Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 923
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
днес ппреминах през хистероскопия в Надежда. Чувствам се горе долу добре, въпреки че все още ми е замаяно и леко отпаднало. Но след като се прибрах усетих силна остра болка при допир на центъра на торсото над гърдите - горе долу там където трябва да преминава трахеята. Естествено не помня какво са ми правили под анестезия и като звъннах в Надежда за информация, казаха че няма никой на смяна, който да може да отговори дали болката трябва да буди притеснение. Казаха да звънкам утре след обяд. Лично допускам, че ако за дишане или нещо са прекарали тръбичка през устата в трахеята е възможно да е наранило леко трахеята и от там да идва болката.
Някой опитен/запознат да може да каже дали теорията ми е правилна или да тичам към спешна помощ?

# 376
Обикновено за хистероскопия използват краткотрайна венозна анестезия, а не интубиране, т.е. не ви вкарват нищо в гърлото. Имам една оперативна и една диагностична хистероскопия в Надежда, и при двете бях упоена с фентанил само.
Иначе смятам, че е ако е нещо сериозно няма да боли само при допир, но като се знам аз колко съм притеснителна сигурно бих потърсила лекарско мнение на ваше място.

# 377
След първата ми пункция в болница Надежда имах болка при допир на гръдната кост, сякаш са ми правили сърдечен масаж. Тогава се заформи дискусия и излезе, че не съм единствената с такова неразположение. Възможно е някои момичета да сме получили по-голяма доза упойка, а упойките намаляват дихателната и сърдечната дейност. Аз не съм разследвала. Натъртеното минава за седмица, две.

# 378
Аз със сигурност съм имала тръба в гърлото, защото имах болки и прегракнал глас. На визитация попитах и ми казаха да смуча таблетки за гърло. Но най-добре и най-спокойно ще е консултация с лекар.

# 379
вчера звъннах, но по телефона не успяха да ми дадът информация за моя случай. Препоръчаха да мина през спешния център, за което след известно чудене реших да не прибягвам за сега. Ще отида там, че ме прегледат, ще ми кажат, че нищо ми няма, което вероятно ще е вярно към момента на прегледа и пак няма да знам от къде е дошла болката -.-

И аз имах спадане на гласа и дране на гърлото, но първоначално реших, че се дължи на упойката тъй като усещах, че и усните са ми изтръпнали непосредствено след процедурата - ако упойката е повлияла така на кожата на усните какво остава за гласните струни, все пак.

Спомних си един детайл от прегледите преди операцията - пулсът ми беше нисък - 50 удара в минута. Ако сърцето ми се е мъчело в комбинация с анестезията да изпомпва кръвта, може би е възможно да се е причинила болката в гръдната област. Утре, делничен ден, записах час за кардиолог. Ако има нещо нередно свързано със сърцето по ще може да го хване.
Ако е било натъртване от тръба, ще го коментирам с лекуващата ми в Надежда по време на контролата.

# 380
Пиша за да споделя опит. Днес мина моята хистероскопия при Вецев в Салвебис. Мястото - страхотна цигания, мръсни скъсани чаршафи, нощницата - прозрачна все едно си гол, вдигнах си ръката и си разпра цялата. Анестезиоложката - неадекватна. Спука ми две вени на лявата ръка, премести се на дясната и най-накрая имаше успех. След като се събудих лекарят го нямаше, не ми дава инфо какво е направил - аз бях със съмнения за Т-образна матка, идея си нямам какво е правил. Инфо ще получа след 10 дни, на профилактичен преглед… + забавяне от 3 часа

# 381
Здравейте, предстои ми хистероскопия за премахване на полип на шийката в Надежда. Интересуваме колко болничен се полага? Казаха ми че постъпвам в 7 сутринта и на обяд ме изписват, при вас така ли беше(ако сте си я правили в Надежда)?

# 382
  • София
Искаш да стоиш повече ли, по зк е 3 дни, един преди, един за манипулацията, и на следващия те изписват, предполагам ако мн настояваш, ще те оставят повече... По пътека ли си или платено.
Така или иначе ако не си ок, не би следвало да те изгонят, ако си, вероятно ще се чувстваш по-добре в къщи. Предполагам ако настояваш да си платиш една нощ там също ще се уреди, но на много места точно описаното правят.

# 383
  • Sofia, Bulgaria
Здравей, аз също ще си правя хистероскопия в Надежда след 2 седмици. Имам вече направена една в Софиямед и ми дадоха 2 седмици болничен, но ме държаха през целия ден там. Доколкото разбрах, в Надежда ще ме пуснат да си ходя след 2 часа и може би самата манипулация е по-щадяща, аз така си го обяснявам.

Здравейте, предстои ми хистероскопия за премахване на полип на шийката в Надежда. Интересуваме колко болничен се полага? Казаха ми че постъпвам в 7 сутринта и на обяд ме изписват, при вас така ли беше(ако сте си я правили в Надежда)?

# 384
  • София
Уфф и аз какво съм чела, за болничен пита, не за болничен престой... Да 2седмици е, не е манипулацията не по-щадяща, същята си е, вс кейари казаха, че на заоад така изписвяли същия ден, тук сме били назадничеви, та по каса е 3

# 385
Нямам против да си тръгна след два часа, даже предпочитам, но ще ми трябва болничен, а забравих да попитам как се процедира с него, на информация ли трябва да го поискам? Сега се сещам, че не попитах и дали ми трябва направление, гледах че цената за здравноосигурени е 1050лв, но дали трябва и направление?

TheDark1 ще съм много благодарна да пишеш след процедурата. Как протича и подробности ще са ми от полза. Аз съм в края на месеца.

# 386
И на мен ми предстои. Често правя инфекции и от Март месец отлагам. Полипа е 7 мм.
Исках да попитам някой знае ли дали ЧПВ е проблем при такава манипулация/операция? Позитивна съм, но не към високорисковите щамове.
Много се притеснявам какво ще е СЛЕД това.. дано не се разнесе нещо.. ☹🥺
Отделно имам голяма ерозия на шийката.. то ме боли само при вземане на цитонамазка, пък какво остава… пф..

# 387
  • София
Аз имах голям проблем да си тръгна след 2часа,горе-долу 3часа спах, после още известено време ми беше замаяно, все пак към 8-9вечерта ме изгониха почти, защото рязко се разболя другото момиче в стаята, а нямаха къде да ме местят...

# 388
Аз имах голям проблем да си тръгна след 2часа,горе-долу 3часа спах, после още известено време ми беше замаяно, все пак към 8-9вечерта ме изгониха почти, защото рязко се разболя другото момиче в стаята, а нямаха къде да ме местят...

Имахте ли болки след това? Колко продължи кървенето?

# 389
В края на октомври имах оперативна хистероскопия в Надежда.
Направлението те си го издават автоматично, вие не трябва да носите нищо. Като ви приемат питат дали ще ползвате болничен и колко дни, после мисля че от информация се взимаше в същия ден. Плащането е преди процедурата. Аз си тръгнах към 14ч, а процедурата ми беше към 11:30. Бях много сънлива и ме оставиха да се посъвзема, като ми дадоха и сандвич, кафе и айрян и държаха да съм яла и пила преди да тръгна.

Общи условия

Активация на акаунт