На море в Турция - тема 79

• 73 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Валерко, да в Ефесус сме Simple Smile Какъв е този Адаленд? Това да не е аквапарка на Аквафентъзи или бъркам? Бихме посетили някой по-голям аквапарк, нищо, че в Корумара има пързалки.

Адаленд се пада на високото горе като погледнете от вашия хотел към Кушадасъ, малко след Аквата е --по пътя като тръгнете към възвишенията ще го видите. едни куполи като в Русия /Москва/

# 106
  • Пловдив
Сега го поразгледах в нета, интересно изглежда. 30 евро на човек е входа този сезон. Това ли е най-големият аквапарк?
Редактирам се
Разгледах и Аквафентъзито. И той изглежда много добре, но не мога да преценя кой е по-голям. Там входа е 25евро.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 12:04 от Seengirl

# 107
  • София
Сега го поразгледах в нета, интересно изглежда. 30 евро на човек е входа този сезон. Това ли е най-големият аквапарк?

Най-големия е в Европа, така ни го представяха преди години, не знам защо в европа, като е в Азия. Баси как е поскъпнал....ако те бият парите в джоба там си заслужава всяка стотинка, но си намерете някъде по центъра местна агенция, сигурно за 25-26 евро ще го намерите, децата по-малко, взимат ви сутринта, цял ден се размазвате по пързалките и не помня в колко, някъде в 16-17 ч ви изплюват обратно в хотела, децата са като пребити кучета, заспиват в 21 ч и сте вие дъртите на спокойствие на черно джони....в Корумара междувпрочем има. В Адаленд има и плуване с делфини, ама не сме ходили. Два пъти съм бил, ама вече одъртях, освен това не ме пускат на оная кула с двете стръмни пързалки дето се изстрелваш долу в басейн....бил съм над 120 кила тогава. Добре, че не ме пуснаха, че сигурно щях такъв кафяв адреналин да пусна, не е за приказване, а така си намерих оправдание, че ме беше също така много шубе. Иначе от Корумара се стига за няма 10 мин с кола, но държите все дясно в посока Кушадасъ, че ако излезете на главния път, той води в центъра и заобикаля Адаленд, другия Корумар, Пайн Бей и там още други

# 108
  • Russe, Ruse, Bulgaria
За почиващите в Аква фантази хотела, аквапарка  влиза ли в цената?

# 109
  • София
Да

Seengirl ориентирай се по цената, Адаленд е по-скъп, респ.по-добър

# 110
Да влиза,ние таз година сме там.Grinning

# 111
Здравейте. Досега не сме почивали в Турция, били сме само в Истанбул и затова много трудно се ориентираме в другите възможности. Интересува ни почивка в приятен хотел, който да НЕ е ориентиран към семейства с деца и шумни анимации. Чудесно би било, ако има възможност за дневни и полудневни екскурзии и въобще да има нещо интересно в околността, което може да се посети. Дали може да препоръчате варианти?
[/quote

Здравейте! Вижте някои от тези:
Adam & Eve - Adult Only, Белек, Турция
Sherwood Blue Belek - Adults Only, Белек,
Liberty Lykia Adults Only, Олудениз, Турция
Begonville Beach Hotel - Adult Only, Мармарис

# 112
  • София
Привет от плажа на хотел Кая в Сиде! Да споделя впечатления... Плюсове: Изключително разнообразие и високо качество на храната и напитките. Има буквално всичко. Правят коктейлите с бучка лед и стрито листенце прясна мента. Има шейкове, айс кафе, диетична секция с храна и месо, приготвени на пара и без подправки, детска секция с всякакви храни, подходящи за деца. Ресторантът има вид на истински ресторант, а не на столова- цветя, декорации, картини по стените. Удобни столове вътре и във външната му част. Хигиена на високо ниво. Откъм храна и напитки- няма какво повече да иска човек като разнообразие и качество.  Интернет има навсякъде- на цялата територия на хотела и на плажа, в стаите, буквално навсякъде. Прекрасно поддържани площи, любезен персонал. Голяма плажна ивица с удобни шезлонги и големи чадъри. Големи басейни с детска секция и чудесна температура. Сладолед на Algida се предлага на няколко места от количка, няма струпване никъде за храна или напитки. Има чудесен бар на плажа, снек бар също съвсем близо до плажа, на който има обяд до 15:30 часа. Барът на плажа работи до полунощ, в лоби бара 24 часа има всякакви напитки и кафе. Плодовете са разнообразни. Минуси: Сравнително отдалечен от летището в Анталия. Оставиха ни последни в хотела и ще ни вземат първи. Плажът е голям и хубав, но на брега на морето има камъчета, а на дъното голяма равна скала и дефакто стъпваш върху нея. Ако си бос, дъното се пързаля, затова с аква обувки е по-добре. На практика на плажа има пясък, но в морето дъното е скала. Други минуси не мога да отчета. Вечер има музика на живо, ориенталски танци, стараят се хората и като цяло хотелът е чудесен. А, забравих да кажа, че точно до хотела има прекрасно езеро и река, можеш да се разходиш около тях. Минус е, че точно заради реката вечер има комари. С машинка в стаята и репелент за комари, проблемът изчезва. Добавям и нещо, което пропуснах да опиша към плюсовете на хотела... Всички напитки по време на основните хранения в ресторанта, в снек бара, както и всички напитки в баровете и около сцената, се поръчват и сервират от сервитьори. Има достатъчно персонал, който непрекъснато следи дали някой нещо иска за пиене и на мига му го носи.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 22:31 от gabiplus

