На море в Турция - тема 79

• 73 722
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Вариант е също да поставите нисък лимит на картата. За малки суми не е ок, но за наем за няколко дни е удобно. Ако имате онлайн банкиране, е въпрос на няколко клика.

# 676
  • София...........
Понеже ще ходим само за 5 нощувки със собствен транспорт решихме да ходим в района на Кушадасъ.  
В дилема сме между:
Aqua Fantasy aqua park hotel & spa
Palm Wings Ephesus resort …
Seven Seas Sealight …
Atlantique Holiday club
Sunis Efes Royal …
 От всичките сме били само в Атлантик преди няколко години и също сме ходили на Аквафентъзи на пързалките.
Приоритети са хубав плаж с плавен преход и пясък, чистотата и хубава разнообразна храна.
Анимация и вносен алкохол не ни интересуват.
Моля който е запознат/ходил в някой от тези хотели да окаже мнение и впечатления.
Благодаря

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 03:39 от divna_

# 677
Здравейте Simple Smile
Може ли препоръка курорт/хотел за настаняване, които да са удачни за пътуване с бебе под 6 месеца? Simple Smile

# 678
  • София
Понеже ще ходим само за 5 нощувки със собствен транспорт решихме да ходим в района на Кушадасъ. 
В дилема сме между:
Seven Seas Sealight …
Atlantique Holiday club
Sunis Efes Royal …
 От всичките сме били само в Атлантик преди няколко години и също сме ходили на Аквафентъзи на пързалките.
Приоритети са хубав плаж с плавен преход и пясък, чистотата и хубава разнообразна храна.
Моля който е запознат/ходил в някой от тези хотели да окаже мнение и впечатления.
Благодаря

Ми то няма голям избор щом държите на хубав плаж. Само и единствено от изброените Атлантик е с най-добрия. Бих препоръчал Корумар Ефесус, но едва ли ще има места. Ако сте с деца/те категорично меже да повторите Атлантик.

Цитат
Здравейте Simple Smile
Може ли препоръка курорт/хотел за настаняване, които да са удачни за пътуване с бебе под 6 месеца? Simple Smile

Не разбирам въпроса....кола, самолет, рейс, собствен, подводница, ферибот...а относно хотела, на бебето едва ли му пука какъв е хотела...всички стават.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 10:26 от valerko

# 679
  • София...........
В дилема сме между:
Seven Seas Sealight …
Atlantique Holiday club
Sunis Efes Royal …
Благодаря

Ми то няма голям избор щом държите на хубав плаж. Само и единствено от изброените Атлантик е с най-добрия. Бих препоръчал Корумар Ефесус, но едва ли ще има места. Ако сте с деца/те категорично меже да повторите Атлантик.

valerko, всички казвате Корумар та Корумар, но там места няма....
Нали плажа на Корумар е същия като на Palm Wings Ephesus и на Aqua Fantasy aqua park hotel ..?
Или точно пред Корумар е различен?

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 14:06 от divna_

# 680
  • София
Цитат
valerko, всички казвате Корумар та Корумар, но там места няма....
Нали плажа на Корумар е същия като на Palm Wings Ephesus и на Aqua Fantasy aqua park hotel ..?
Или точно пред Корумар е различен?

Плажа е Памучак, но плажовете пред самите хотели са с драстична разлика. Ама като казвам драстична, значи драстична. Иначе на 50 м навътре е до кръста. Най-зле е пред Ефесуса, после Аквата, Ричмонд и най-добър е пред Корумар. Това са хотелите на Памучак плаж, други няма, има един Лабранда но там е платформа, насипан допълнително пясък, даже не знам дали се води на тоя плаж. По-скоро не, но е близо до аквата. Ако искаш мога на лични да ти пусна снимки от миналата година.

Допълвам: Сега гледам, че със собствен транспорт има за Корумар Ефесус във Версо. Така, че не са ли проблем парите няма какво да се чудите.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 15:55 от valerko

# 681
Аз вече се оглеждам за хотели за лято 2024.
Май ми се ходи в Бодрум или Сиде!
Моля за предложения за хотели ориентирани към деца, по възможност с голяма зелена територия.
Децата ще са съответно на 12 г. и на 8 г., така че ще трябва да търся хотели в които възрастовата граница за деца 14 г.

# 682
Знаете ли каква е разликата между Kamelya Selin, Fulia и Aishen K Club като качество на храната и като удобство на стаите? Може ли, ако си отседнал в едната Камелия да ползваш баровете и плажа на другите? Извинявам се за въпроса, но виждам че са една до друга.
Здравейте,  ние бяхме в началото на юли в Айшен. Могат да се ползват всички останали барове, снек барове, сладкарници и басейни. Само основните хранения са във вашия си хотел.  Храната като цяло беше много еднообразна в сравнение с други хотели , в които сме ходили. С риск да бъда линчувана от почитателите на Камелиите аз не бих повторила в този комплекс. За непретенциозна почивка е добре, но няма нищо по-впечатляващо. Място на басейните абсурд да се намери, метнати хавлии по шезлонги още от рано сутринта . Мъжа ми ходеше към шест и малко и пак беше трудно намирането.

# 683
  • Пловдив
Моля,който ходи в Бодрум да сподели хубав хотел озеленен с пясъчен плаж и да не духа много.Заглеждам хотели там но не съм въобще ориентирана кой къде се намира.

# 684
  • Пловдив
Като ви слушам с това хвърляне на хавлиите за запзване на шезлонга и много се дразня. До сега не ми се е случвало, но ако се случи, директно бих ги махнала от въпросния шезлонг, пък да идва някой да се разправя с мен Angry Ако има и багаж оставен по ще го приема, ама това е много досадно...
За догодина и аз почвам да се оглеждам скоро. Бих повторила Корумар с удоволсвие, но и някъде към Анталия ми се ходи...и към Фетие, и към Бодрум JoyJoy Дано да спечеля от тотото JoyJoy

# 685
Здравейте! За първи път ще почиваме в Турция. Ще летим със самолет. Имаме включен ръчен багаж и куфар до 20 кг. На децата полага ли се куфар или само ръчен багаж? Благодаря!

# 686
  • София
Hapimag е много зелен хотел, буквално в гора и със собствен залив. Единият плаж беше по пясъчен, другият с фини камъчета. Но е извън Бодрум, иначе много еко насочен и спокоен за пълноценна релакс почивка. Но няма разточителството на анталийските хотели и може да е разочароващ от тази гледна точка. Но природата е великолепна, направо като санаториум 😁
Може би някой ден бих се върнала за почивка сред тишина и зеленина.

# 687
Знаете ли каква е разликата между Kamelya Selin, Fulia и Aishen K Club като качество на храната и като удобство на стаите? Може ли, ако си отседнал в едната Камелия да ползваш баровете и плажа на другите? Извинявам се за въпроса, но виждам че са една до друга.
Здравейте,  ние бяхме в началото на юли в Айшен. Могат да се ползват всички останали барове, снек барове, сладкарници и басейни. Само основните хранения са във вашия си хотел.  Храната като цяло беше много еднообразна в сравнение с други хотели , в които сме ходили. С риск да бъда линчувана от почитателите на Камелиите аз не бих повторила в този комплекс. За непретенциозна почивка е добре, но няма нищо по-впечатляващо. Място на басейните абсурд да се намери, метнати хавлии по шезлонги още от рано сутринта . Мъжа ми ходеше към шест и малко и пак беше трудно намирането.

На същото мнение съм ! Прекалено много са прехвалени тези Камелии, единственото перфектно нещо в комплекса е плажа, не съм била на по-хубав, не само пясък, ами и шезлонгите с чадърите са на добро разстояние и се чувстваш комфортно, а не наблъскан като сардели под тентите. 2021 -ва бяхме във Фулия, храната и при нас беше така - много, но едно и също всеки ден.

Seengirl, бях писала миналата година - бяхме в Литоре (Алания) , събрахме хавлиите на един ред шезлонги, след около час дойде една рускиня и такъв скандал ни вдигна, жалкото е, че нямаше никаква намеса от страна на персонала и всеки трябва сам да се оправя, езиковата бариера е граница голяма, не можах да й кажа какво мисля и защо така съм направила, много грозно се получава и предполагам, хора като мен ,които не са скандалджии не умеят да се саморазправят. Според мен трябва охраната на хотела (ако има такава) или аниматорите, или който и да е от хотела да се ангажира да събира хавлии на празни шезлонги и изобщо да не допускат такава практика. Но очевидно в средните класове хотели не им се занимава, предполагам, че във високия клас няма такива неща, защото би трябвало да са предвидени места за всички .

# 688
  • на село
Ама, да си вика рускинята, колкото иска. В хотелите няма политика на запазване на шезлонги, да ходи да се оплаква на арменския поп. Директно им махам хавлията и им пожелавам приятен ден.

# 689
Здравейте! За първи път ще почиваме в Турция. Ще летим със самолет. Имаме включен ръчен багаж и куфар до 20 кг. На децата полага ли се куфар или само ръчен багаж? Благодаря!
Всеки пътник в самолета заплатил редовно място има право на личен багаж. Обикновено при чартърите за Турция е 20 кг основен и 8 кг ръчен на всеки пътник!

Общи условия

Активация на акаунт