Новата година бързо дойде и ОКТОМВРИйчето бързо ще порасте

• 8 248
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199  ето и линк към темичка за сокчето защо нетрябва да се дава рано - другите ги пейстнах защото и бяха разводнили темата с безсмислени отговори

# 91
Ха добър вечер и от нас
От обикаляне на града не остава време за домашната работа...
Утре сме на консултация и ми е притеснено заради ДТК-то,  още не е минал отока от предната..
Ох.. Мишето иска да яде по 5 пъти на ден.. и как да яде по 6 като става в 7-8ч и иска да ляга в 19-20..
И ние имаме плеши петно.. но не ме притеснява.. тя нашата косичка сега пада, а новата е русичка

# 92
Yo Yo - Happy Birthday! Много сбъднати мечти ти желая и не спирай да мечтаеш!

Didita4u - ние имахме проблем с акито и имахме такива фекали 10 дни. Взехме секрет и го занесохме за изследване в ХЕИ - оказа се че няма никави бактерии и си е ок. На своя воля го направихме, въпреки че педи каза да не се притесняваме  Crazy

Коте - и ние сме така от 7-8 седмици. Ставаме към 9-10 и сли лягаме в 19-20.

Хапваме 5 пъти. Ама напоследък много ми хапва момата. Плаша се какви количества успява да излапа - около 900-950 мл на денонощие  #Crazy А само допреди 4-5- дни й бяха достатъчни 700-750 мл. Май и ние сме готови за захранване. Но ще изчакам поне още 10 дни, когато навърши 4 месеца. 
Кръц следваме ви неотлъчно по количетво папу /тази вечер си хапна 230 мл/
 Mr. Green Само дто сме по-финни. Е, все пак сме дами /5800, 63 см/  Heart Eyes

tarlej4e, Патс, Флорес, аз не съм кореняк надежданка, даже никой и нищо не ми е познато в района, но по стечение на обстоятелствата съм съсед Wink Та до каря на Март-Април съм наблизо. Хайде да се ораганизираме Party

Щях да пиша още, но ... забравих  Blush А, оциклих се най-после! Много се радвам  Joy

# 93
  • София
Дбс, благодаря за съвета. а за смехорийката представих си таткото с лампата и паднахме от смях. Ангелинче, Всичко е добре, когато е с мярка. Вит. Д се дава по 2 капки на здрави деца. Когато се превишава дозата системно вече е проблем. Флорес правилно разбрах, че става дума за отбиване и затова ти предложих да ти пратя темата за преминаване от шише към гърда, но Криси ми даде такова домашно за четене та не знам дали ще успея  Joy
Криска, в тези статии, обаче става въпрос за изключително кърмените деца. Специално моята ЛЛ е на мнение, че се почва с пюретата след 6 месеца при кърмените, с оглед на това да се запази лактацията. При изкуствено хранените сроковете са други.  И много се смях на това,че Отлагането на захранването помага в предпазването от забременяване. Моята племенница беше зачената, докато брат й се хранеше изключително и само с кърма. Между другото за по добро усвояване на соковете и пюретата се препоръчва да се разреждат с АМ или кърма. По този начин стават по- малко агресивни, а кога да се дадат е въпрос на личен избор. Хубаво е , че даваш още една гледна точка. Продължавам с четенето smile3529

# 94
Didita4u, и на Ники честичко са му зелени аките, но педи каза, че е от храната /моята - коприва, други зелении/ и нямало нищо притеснително!
Леле, това пролетно време е страхотно, нямаме спирка с количката! /А какво ще пием лятото, ако скоро не завали сняг Sick/
От друскане по софийските дупки  Ники ще-не ще започна да прави 4-5 часови паузи, милият. А вчера даже не разбра, че го кърмих на 2 пъти - блажено си хъркаше Joy
Дано успеем да се кърмим изцяло поне още месец-два, пък после ще мислим за захранване. baby_neutral Praynig
При мен още няма признаци за оцикляне, ама аз и не бързам - миналият път ми дойде чак на 6-ия месец, голям рахат си е така. Peace И определено не мисля, че някой може да разчита на кърменето като метод за предпазнване - примери бол, като племенницата на Лови! Naughty

# 95
  • София
 С тези прогнози за времето май тази темичка бая ще изостане   Nature Sunny

Хайде, надежденски мами! Ние с Флорес очакваме подкрепление!За целта съм добавила isq в профила си, моля, употребете го по предназначение, че с личните ми е по-некомфортно. Да се запознаем и поскитаме, докато е топличко!

Днешните опити да дам сокче с шише се провалиха.Тя изплю по-голямата част и утре ще го смеся с кърма, да видим.То вярно, че почти не е пила от шише и сигурно и е трудно или странно. Пък ако не ще-продължавам с мушкатото...Макар, че ми е съвестно.

Лека нощ, съберете сили за утрешните маратони   1stroller

# 96
  • Откъм Варната
Добро утро мами
Леля Зеля хайде днеска сме навън, мятай се на тролея и идвай Hug (може и с колата)

# 97
Добро утро на всички сладки бебчета и техните красиви мами!  bouquet
Криси, колко много си изписала....Направо като погледна и ми се завива свят.Благодаря за подробностите!  bouquet
На Влади вече и обрива мина.И аз съм безкрайно щастлива! Laughing
Надежденки, понеже аз съм зле с компа и не знам как се борави с това Ай Си Кю да ви питам със скайп няма ли да стане?Аз и там съм регистрирана tarlej4e.Та някоя по-образована в това отношение ако иска да ме открие и да чатне или звънне.По принцип излизам в 13-13,30ч. след като го нахраня в 12ч.Та ще чакам вие да се свържете с мен, че аз като съм неграмотна с тези неща.....
Целувки от нас !  bouquet

# 98
Привет мамчета!!!
Като гледам колко сте сте изписали,направо ви се чудя как успявате с всичко...Аз от 100 години не съм намирала време да пусна изобщо компютъра,а камоли да чета и да пиша...В това страхотно "зимно" време...освен за разходки,за друго време не остава.
Да се отчета набързо и да се приготвям отново за морската: Ние спим по цяла нощ без да се събуждаме-от 10 вечерта до 8 сутринта.Ставаме,мием дупето,закусваме и пак "удряме по една глава" на възглавницата до към 11.После малко игра,обяд и газ към морската.В общи линии спим през цялото време на разходката и даже и за ядене не се сещаме.Така правим интервал по 4-5 часа между храненията.Прибираме се към 4:30-5 и чак тогава се сещаме за ядене.От тук натакък почва вече бодуването и играта.И така до 9.Тогава упражнения,баня,вечеря и в кошарата.та така всеки ден.В общи линии ни се събират 4 яденета на ден и то само кърма.Между следобедното и вечерното кърмене,давам и сок от ябълка.Със захранването още не съм започнала,ама мисля и аз след около 10-тина дни като станем на 4 месеца,да започна по малко с плодово пюре.Мисля обаче по-продължително време да го давам ей така меджу другото и да забавя момента на изместване на едно цяло хранене с кърма от пюрето.Надявам се като започна с пюретата акането ни да се оправи,че явно сока от ябълка не помага и продължаваме да акаме на 3-4 дни по веднъж.
От днес започвам и шофьорски курс,така че още по-малко време ща намирам да седна пред компютъра.Дано се справя някакси,че каквато съм паника...
Айде приятна ви разходка,че то в това прекрасно време е просто грехота да си стоим по къщите!!!
Поздрави на мамите и целувки на джуджетата!!!

# 99
Нямаме много време,но като прочетох отзивите  относно захранването и се втрещих.
За тези ,които кърмят-напълно ги разбирам и подкрепям,а останалите ,които са толкова негативно настроени-не ги разбирам.Наистина мисля че всяка маика трябва сама и напълно индивидуално да прецени как да храни детето си.Едни лекари казват едно други-друго.От каде да знаем как да постъпим, а и медицината в Б-я като гледам на какво ниво е се отчайвам.Пресните плодове и зеленчуци не били подходящи за захранване-по добре домашни.А семената за домашните от каде са закупени и колко са си "наши" без нитрати и прочие?Българските пюрета не били хубави -сменяли им се етикетите. а другите са много хубави-ми и техните етикети може да са ги сменили.
Съгласна съм с това че има и минуси в ранното захранване ,но мисля че детето само си показва.Има родители ,които са привърженици на ранното захранване-но бебето  далеч не е толкова жъодушивено като тях.За това се дава по малко  и се наблудава как ще го приеме организма.Естествено ако стомахчето не е готово ше ни го  покаже и това ще е знак да изчакаме.
Аз лично прибегнах до захранване ,защото беба така и не засука а аз на два пъти си спирах кърмата,защото от толкова цедене си разкарвих зърната и вече не можех да и давам.През първите два месеца беше много лакома-колкото и дам толкова изява,даже през първия месец бяхме качили почти 2 кг.Но изведнъж като каза това дете че няма да и яде и..................
Пощурях.Педито вика че явни и стигало ,че момента може да и е такъв-но сппоред мен скоро нямаше да свърши този момент,ако не бях почнала със захранването-макар че трябваше от сега по съвет на педито.Как ще си обясните,че за мляко не ще даже да си отвори устата,а кото давам пюре,каша или пюре с мляко яде повече от колко е яла като количество до сега.Мисля че млякото и втръсна-а ние сме на Аптамил и то доста надува.Сега да чукам имам по малко притеснения относно храненето.Виждам ,че е сита и да чукам нито ми се е пподрискала,нито повраща нито се е запекла-вчера ака 3 пъти:)И все пак се съобразявам какво и поколко да и дам.
Еми няма да занимавам повече с мойте убеждения .просто реших да изкажа мнение.Извинете ме за грешките при писането но толкова бях превъзбудена,че исках да напиша всичко на един дъх.Дано няма болни бебчовци ,а ако има такива скорошно оздравяване,на всички ,които имат повод честито  bouquet  bouquet  bouquet
а на маичетата лек ден. Hug

# 100
Здравейте и от нас с бебе Габи! newsm51
Ние се завърнахме от гостуване при нашите и сега ни е малко кофти самички у дома /тати е на работа/,...но вие сте страхотна компания,подкрепа и помощник!
matsa_gk успех на курса!И скоро да ни возиш!
krissie ,беше интересно да се прочете още едно мнение.Браво за публикуваното!
Ние сме още малки/2мес. и пол./и не давам и сокче още.От време на време сериозно се бунтува/стачка ли е що ли newsm78/,от време на време и кърмата ми намалява,но много икам да се кърмим по-дълго.Наддаваме малко/700гр. за 40 дни/ но иначе сме добре.А, и ние имахме зелени акита и едно като слуз или като пяна,но доки каза,че еот коремчето и не е страшно.Аз като гледам,че Габи е добре и не се притеснявам,но не ми харесва това аки,де... newsm78
Хайде засега толкоз,излизаме на разходка,макар,че къщата е с "краката нагоре"...После ще пиша пак.Приятен ден !!! wavey

# 101
Добро утро и от нас с Анна newsm51

Поздравления на всички, които скоро са имали повод за празнуване!  bouquet  bouquet  bouquet

tarlej4e, радвам се, че всичко вече е зад гърба ви!   bouquet
Дано скоро и Оска се обади с добри новини!  Praynig

Да се похваля мама свеки ни беше на гости и аз се отдадох на целодневно скиторене, социални контакти и шопинг. Много хубаво си изкарахме уикенда с таткото - срещи с приятели, разучаване на нови заведения, разходки. Свекърва ми се развихри в кухнята и набързо ни напълни хладилника с ядене за цялата седмица. Малко им се чудеше в началото на котлоните и фурната, но й оставихме голямата щерка да я упътва. Анна пък  й напълни душата с усмивки и бебшки викове. Освен тов асе показа много послушно внуче и не й създаде никакви проблеми.   Ех, дано дойде скоро пак - ние с нея много си се разбираме.
Анче калпазанче вече се опитва да сяда, набира се и се опитва да се изправи от легнало положение, но още й е рано за сядане. Вече се научи да хваща и каквото докопа всичко се мъкне към устата да го опита на вкус. Пластмасовите дрънкалки й ги махнах, защото движенията й не са координирани и току се цапне по главата с тях. Та засега си играем с меки дрънкалки. Активната ни гимнастика отлежава в Германия. Това е от много мой акъл - да спестя 30-40лв, едни приятели ни я купиха оттам и още не са ни я пратили.  Sick
Засега се храним 5 на ден по 120-140мл. Спим от 10 до 8-9ч. сутрин и дано го задържи този режим. Забелязвам, че вече огладнява на по-големи интервали от три часа.
За захранването миналия път питах, но не си спомням някой дали ми отговори. Ние ще започнвм с плодово пюре от петия месец. Смятам другия понеделник да започвам с пюре от моркови на Гербер. И понеже Анна въпреки, че е на Фризолак?което уж запичало/ пълни пампата по 3-4 пъти всеки ден, педиатърката ни посъветва да не започваме с ябълка. В този сайт на Хип има много ценна информация кое пюре как действа - разхлабващо, регулиращо или запичащо. Аз изкупих от Билла почти целия асортимент на Хип с регулиращо действие. А на Гербер имаха само от ябълки и от моркови.   Дано да й харесат на госпожицата.
За лъжичките се чудя на Авент или на НУби да взема newsm78 Мамите, които дават пюре с какви сте?
За тези ,които кърмят-напълно ги разбирам и подкрепям,а останалите ,които са толкова негативно настроени-не ги разбирам.Наистина мисля че всяка маика трябва сама и напълно индивидуално да прецени как да храни детето си.
Мамичка, споделям напълно, че при всяко дете захранването е строго индивидуално.  newsm10 Схемите са най-различни и за мен е невъзможно да се каже, че някоя е най-добра, имайки впредвид , че всяко дете реагира различно.
Имате ли проблеми с форума напоследък newsm78 При мен най-редовно се появяват съобщения, че е временно недостъпен. Явно сме станали много маймунките на клона Laughing
Хайде отиваме да се преобличаме, храним и на разходка! За снимките пак не ми остана време, ще ги качвам след разходката
Приятен ден на всички!

# 102
Благодаря за изчерпателните отговори за захранването Peace
Днес отново се очертава страхотен ден ем че сутринта беше бая студено.
Попрочетох малко счетоводство ма май не ми е много ясно newsm78 #Crazy smile3547
Моля ако може някой да ми каже :
Мойте 135 дни изтекоха на 30,12,2006 -Значи сега трябва да попълна декларация №2 и да напиша молба свободен текс до работодателя????Трябва ли да взимам болничен от ЛЛ? Thinking
Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите ,ха по тоя случай да ви почерпя newsm24 beer2 cheers Popcorn

# 103
Благодаря на всички ви за пожеланията послучай роднения ми ден! Laughing
Честито на днишните месечници!  bouquet
Да са много послушни ,да си папкат и спинкат,за да порастът големи!
Доста се изписа за това захранване,но аз мисля ,че ако пробвате и бебето го приеме и хареса,дали било пюре или сокчи,нама нищо лошо да го захраните.
Ние имахми много силни колики и започнахми сокчетата малко след 2 м.,тя толкова много ги хареса ,че вместо необходимото 20-30 мл.пие по 80-100мл.Трябва сигурно да кажа ,че сме на АМ , което два пъти на ден разреждам с отвара от овесени ядки,за да не ни запича/проблема със запичането при нас е сериозен,защото имаме пъпна хериня/
Накой мама виждам ,че дават само сок от ябълка,защо не пробвате да включите морков поне.Аз съм давала и круша и киви,както вече ви писах!
Кой са мамаите от Надежда,аз живея в Нови Искър и бих искала да се запозная с тях,ако ме приемат разбира се! Laughing
Пожелавам лек ден на всички,приятна разходка,а аз отивам на Самоков да си вида малката ,че вече неиздържам без нея newsm45

# 104
Роси,попълваш декларацията ,даваш банкова сметка при работодатели и си взимаш болничен,разбира се!Защо не си си го взела досега?

Общи условия

Активация на акаунт