# 113
  • Пловдив
Хайде,пишете отзиви тези които се върнахте от почивки.Очакваме с нетърпение.

# 114
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Някой летял ли е от София с Емералд до Анталия? Обратният полет е безумно рано - 8,30 часа. В колко часа ви взеха от хотела? Ще бъдем в Белек?

# 115
  • Sofia
Някой летял ли е от София с Емералд до Анталия? Обратният полет е безумно рано - 8,30 часа. В колко часа ви взеха от хотела? Ще бъдем в Белек?

Някъде назад имаше оплакване, че в 4 сутринта ги събират от хотела. И  ие сме с този полет, раничко е, неприятно.
Тази година не се ориентирах, че разлипните агенции имат вече обявени часове на полетите, за догодина ще знам. Иначе полетът ми на отиване е обявен в добър час, сутринта, но не твърде рано.

# 116
А някой знае ли кога са полетите на Турс клуб,нищо не намирам в сайта им

# 117
  • Пловдив
Турс клуб ползват Онекс,Тез тур и Абакс.Те нямат собствени полети.

# 118
Ние сме прясно завърнали се и... всичко ми липсва 😁
Извинявам се на Тюркоаз, защото вече писах отзив за Kamelya Fulya, но още веднъж ще разкажа за ваканцията, която имахме 😃
Нашият полет на отиване беше в 15.50 ч., в хотела пристигнахме малко след 19.30 ч. Настанихме се бързо, вечеряхме и разгледахме комплекса. Голям, красив и поддържан.
Скрит текст:

Като препоръка мога да кажа, че който предпочита тишина и спокойствие, трябва да избере Селин. Фуля е за тези, на които глъчката и шумът не им пречат. В нашата стая вечер се чуваше представлението в амфитеатъра, а  после и афтърпартито отзад, откъм Ейшън - било то музика на живо или караоке. Приключват в полунощ. Ние тогава лягаме, та не ни пречи, но за хора с малки деца, примерно, би било проблем.

Всяка вечер има представления в амфитеатъра, някои по-впечатляващи, други са по-лежерни:
Скрит текст:

Вечерно парти на кортовете:
Скрит текст:

Всеки четвъртък в 15 ч. - пяна-парти на басейна пред Фуля:
Скрит текст:

Обслужването е добро, всички много се стараят, заслужават си бакшишите, които дискутирахме назад в темата. 😉 Не знам как съумяват да са толкова търпеливи и усмихнати при постоянните си срещи с всякакъв тип хора, за краткия ми престой там мен лично ме подразниха няколко ситуации като страничен наблюдател 🙄 , но възпитанието на някои гости е друга тема. И, понеже и това коментирахме, не, не визирам българи. А такива в комплекса имаше много. Често чувах родна реч отнякъде, пък и забелязах няколко БГ-регистрации на коли по паркинга.

Плажът е прекрасен - широк, със ситен пясък, меко пясъчно дъно:
Скрит текст:

Дъщеря ми имаше РД. Получи изненада от хотела: кутия с луксозни бонбони и магнитче за хладилник.
Скрит текст:
За съпоставка във Вон ризорт миналата година, там имаше повече изненади - керамичен подарък, книжка за оцветяване,  моливи и покана за общо празнуване. Аниматорите бяха се подготвили с торта, рамка за снимки, балони... изобщо си беше истинско парти.

Аквапаркът на дъщеря ми й хареса, но тя не държи на екстремни пързалки, по центрофугата не се и пусна:
Скрит текст:

В заключение, комплексът ми хареса заради огромната чиста, подредена, озеленена територия, прекрасния плаж, невероятните басейни, храната беше добра, имаше и тематични вечери... За цената, която платихме на ранни записвания, смятам че беше супер. Недалеч има пазари за вечерни разходки или, разбира се, с долмушите.

Приятни почивки на всички!
Не забравяйте да пишете тук - аз вече набелязвам хотел за догодина Wink
Скрит текст:

На връщане полетът беше в 13 ч. От хотела ни взеха в 9. Излишни са според мен 20 минутните почивки на отиване/връщане от летището, но явно са си договорни отношения с магазините😃 В които е и много по-скъпо от пазара.
А, да не забравя, втори пилот ни беше Петър Петров, участник във Фермата 7, ако не се лъжа Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 19:46 от Аркадия

# 119
  • sofia
Еее, ето това е отзив!

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 21:00 от Tюркоаз

Общи условия

Активация на акаунт