Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 5

• 47 436
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! От София сме. На майка ми и предстои хистероскопия. На 69 е, не съм сигурна изобщо дали ще мога да я вкарам под частен застраховател. Търся къде да отидем през НЗОК за това и колко ще трябва да доплатим. Моля ви помогнете ми, не знам изобщо към кой да се обърна и къде да отида. 
Оказва се, че по НЗОК пак плащаш една шапка пари и на всичкото отгоре стоиш 3 дни. Ако си платено - еднодневан престой и почти същите пари..Но нека кажат и други, които са били с НЗОК
Абсолютно е така

# 706
На мен ми взеха 900 лв. с НЗОК в "Доверие".
Оставам с впечатление, че и без НЗОК, пак си е толкова.

# 707
Здравейте! Предстои ми хистероскопия преди замразен трансфер и имам няколко въпроса. Възможно ли е да има полип, който не се вижда на обикновен ехограф, някой има ли такъв случай? И другия ми въпрос е зацапване преди цикъл 3-4 дни може ли да е симптом за полип?

# 708
  • София
Често няма как да се види полип с ултразвук, зависи къде е - предна или задна маточна стена, аз сега имам цервикален, открих го с цветна снимка и ще правя хистероскопия. Не знам каква е разликата в цените, моята ще струва 1200 лв не по каса, имам допълнително здравно.

# 709
Здравейте! Предстои ми хистероскопия преди замразен трансфер и имам няколко въпроса. Възможно ли е да има полип, който не се вижда на обикновен ехограф, някой има ли такъв случай? И другия ми въпрос е зацапване преди цикъл 3-4 дни може ли да е симптом за полип?

Възможно е, да, в зависимост от разположението и големината на полипа. Кървене, зацапване извън дните на цъкъл е точно един от характерните симптоми на полипа.
Хистероскопия, с НЗОК в Надежда в момента е с доплащане от 1150лв, и си тръгвате същия ден.

# 710
Здравейте, след оперативна хистероскопия изрязване на преграда разширяване на матката, колко време се чака за нов трансфер?

# 711
Често няма как да се види полип с ултразвук, зависи къде е - предна или задна маточна стена, аз сега имам цервикален, открих го с цветна снимка и ще правя хистероскопия. Не знам каква е разликата в цените, моята ще струва 1200 лв не по каса, имам допълнително здравно.
Къде ще я правите?

# 712
  • София
Във Вита при доктор Валери Нецов.

# 713
Здравейте! От София сме. На майка ми и предстои хистероскопия. На 69 е, не съм сигурна изобщо дали ще мога да я вкарам под частен застраховател. Търся къде да отидем през НЗОК за това и колко ще трябва да доплатим. Моля ви помогнете ми, не знам изобщо към кой да се обърна и къде да отида. 
В Пловдив в Селена по Зк + доплащане 700лв - за 1 ден.
Пак в Пловдив в държавната болница - 2 нощувки - 5лв такса само.

# 714
800 лв беше доплащането + 16 лв за Ковид тест (това края на юни месец). От две седмици има повишение в цените и вече май е 900 лв е доплащането.

# 715
800 лв беше доплащането + 16 лв за Ковид тест (това края на юни месец). От две седмици има повишение в цените и вече май е 900 лв е доплащането.
Декември бях при Ставрев, 700лв доплатих. Моя позната април при Бабаков даде 500лв. Та и при кой лекар ще си също има значение. Чух ,че са си вдигнали пак ценорасписа.

# 716
Здравейте, на 39 г съм , имам две нормално родени деца, на 11 г и 6г. Миналата седмица получих леко кървене извън цикъла, леко зацапване беше и Агто вчера ми взе цитонамазка, която излезна днес и е 1ва група. След манипулацията кървенето се усили и вече сън с превръзка вече втори ден.
Днес като му казах, за резултатите, каза, че е хубаво да направим хистероскопия с пълна упойка, но на мен трябва да ми дойде в петък/събота, а той излиза другата седмица в отпуска до другия месец, та решихме да е този четвъртък. Съответно съм супер стресирана, но и искам да мине всичко и да не го мисля. Та вчера ме прегледа с вагиналния ехограф, нищо не видя, каза, че съм здрава, ама как здрава, като кървя...
От болницата казаха, че ме пускат същия ден, но на другия трябва да ида за проверка или нещо такова.
Има ли нещо притеснително, колко време след упойката се съвземаме? Не съм била под пълна упойка никога...

# 717
Всеки понася и метаболизира различно упойката. Аз на 20-30 мин от събуждането съм на крака и адекватна (и последния път готова да си ходя), други им трябва повече време. Тя е пълна упойка, но е и кратковременна. Повечето хистероскопии - активната работа е 15-20 мин  и наистина става бързо, така и количеството упойка не е много. Успех, всичко ще е наред!

# 718
Barely_Mama_91❤️ Много ти благодаря за окуражителните думи!
Най-важното е сега ,д ане ми дойде цикълът, защото имам симптоми и кървене и не знам реално ще прерасне в нещо повече...
А от полип или миома имате ли кървене след цитонамазка или някаква болка?

# 719
По принцип знам, че хистероскопия се прави около 10-12 ден от цикъла, не преди него.

Общи условия

Активация на акаунт