Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 49 021
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!

Предстои ми хистероскопия другата седмица и имам един финансов въпрос. Докторът ми написа, че трябва да си взема направление от личния лекар по клинична пътека, като процедурата ще заплатя след изписване. В случая не ми стана ясно здравната каса покрива ли нещо и какво. Имам допълнително здравно и се чудя дали мога да си покрия разхода с него, имайки това направление. Някоя от вас успяла ли е? Чуденето ми е заради това, че реално нямам амбулаторен лист, в който лекарят ми ме насочва за хистеро, а само ми беше казано да го направя заради неуспешни трансфери.

# 511
Аз също бях с направление, но доплатих 150 лв. за някаква примка... При мен премахваха полип.
Желая Ви успех и бързо възстановяване!

# 512
А при мен около месец след процедурата ми тече за кратко кръв (извън цикъл). На някой случвало ли му се е

# 513
Аз също бях с направление, но доплатих 150 лв. за някаква примка... При мен премахваха полип.
Желая Ви успех и бързо възстановяване!

Много благодаря! Simple Smile

# 514
Здравейте!

Предстои ми хистероскопия другата седмица и имам един финансов въпрос. Докторът ми написа, че трябва да си взема направление от личния лекар по клинична пътека, като процедурата ще заплатя след изписване. В случая не ми стана ясно здравната каса покрива ли нещо и какво. Имам допълнително здравно и се чудя дали мога да си покрия разхода с него, имайки това направление. Някоя от вас успяла ли е? Чуденето ми е заради това, че реално нямам амбулаторен лист, в който лекарят ми ме насочва за хистеро, а само ми беше казано да го направя заради неуспешни трансфери.
Аз също имам допълнително здравно застраховане, въпреки че бях с направление в болница Надежда доплатих мисля, че беше около 1100-1200 лв. Исках си фактура от болницата, а застрахователите ми  изплатиха цялата сума, но трябва да има и амбулаторен лист, на който да е изписано, че е необходимо да се направи хистероскопия. И после на застрахователите се изпраща амб. лист, фактура с касовия бон и епикризата.

# 515
Здравейте!

Аз също имам допълнително здравно застраховане, въпреки че бях с направление в болница Надежда доплатих мисля, че беше около 1100-1200 лв. Исках си фактура от болницата, а застрахователите ми  изплатиха цялата сума, но трябва да има и амбулаторен лист, на който да е изписано, че е необходимо да се направи хистероскопия. И после на застрахователите се изпраща амб. лист, фактура с касовия бон и епикризата.

Много благодаря за отговора! 🙂
Личната ми е дала направление за хистероскопията, в което пише като причина полип. Аз поне по ехографски прегледи нямам такъв, но се надявам, че това ще ми послужи за здравното.

# 516
Здравейте!

Правих наскоро същата схема в болница Вита. ЗК покрива хистероскопията и клиничната пътека е 3 дни. Платих на болницата двете нощувки + избор на екип, което беше задължително. Казаха ми, че са частна болница и няма опция без избор. Та това, което платих застрахователят ми възстанови на 100% (тук зависи от покритието), но преди това бях говорила с тях и бях изрядна с документите, които изискват. Също условие на застрахователя беше процедурата да е по ЗК, в противен случай нямаше да платят.
Така, че моя съвет е да го изговорите със застрахователя и да разберете какви изисквания имат и какви документи искат. При мен бяха епикриза, заявление за избор на екип, стикери за консумативи (ако има), фактура и касов бон.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 13:51 от raduni

# 517
Здравейте!

Много зависи какво ще ви напишат на самата фактура от болницата. Аз доплатих 700лв ,но застрахователя не ми ги покри на 100%. Фактурата ми беше за 350лв избор на екип и останалата сума болничното заведение беше описало като допълнителен индивидуален пост( което нямаше как да докажа ,че не е изискано от мен а просто така си изписват сумата)
След разправия с болницата ми обесниха,че тяхната политика е такава.

# 518
Имам две хистероскопии за премахване на полипи в матката,предстои ми ембриотрансфер тази година,има ли такива от вас,които са имали рецидиви?

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:18 от FBID10206506436694795

# 519
  • София
Здравейте, има ли сред вас правили хистероскопия в св. София, конкретно при д-р Илияна Мазнейкова?
Да споделите какво е положението там?

# 520
Имам две хистероскопии за премахване на полипи в матката,предстои ми ембриотрансфер тази година,има ли такива от вас,които са имали рецидиви?

Аз правих оперативна хистероскопия юли 2022, успешен трансфер - януари 2023 и нов полип, установен октомври 2024. Покрай бременността и кърменето реално съм имала цикъл 9-10 месеца сумарно, което много ме изненада като бързо развитие на нов полип, по линия на който ми се наложи нова хистероскопия, понеже ще правим нов ЗЕТ.

# 521

Аз правих оперативна хистероскопия юли 2022, успешен трансфер - януари 2023 и нов полип, установен октомври 2024. Покрай бременността и кърменето реално съм имала цикъл 9-10 месеца сумарно, което много ме изненада като бързо развитие на нов полип, по линия на който ми се наложи нова хистероскопия, понеже ще правим нов ЗЕТ.

Благодаря.И на мен ми предстои ЗЕТ,но така като слушам може и да съм неприятно изненадана от нов полип..

# 522
FBID, не се притеснявай безпричинно към момента. Моят репродуктивен дори ми спомена, че има негови случаи на забременели момичета с полипи, но на мен не ми се рискуваше, имайки предвид, че е лека операция и реално ни забави просто още 1 цикъл.

# 523
FBID, не се притеснявай безпричинно към момента. Моят репродуктивен дори ми спомена, че има негови случаи на забременели момичета с полипи, но на мен не ми се рискуваше, имайки предвид, че е лека операция и реално ни забави просто още 1 цикъл.

Благодаря!Със сигурност ако има нещо бих го премахнала преди трансфер за да знам, че от своя страна съм направила необходимото.

# 524
Момичета, две неща ме мъчат…

1. Хистероскопията ми беше на 26 ноември,  дойде ми втория цикъл след нея ( по график), но отново доста слаб. Първия ден си беше нормално обилен, после втория слабо като за втори и днес вече няма почти нищо. Малко се притеснявам, преди ми беше обилен поне първите 3 дни и след това слаб още 1-2.

2. Много се притеснявам от прочетеното, че полипите водят до безплодие. Моля ви, кажете ми всшия опит и мнение по темата. Чета и последните коментари и бих искала да науча повече по темата, свкаш лекарите не казват всичко.

Иначе, днес си пуснах и хормони, за да видя има ли там нещо разбъркано, тъй като четох че хормалния дисбаланс до голяма степен е причина за поява на полипи

Общи условия

Активация на акаунт