Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 898
  • 752
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте, преди 20 дни ми правиха втора ХС, като ми е отстранен целия ендометриум, а след това поставихме и хормонална спирала. До ден днешен имам кафеникаво зацапване, което е на моменти, не е постоянно, някой ден го няма, на следващия е по-скоро жълтеникаво, после пак има малко кръв... направо разкошотия. Знам, че е рязано много, а и хормоните в спиралата оказват влияние, но някой с повече изрязване имал ли е толкова дълго цапане? Притеснявам се да не съм направила инфекция, а док не е на работа и не мога да се свържа с него.
Лекар, но е възможно и да е от спиралата. Аз се отказах от такава като прочетох, че може 6 месеца да трае докато тялото я приеме и се напаснат. Някои споделят и за по-продължително зацапване и цикъл докато се регулират нещата.

# 361
И аз си мисля,че е от спиралата, но все пак ще проверя, най-малкото, ако има нещо да го лекуваме, че нова хистероскопия ме чака септември. 🙄
А спирала аз никога не бих си сложила доброволно, но при мен се наложи с лечебна цел и ще е за 3-6 месеца само.

# 362
Момичета, кой лекар в София ( без Калчев  ) бихте ми препоръчали за хистероскопия и биопсия. И всъщност могат ли да се направят двете заедно? Целта е подготовка за трансфер.

# 363
Щом е за трансфер по- добре репродуктивен отколкото онколог.

# 364
Здравейте, някой правил ли е ХС за премахване на сраствания и как се чувствайте след това?

# 365
Гел-лака на ноктите проблем ли е при хистероскопия?
Мама има операция на щитовидната и си беше с лак.. но аз да попитам за всеки случай 👀 на мен ще ми е първа операция.

# 366
  • София
По принцип за абсолютно всяка операция + раждане е силно препоръчително до задължително без лак. Лекарите следят за промя цвета на ноктите и това е един от първите признаци при проблем.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 09:52 от Angel_Dust

# 367
Май си е до лекар и здравно заведение, нито на мен, нито на майка ми някой е казал да сме без лак, съответно не сме го и махали.
Мама има операция на щитовидната и си беше с лак.. но аз да попитам за всеки случай 👀 на мен ще ми е първа операция.

# 368
Преди много години ме бяха предупредили да съм без лак на крака и ръце при сериозна операция. Около 40 мин бях под пълна упойка.
За хистерото нямаше проблем да имам лак. Манипулацията е за много кратко и е с доста леки упойки.

Май си е до лекар и здравно заведение, нито на мен, нито на майка ми някой е казал да сме без лак, съответно не сме го и махали.

# 369
  • София
Така се води, обаче човек никога не знае и... Струва ли си какъвто и да било риск, за да спестиш едно махане и слагане на лак за нокти?

# 370
Как си получихте хистологиите, изключвам получаване лично, защото живея в различен град от този в който е болницата и разстоянието не е никак малко, от болницата казват че дават хистологиите само лично, което изключвам като вариант,не мога да си позволя да пътувам само за това, мислех да си я получа на контролния преглед хем да ми я разчете лекарката, но след като не ме извика на преглед  и отказват да я изпратят по друг начин : поща, куриер,имейл как изобщо да разбера резултата.

# 371
  • София
Резултатите от хистологията са ми вписани в експертизата, а нея получих в 2 екземпляра с подпис и печат на болницата по еконт.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:10 от Angel_Dust

# 372
Точно за епикризата говоря,  но не искат да я изпратят само лично,аз такъв вариант няма тоест не получавам окончателна епикриза ако не си я взема друг вариант не предлагат, не  си ли я вземеш не получаваш такава, стоя в неведение за хистологията и се надявам да няма проблем,за мен е парадоксално.

# 373
  • София
Защо не говориш с лекаря си, по принцип него го уведомяват за резултатите, но пък и ти трябва да си го имаш документа. И какво значи не те е извикала, ами запазваш си час и отиваш.
Не знам, мен в болницата ме питаха как искам и при все, че съм през 2 квартала от там предпочетох с еконт. Друг е въпросът, че бяха пуснали пратката без 4 цифри от телефонния ми номер.

# 374
Как си получихте хистологиите, изключвам получаване лично, защото живея в различен град от този в който е болницата и разстоянието не е никак малко, от болницата казват че дават хистологиите само лично, което изключвам като вариант,не мога да си позволя да пътувам само за това, мислех да си я получа на контролния преглед хем да ми я разчете лекарката, но след като не ме извика на преглед  и отказват да я изпратят по друг начин : поща, куриер,имейл как изобщо да разбера резултата.
Хистологията е написана в епикризата. Епикризата трябва да е качена в здравното Ви досие. Можете да се регистрирате в Евротръст. Ще получите безплатен електронен подпис, който можете да използвате до три пъти. С този електронен подпис можете да си влезете в здравното досие. Там е вписано всичко, което е по здравна каса. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт