Новата година бързо дойде и ОКТОМВРИйчето бързо ще порасте

• 8 248
  • 263
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Най-после и аз да успея да пиша, а не само да чета!
Първо да благодаря на авторите на темичката!  bouquet
После да честитя на празнуващите бебчета! Калима, почерпката ти е страхотна!
Нашият доктор вчера беше при нас, ча \марти много си разреди акането. Е, аз не го оставих повече от 24 часа, без да е акал, но беше малко неспокоен. Та този нашият доктор е направо вълшебник! Ккаво го направи, какъв масаж , но след като си тръгна Мартин така яко напълни памперса и веднага се ухили Joy, че и аз покрай него.
Слипи, ами ностъргани плодове се дават на напълно захранени бебета и на доста повече месеци. Сега всичко трябва да е смляно до максимум!
Дидита4у, ние имахме в един период от повече от две седмици все зелено ако и с малко слуз, но педито ни каза, еч няма нищо притеснително!
Кръци, напълно съм съгласна с мнението на Лови, че АМ помпи повече от кърмата. Захрани си го детенце , а вече как и с какво, мисля че ти трябва сама да си решиш и най-вече както ти каже педито, ако му имаш доверие.
Тарлежче, радвам се, че сте се оправили, а пък обривът не го мисли, ще му мине.
Ние вече пием два пъти по 2 капки вигантол, че сме си дебеланковци!
Целувки на всички ви и приятна разходка! Hug

# 76
Ето на това се смях от сърце Joy Joy Joy

Съпругът помага при раждането и държи лампата, за да свети на лекаря. Когато лекарят поема в ръце второто близначе, съпругът изчезва заедно с лампата. - Приятелю! - провиква се лекарят. - Ела и донеси лампата. Струва ми се, че ще дойде още едно бебе... - Не, няма да дойда! - отговаря отчаян съпругът. - Изглежда, че тая проклета светлина ги привлича...

# 77
Благодаря за съветите на всички. Hug Доста изчетох от сутринта досега и започвам да се ориентирам

Почти съм сигурна, че като направи 4 месеца започвам със зеленчуковопюре. Ще бъде на Хип, защото са правени специално за бебета , в стерилизирани условия, мисля, че и Криси, беше писала за това по-рано. Пюренцето ще бъде или от млади морковчета или тиква. След 10-15 дни ще минем на смесено пюренце - примерно тиква и картоф, или морков и картоф. Ще видим как ще го приеме де, ни почти съм сигурна, че няма да има проблем. Аз съм била същата ламя и понеже мама не е имала кърма, съм яла кисело мляко #CrazyДо първи клас, слон и половина и после като съм почнала училище съм отслабнала. Сега съм си слаба, нищо неми се лепи...Много странно, като се има предвид какво кюфте лакомо съм била newsm78

Вени, за нашите сладурковци...ако наистина можеше така. Стела, да е по-малко злояда, а Цеци да е по-малко лаком...ама айде де. Цеци много ще хареса твоята мацка, не само че е сладуранка, ами ще й хапва и манджата - ухаааа кеф Joy

Фрики, какво стана с Андрес джуниър? Нали имаше проблеми с вратлето. Оправи ли се? Как е училището, малкия от шише не се ли отби? Пиши, когато имаш по-голямо междучасие Wink

Ние след малко папкаме и отиваме малко на разходка 1stroller newsm68

За рахита, наистина не трябва да се притесняваме толкова. Понеже в днешно време никой педиатър, дори и най-смотания, няма да остави едно бебче да се разболее. Ето Цеци го видяха, че е започнал болестта и е в начална фаза и док каза, че ако спазваме всичко с повече упражнения и масажи, няма да има никакъв проблем. Съвета ми е, ако видите поне два симптома, просто отидете педи да види бебчето - това е, той ще прецени най-добре. Не искам никого да плаша и стряскам, но е по-добре да сме по-паникьосани и да взимаме мерки от рано, отколкото ....

Хайде лек и приятен ден  love001

# 78
  • София
Флорес, лични..

Честит рожден ден на нашата нова мама Йо Йо!
Да са живи и здрави с малката Йоана!

Наздраве  Laughing

# 79
Здравейте пак!!!
Ортопеда каза, че всичко е ок. Много рядко сега децата се разболяват от рахит, защото педитата следят мн. внимателно за симптоми. Иначе на Анастасия генетично са и по-разтегнати сухожилията и е подходяща за балет и гимнастика Mr. Green. Макар,че с тия килограми... Mr. Green Пак чух различно мнение за вигантола, хем било хубаво, заради рахита, хем, ако е в повече,фонтанелката се затваряла прекалено бързо( още в 5-6 м. при нормално 9-12м.), което не е мн. добре. Това го чух и от друга педиатърка(не на Ния), която каза, че вече се практикува по-малко дози витамин Д, иначе много се калцирали костите newsm78 Вече нищо не ми е ясно...Всеки лекар мн. добре си защитава тезата и аз- newsm78 Rolling Eyes

newsm59на Йо-Йо!!  bouquet Много щастие и любов в семейството!!!

# 80
ЙО-ЙО ЧРД newsm59  GiftВсичко което си пожелаеш да ти се сбъдне
Преди 10 дни пробвах с сокчета и имаше страхотни колики Нори.Според вас дали е редно сега да пробвам с плодови пюрета?? Thinking
Честита месечинка на всички празнуващи

# 81
кафявото оризче не е като бялото - аз да спомена само  Mr. Green , нали затова е от диетичен магазин  Rolling Eyes - а за запичанетовиж това е тделно - незнам само при захранване би трябвалода се притесни човек повече от разтройство а не чак толкова от запек  Sick защото запека се решава доста по безпроблемно а разтройството означава че не е готово стомахчето за храната която му се предлага  Mr. Green аз затова казах с оризче - най приемливо е за коремчетата - не че неможе и с картоф или морков - и това казах  че може , но кафевия ориз не е толкова калоричен - най калорично и трябва да се избягва при по едрички бебета е  царевичното брашно , но и това трябва да се даде все пак с времето помалко - има много вкусни царевични пуканки за бебета без сол - само царевично брашно - много ги обичат по големите бебоци - но за нас има време поне още три- четири месеца

а за пюретата на хип аз съм им фен  hahaha Joy обичам да доизяждам каквото остане - но с тази бебка май няма да остава много  Mr. Green иначе с каката зареждах със стекове вкъщи давала съм и от всички видове пурета и каши на хип и съм много доволна - не са само встерилни условия а са от био продукти - и в бг има вече такива ферми кадето се отглеждат само био растения и животни но са малко и незнам каде ги изолзват  newsm78 иначе ако правеха и тук такива пюрета щях тях да взимам  Peace

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 17:36 от krissie

# 82
Здравейте сладки и от нас с Клалоянче Hug
 nbirthday  ura baloni ЙО-ЙО желая ти много безценни мигове с малкото ти съкровище и много щастие със цялото ти семейство.
Ние вчера се прибрахме от Пловдив след  безкрайни разходки по слънчевите павета Mr. Green и много ведри хора.Много бяхме послушни но накрая мисля че вече милото се умори.Струва ми се че си е свикнал с обстановката вкъщи и всичко ново му е доста интересно но и изморително.Ами то с такива хаймани като родителите му.......
Гледам че обсъждате темата за зеленото аки и аз също съм от групата на боледуващите от него Sick.Питах педи и тя потвърди че е нормално и се случва или от колики или от нещо което сме яли,но не било претиснително. Laughing
Кръци да ти е жив и здрав лакомника само му се радвайте и както са те посъветвали другите давай да папа вече нещо по-сериозно Mr. Green  food002
А това  с рахита ще взема и аз да се посъветвам с доки но си мисля че те наистина ще сигнализират от рано ако има някакви наченки.
Аз още не съм започнала да давам нищо дори и сокчета ,то ние сме и още на 2 месеца и половина.Но може би на 3 месеца ще се пробваме със сок от ябълка.
Айде че ревна и май-пак сме гладни. Mr. Green Shocked

# 83
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИМКА НА МИТАЧЕТО да е живо и здраво и най-веселото детсво му желая.  bouquet Hug Hug
Кали мерси за почерпката.Ще пийнем за ваше здраве. Mr. Green Grinning Laughing
Вижте какво открих като примерна схема за захранване на бебчо:
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_1_4

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 18:50 от mira sm

# 84
  • София
Честит Рожден Ден Йо- Йо!  newsm59 Бъди много щастлива и много да те радва твоето съкровище!
Lovi, didita4u благодаря ви за успокоението и съветите! Мисля, че при нас не е стачка, изобщо не иска от гърдата и реве та се къса. Само като сложа изкуственото зърно и захапва здраво. А като му дам от шишето пада яко дърпане.
Днес с мама Патс си направихме една хубава разходка и пихме кафенце, докато бебчетата си спаха. Еее моя юнак малко се поизложи пред госпожицата - порева си малко, но му е простено, като за първа среща беше доста нервен  хахаха  Mr. Green
Лека и спокойна вечер от нас!  Laughing 

# 85
 newsm59 ЙО-ЙО   bigdance2  Gift
Твоите желания са мои пожелания!

Патс, Флорес вие ли бяхте надежденските мами? Ако искате пишете ми на лични  та да видим ще мога ли и аз да се присъединя към вас с кафенцето  Wink Ако ме искате де newsm53

# 86
  • Някъде в Европа...
Здравейте, мили мами!
И аз да се разпиша в новата ни темичка Grinning.
Честито на всички празнуващи последните дни.....  bouquet  bouquet  bouquet

Много мило ми стана като прочетох въпроса на Кръц - къде се губя последните дни.... Simple Smile, да, тук съм си, чета ви редовно, но не ми остава време да пиша. Sad. Както се досетихте свекито ми е на гости...... и си имам компанийка Simple Smile. През уикенда ми бяха на гости и сестра ми със семейството си и майка ми. Малкия ми племенник мислеше Ради за кукла и искаше да му бърка в очите да провери дали са истински Laughing, беше много сладък и се опитваше да прави всичко, каквото прави бебето, за да го забелязваме Grinning, включително и имитираше повръщане.... Grinning

оставям ви, че се събуди и ще се къпем.
целувки Laughing Laughing

# 87
Йо Йо, честит рожден ден! Да си много, много здрава и усмихната, а мъничето да не спира да те радва!  bouquet  bouquet  bouquet

# 88

Захранване с готови храни, каши и пюрета
« #18 февруари 27, 2004, 12:10:16 »
   Отговори с цитат
Напълно съм съгласна с мненията, че най-доброто за бебетата са кърмата и домашно приготвената храна, но...от личен опит и не малко проучвания знам, че готовите храни са също добър съюзник на мамите.

Не трябва да се тревожите, ако кърмата ви е малко и доста рано трябва да преминете на дохранване или изцяло на адаптирано мляко - моя съвет е да ползвате немското мляко "Aptamil", въпреки че не мога да кажа нищо лошо и за другите млека, а и цената му е малко по-висока ( не мисля, че точно това е перото от което трябва да се правят икономии).

Не бързайте със захранването, нищо че от детската консултация ще ви пришпорват. Особенно ако мъничето е с колики!!!

Новата политика е - плодов сок на 2 месеца., зеленчук на 3, плод и месо на 4 мес. Тая история е малко като - петилетката за 2 години Smile) и за мен е пълна глупост.

Безсмислено бързане с риск за не една и две безсънни нощи, не дай-боже, в лошия случай и с търчане до Пирогов.

Бебо ще си набавя всички необходими хранителни вещества, витамини и минерали не само с кърма ( само тя обаче има имунни тела и други специфични протеини), но и с адаптирано мляко, поне до 4 мес. възраст.

Започнете със сок от ябълка, после морков - от лъжичка-две на ден до 30 грама, след което направете смесен. Ако наследника ми се мръщи на ябълката, започнете с морков - моя го обожаваше от най-ранна възраст, въпреки предубежденията, че е "земен плод" и може да създаде проблеми.

Въвеждайте готовите храни един навършен месец по-късно от отбелязаното на етикетите. На бурканчетата на храни, които доскоро се даваха, напр. за 5 месечни, автоматично смениха етикетите за 4 мес., без да променят съдържанието.

Като изключим това, поне аз мисля, че спокойно може да се доверите на готовите поренца.

Първо- защто са с висока бактериална чистота.
Второ- защото са финни, хомогенни и с гарантиран контрол на състава и качеството.
НЕ ГОВОРЯ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ, разбира се !!!
Трето- гарантира се и известна ЕКОЛОГИЧНА чистота, каквато не може да се постигне със ЗИМНИТЕ оранжерийни или ВНОСНИТЕ (обработени с консерванти) плодове и зеленчуци, нищо че ще си ги приготвяте вкъщи.

Позволявам си да споделя това мнение, защото събрах доста информация чрез роднини и приятели, част от тях специалисти - напр. микробиолози, биотехнолози и лекари разпръснати из Европата и страните-производителки.

Така че, не изпадайте в паника, ако сте лоши домакини като мен и не смогвате с домашно приготвените киселчета и другите задължения или ходите на работа и нямате време и т.н.

В общи линии, в "белите страни" знаят какво правят и следят зорко за глутен, алергени, сол и захар. Имат т.нар. управление на контрола на качеството - T.Q.M.  и който сгафи се забърква в сериозни неприятности.

В този смисъл, предпочитайте пюретата и кашите произведени -"там" - аз лично се доверявам и на чешки, полски и унгарски, пред тези произведени у нас по лиценз.

Нищо не мога да кажа за повдигнатия въпрос за пюретата на HIPP, точно от Острова нямам info, но съм убедена че ако имаше проблем, пресата на контитента щеше да си направи удоволствитето на го спомене. Освен това от вътрешната страна на капачките забелязвам покритие от някъкъв полимер, който едва ли пропуска лесно метала.

Не робувайте на митове за реда на захранване - първо зеленчук, после плод; кашите имат много захар и т.н
Бебо си знае от малък какво иска, нищо че нямал рецептори - защо тогава на едно се мръщи, а друго лапа.

А мама ако се вслуша в интуицията си - ще установи, че знае най-добре.

# 89

Въпреки, че бебетата продължават да получават много имунни фактори от кърмата през цялото време докато са кърмени, най-добрият имунитет се получава докато бебето е изключително кърмено. Кърмата съдържа повече от 50 известни имунни фактора и вероятно и още непознати. Едно изследване сочи, че изключително кърмените бебета в период на 4+ месеца, страдат с 40% по-малко от ушни инфекции в сравнение с кърмените бебета, които получавали някаква друга добавка като храна. Вероятността от респираторни проблеми през цялото детство значително намалява, ако детето е изключително кърмено поне 15 седмици и не е хранено с никаква друга храна през това време (Wilson, 1998). Много други изследвания също сочат връзката между продължителността на изключителното кърмене и здравните ползи (виж Immune factors in human milk и Risks of Artificial Feeding).

Отлагането на захранването дава възможност на храносмилателната система да съзрее
Ако твърдата храна се започне преди системата на бебето да е готова за това, то тя се усвоява слабо и може да предизвика неприятни реакции (храносмилателни разтройства, газове, запек и др.) Усвояването на протеините в бебешкия период е непълно. Стомашната киселина и пепсина се секретират в малки количества при раждането и количеството им се увеличава до нормалните за възрастните стойности през следващите 3-4 месеца. Панкреатичният ензим амилаза не достига до адекватни нива, нужни за усвояване на скорбялата, някъде до преди 6 месец. А въглехидратните ензими като малтаза, изомалтаза и сукраза не достигат до нивата на възрастните до преди 7 месец. Бебетата също така имат ниски нива на липаза и жлъчни соли, така че и усвояването на мазнините не е добро преди 6-9 месец.

Отлагането на захранването намалява риска от хранителни алергии
Много източници сочат, че в резилтат по-дългото изключително кърмене намаляват случаите на хранителни алергии (виж Allergy References и Risks of Artificial Feeding). От раждането си някъде до 4-6 месец, бебето има т.н. „отворени черва”:

Това означава, че разстоянията между клетките на тънките черва свободно пропускат цели макромолекули, включително цели протеини и патогени, да преминат директно в кръвообращението на бебето. Това е страхотно за кърменото бебе, защото позволява на полезните антитела от кърмата да преминат по-директно в кръвообращението, но също така означава, че и големите протеини от другите храни (които предразполагат към алергии) и болестотворните патогени могат да преминат също така директно. През първите 4-6 месеца, докато червата са все още „отворени”, антителата (sIgA) от кърмата покриват храносмилателният тракт на бебето и така осигуряват пасивен имунитет като намаляват вероятността от болест и алерг. реакция преди „затварянето”. Бебето започва да произвежда такива антитела самостоятелно около 6 месец когато едновременно с това червата се „затварят”. За повече по този въпрос виж How Breast Milk Protects Newborns и The Case for the Virgin Gut

Отлагането на захранването помага за предпазване на бебето от желязо-дефицитна анемия
Въвеждането на железни добавки и желязо-обогатени храни, специално през 1-те 6 месеца, намаляват ефективността на усвояването на желязото при бебето. Здрави доносени деца, които са кърмени изключително за период от 6-9 месеца, са показали, че
поддържат нормални нива на хемоглобина и нормални железни стойности. В едно изследване (Pisacane, 1995), изследователите заключават, че бебета, кърмени изключително 7 месеца (без да им са давани железни добавки или каши, обогатени с желязо), имали значително по-висок хемоглобин в сравнение с бебета, които са получавали друга храна преди 7-я месец. Изследователите не открили нито един случай на анемия през 1-та година при бебета, кърмени изключително през 1-те 7 месеца и заключават, че изключителното кърмене в продължение на 7 месеца намалява риска от анемия. Виж Is Iron-Supplementation Necessary? за повече информация.

Отлагането на захранването помага за предпазване на бебето от бъдещо затлъстяване
Ранното въвеждане на твърда храна се асоциира с увеличени телесни мазнини и тегло през периода на детството (Wilson, 1998).

Отлагането на захранването помага за поддържане на кърмата
Изследванията сочат, че поемането на твърда храна при бебета става за сметка на млякото. Колкото повече твърда храна поема бебето, толкова по-малко мляко поема от мама, което от своя страна води до по-малко производство на мляко. Бебета, които поемат много твърда храна или са захранени по-рани, обикновено се отбиват преждевременно.

Отлагането на захранването помага в предпазването от забременяване
Кърменето е най-ефективно в предпазване от забременяване когато бебето е изключително кърмено и всичките му хранителни и сукателни нужди са задоволени от гърдата (Виж Breastfeeding and Fertility)

Отлагането на захранването прави самото захранване по-лесно
Бебетата, които се захранят по-късно могат да се хранят сами и показват склонност сами да избягват храни, към които са алергични.

преведе Iva_D oт http://kellymom.com/nutrition/solids/delay-solids.html
[/quote]
А мама ако се вслуша в интуицията си - ще установи, че знае най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт