсем малко магистрала), но не в това е проблема. Ще минем през нощта през Малко Търново, след това през деня посещение на аквариума в Истанбул и нощувка в Гебзе. Не успях да намеря как мога да си изчисля колко пари следва да си заредя за магистрални такси. Имам лош опит със закупуването на HGS стикер, тъй като предният път пак пресякохме границата през нощта и нямаше от къде да си купим. Чаках 6 часа на опашка на пощата, за да си купя и заредя прословутият HGS стикер. Сега искам да го избегна и да си заредя пари он лайн. От Гебзе най вероятно ще минем по моста и през Бурса. Намерих в сайта по колко са таксите на мостовете, но не се ориентирам за таксите на магистралите. В сайта трябва да знам имената на пунктовете за качване и слизане на магистрала (първо си нямам никаква идея от кой пункт ще трябва да се кача и сляза - все пак колата има GPS и второ - трябва да знаеш за всяка магистрала къде ще се качиш и къде ще слезеш. Предното ходене си взех географски координати от гугъл мапса и ме закара много точно Simple Smile ), за да си ги изчисля. Въпросът ми е няма ли сайт или някакъв по-лесен начин да си изчисля магистралните такси.
И другото ми питане е защо всички се мъчат да избягват моста  Osmangazi Bridge и заобикалят през Сакария? 
Защото с минаването на третия мост Явуз Султан Селим избягваш трафика и пътуваш по-бързо. А после през Сакария, Сапанджа, Кютахия, Афионкарахисар и Бурдур е най-евтино. В двете посоки е около 400 лири.

# 654
  • Варна
Здравейте, възникна ми следния казус: може ли дете на 12 г. да пътува без задграничен паспорт, придружавано от двамата родители, които имат брак? Ако да, какви документи е необходимо да нося?

# 655
Здравейте, възникна ми следния казус: може ли дете на 12 г. да пътува без задграничен паспорт, придружавано от двамата родители, които имат брак? Ако да, какви документи е необходимо да нося?
Не, няма лична карта.Трябва документи за самоличност.

# 656
  • Sofia
Абсолютно никой, независимо дете или възрастен, не може да пътува през граница без документ за самоличност.

# 657
Няма как да стане,винаги детето е било с паспорт. Ако няма време пуснете една бърза поръчка,мисля че е 40лв.

# 658
  • Варна
Благодаря за отговорите!

# 659
Здравейте,
Отдавна не съм писала в групата.
Тази година отново не изневерихме на Long Beach resort and spa Alanya, като за пръв път отидохме в началото на Април 8-16, като се съобразихме с нашата ученическа ваканция и основно с тази на нашите приятели от Германия. Резервация през травелрепублик.ие . Не сме имали проблеми на място, стая фамилна дуплекс, този път с изглед море.
Тази година е много популярен сред българите.
Аз съм писала подробни коментари от предните години. Ако някои има нещо конкретно съм насреща Simple Smile
Иска ми се да направим една почивка и октомври, но при все че заради най-голямото дете и тенис лагер в Албена, отделно Гърция с приятели/усещам, че ще се разочаровам Simple Smile))/, се съмнявам, че ще се осъществи. Но се надявам Simple Smile
Прочетох коментарите ви и желая страхотни почивки на тези, на които им предстоят, а на останалите следващата почивка в Турция да е скоро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт