На море в Турция - тема 79

• 73 499
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Въпроса ми е по-скоро към Роже, но и други които знаят може да се включат- търся хотели с басейн към стаята. Засега попаднах на Lago hotel  - сега е реновиран, цената за такава стая октомври е приемлива, но нещо не са добри отзивите за него и Flora garden - който пък излиза двойно по-скъп.
Може и Бодрум.

# 616
  • Бг-мама
Въпроса ми е по-скоро към Роже, но и други които знаят може да се включат- търся хотели с басейн към стаята. Засега попаднах на Lago hotel  - сега е реновиран, цената за такава стая октомври е приемлива, но нещо не са добри отзивите за него и Flora garden - който пък излиза двойно по-скъп.
Може и Бодрум.
Jakaranda имат такива стаи. Може да погледнете.

# 617
  • Стара Загора
Въпроса ми е по-скоро към Роже, но и други които знаят може да се включат- търся хотели с басейн към стаята. Засега попаднах на Lago hotel  - сега е реновиран, цената за такава стая октомври е приемлива, но нещо не са добри отзивите за него и Flora garden - който пък излиза двойно по-скъп.
Може и Бодрум.

Хотелите Ефталия Марин и Ефталия Океан имат стаи с басейн към стаята.

# 618
Може и Бодрум.
Клуб Мегасарай Белек има такива стаи

# 619
  • Beyond the Frontiers
Много хотели имат такива стаи. Търсете ги като swim up помещения.

# 620
Благодар, не знаех че и Ефталиите имат такива стаи, ще погледна.
Знам че се водят Swim Up Room, но в някои хотели са с две стаи, нямат по една

# 621
  • София
Може и Бодрум.
Stani1997, вече сте получили няколко отговора за swim up стаите в хотелите.
В действителност доста от хотелите в Анталия имат такива стаи, които са все по-предпочитани.
Ние две години подред сме в такава стая в хотел Side Stsr Elegance.
Писал съм отзив за него, можете да го потърсите на първа страница.
Всъщност ето Ви линк към него https://www.bg-mamma.com/?topic=1448616.720
Това което съм написал миналата година се отнася в пълна сила и за тазгодишната ни почивка.
Това заради което избираме swim up room в този хотел е, защото в него стаите с достъп до басейн са само за възрастни.
Нямам представа дали ще сте с деца на почивката или не, но ако сте без деца ще ме разберете.
Няма нищо по-досадно от това в един по-индивидуален басейн в съседната стая да има две хлапета, които по цял ден да скачат в басейна и да огласят всичко с викове.
В стаята, която ние отсядаме /и тази година бяхме в същата/ се намира от южната страна на хотела. Там са общо 8. Има още 13 от източната страна, но ние тях не ги харесваме, защото слънцето ги огряма от ранна сутрин докъм 1-2 следобед. Покрай южните стаи няма никакво движение на хора и е абсолютен реалкс и спокойствие. Просторни са, изключително светли, добре отделени една от друга и гарантират достатъчно добра самостоятелност. Слънцето огрява терасите им от 11.00ч. до 19.00часа. Терасите са широки, на тях са разположени два шезлонга, два стола, масичка, чадър. Имат и външен душ, вграден в стената между стаите.
Прегледал съм десетки подобни стаи в хотелите, които на нас ни допадат и смея да твърдя, че като съотношение цена, качество тези в сиде стар елеганс са почти без конкуренция.
Много по-класни хотели имат доста по-лоши стаи и като разпределение и като местоположение и като самостоятелност. Някои са със западно изложение, тоест до 2-3 следобед слънце няма да видите. Други са източни и ако спите докъм 10 ще имате още само два часа за слънчеви бани на Вашата тераса.
Резервациите  ги правя в края на септември  за края на юни следващата година директно през сайта на хотела и цената тази година бе 245€ на вечер, а миналата 225€.
Ето и линк https://www.sidestarhotels.com/elegance/en/rooms/swimup-oda?gtype=noindex
Преди да резервирате такава стая е добре да прецените какво точно желаете, и дали дадена такава стая в определен хотел ще отговаря на желанията Ви.
Имайте предвид, че октомври басейните са студени, тоест ако хотелът не отоплява басейните на този вид стаи можете само да се любувате на водата без да можете да се къпете.
Специално в Сиде стар елеганс басейните на тези стаи са отопляеми.
Ето и малко снимки от тази година
Скрит текст:

# 622
  • На топло в неговото сърце.
Може и Бодрум.
Stani1997, вече сте получили няколко отговора за swim up стаите в хотелите.
В действителност доста от хотелите в Анталия имат такива стаи, които са все по-предпочитани.
Ние две години подред сме в такава стая в хотел Side Stsr Elegance.
Писал съм отзив за него, можете да го потърсите на първа страница.
Всъщност ето Ви линк към него https://www.bg-mamma.com/?topic=1448616.720
Това което съм написал миналата година се отнася в пълна сила и за тазгодишната ни почивка.
Това заради което избираме swim up room в този хотел е, защото в него стаите с достъп до басейн са само за възрастни.
Нямам представа дали ще сте с деца на почивката или не, но ако сте без деца ще ме разберете.
Няма нищо по-досадно от това в един по-индивидуален басейн в съседната стая да има две хлапета, които по цял ден да скачат в басейна и да огласят всичко с викове.
В стаята, която ние отсядаме /и тази година бяхме в същата/ се намира от южната страна на хотела. Там са общо 8. Има още 13 от източната страна, но ние тях не ги харесваме, защото слънцето ги огряма от ранна сутрин докъм 1-2 следобед. Покрай южните стаи няма никакво движение на хора и е абсолютен реалкс и спокойствие. Просторни са, изключително светли, добре отделени една от друга и гарантират достатъчно добра самостоятелност. Слънцето огрява терасите им от 11.00ч. до 19.00часа. Терасите са широки, на тях са разположени два шезлонга, два стола, масичка, чадър. Имат и външен душ, вграден в стената между стаите.
Прегледал съм десетки подобни стаи в хотелите, които на нас ни допадат и смея да твърдя, че като съотношение цена, качество тези в сиде стар елеганс са почти без конкуренция.
Много по-класни хотели имат доста по-лоши стаи и като разпределение и като местоположение и като самостоятелност. Някои са със западно изложение, тоест до 2-3 следобед слънце няма да видите. Други са източни и ако спите докъм 10 ще имате още само два часа за слънчеви бани на Вашата тераса.
Резервациите  ги правя в края на септември  за края на юни следващата година директно през сайта на хотела и цената тази година бе 245€ на вечер, а миналата 225€.
Ето и линк https://www.sidestarhotels.com/elegance/en/rooms/swimup-oda?gtype=noindex
Преди да резервирате такава стая е добре да прецените какво точно желаете, и дали дадена такава стая в определен хотел ще отговаря на желанията Ви.
Имайте предвид, че октомври басейните са студени, тоест ако хотелът не отоплява басейните на този вид стаи можете само да се любувате на водата без да можете да се къпете.
Специално в Сиде стар елеганс басейните на тези стаи са отопляеми.
Ето и малко снимки от тази година
Скрит текст:

А кой номер е била стаята ви?

# 623
  • София
denissa22, 1104 е номера на стаята ни, точно по средата и заедно с 1103 до най-късно огрявана от слънцето

# 624
  • Пловдив
Роже,на мен ще ми е любопитно да споделиш има ли разлика в обслужването,храната,гостите и забавленията в Сиде Елеганс в сравнение с предната година?За местоположението и плажа няма спор ,че са отлични.

Ето хотела има в момента  промоции.
https://www.aquatour.bg/hotel/side-star-elegance/264/5673/

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 18:50 от slavei4e

# 625
  • София
Роже,на мен ще ми е любопитно да споделиш има ли разлика в обслужването,храната,гостите и забавленията в Сиде Елеганс в сравнение с предната година?
Славейче, все едно не си бяхме тръгвали от хотела. Всичко, ама абсолютно всичко беше същото.
Част от персонала, по конкретно някои от сервитьорите бяха нови. Но това не се чувстваше, тъй като си обслужваха съвсем нормално гостите, с лек приоритет на германците, които и този път бяха около 60% от гостите, около 20% англичани, които най-много недоволстват от приоритетното обслужване на германците. дори и сутрин в 10 часа песента за започване на сутрешната анимация е немска, а не английска. Имаше доста поляци, малко турци, малко руско говорящи. Средна възраст около 50 години. Съвсем спокойна и релаксираща почивка. не дотам активна анимация, но това всъщност търсят мнозина, включително и ние. Нагледали сме се достатъчно на шоу програми, които в общи линии са все едни и същи.
Всъщност хотелът е решил да не инвестира в скъпа дневна и вечерна анимация и по този начин снижава цената на престоя.
Храната си е все така вкусна, най-хубава е вечерята. Телешкото във всичките му варианти е просто да си оближеш пръстите. Страхотни мекици за закуска, много добри ястия и в снек баровете. Единият от които работи денонощно, тоест може да ядеш по всяко време.
качеството на напитките е отлично, просто трябва правилно да казваш наименованието на това, което искаш, за да не ти се сервира, това което каже барманът. С малко бакшиш и с много усмивки ставаш бързо приятел с барманите и ти се сипват точните пропорции, които желаеш.
Дори и камериерката ни беше същата. Бяхме се сприятелили миналата година с нея и тайно се надявахме да е пак тя. та затова още като се видяхме бяха прегръдки и целувки. Няма да казвам, че изпълняваше всичките ни малки желания, а и ние пък и се отблагодарявахме подобаващо. Още като ни видя, че се настаняваме в стаята набързо донесе голям двоен топ матрак, защото иначе леглата са с отделни матраци и не е удобно.
Абе ако питам жена ми никога не би поискала друга стая и друг хотел, толкова много и харесва мързеливата почивка там.....

# 626
  • Берлин
Роже, благодаря за коментарите ти. Спести ми отново часове търсене на точния хотел. Ще резервирам за 2024 първото море там. През сайта на хотела ли и след 25.09 ли? Първата десетдневка на юни ок ли е?
И пак към теб - има ли фризьор в Утопия?

# 627
  • София
Роже, благодаря за коментарите ти. Спести ми отново часове търсене на точния хотел. Ще резервирам за 2024 първото море там. През сайта на хотела ли и след 25.09 ли? Първата десетдневка на юни ок ли е?
И пак към теб - има ли фризьор в Утопия?
PAPURCHE MEHURCHE , има фризьор в Утопия!
Да, резервираш през сайта на хотела след 15-20 септември. За първата десетдневка на юни Сиде стар елеганс си заслужава, но в него е много важно да избереш правилната стая. Защото хотелът е много раздвижен, на хълм е и има голяма денивилация. Иначе местоположението му е страхотно. Не напразно на тази крайбрежна алея на Сиде се намират осем от 15-те най-добри хотела в Сиде.Вечер имаш къде да се разхождаш ако обичаш разходките.
Стаите с излаз на басейн са на партер и затова всичко им е близо, но за другите типове стаи, които са разположение по етажите в различните блокове е много важна от коя държава пристига човек. За германците дават най-хубавите стаи- с уникална панорама към морето, пък рускоговорящите ги сбутват в най-лошите.
Абе целият персонал, може би само без камериерките говорят немски. Дотолкова са обучени, че дори и добър ден или добро утро им е на немски, като роботчета са.
Затова преди да резервираш стая ако искаш ми пиши да обсъдим избора ти и да ти кажа какво да пишеш на гест рилейшънката / разбира се написано на немски Simple Smile /с молба за стаята къде да бъде....

# 628
  • Варна
Здравейте, решихме в последния момент да почиваме август в Турция. Моля, за мнения за Selectum Family Comfort Side или препоръка за друг хотел в Анталия или Бодрум, за 3 ма възрастни и 1 дете на 12 г.

# 629
  • с трима мъже :)
Някой да е в Турция в момента? Някакво инфо за пожарите? Чух по новините, че има пожари в Анталия/Кемер. Вчера и земетресение е имало в Турция.

Ние в събота ще минаваме границата, ще пообикаляме малко, и после почивката. Нещо взех да се притеснявам от тия новини Sad . И в Гърция гледам какво става - ужасно е Sad .

ПС: От неделя до снощи бях в манастир и нямах връзка със света, та не знаех никакви новини.

Общи условия

Активация на акаунт