Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странно включване на микрофона на мобилния ми телефон

 • 652
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 580
Знам, че сигурно звучи параноично и не съм сигурна, че улучвам точния раздел на форума, но все пак да попитам:
С модел на Самсунг галакси съм, който имам от миналото лято. От февруари месец насам забелязвам нещо, което друг път не се е случвало. Когато не ползвам телефона, но разговарям с някого наоколо или малко след като съм говорила по него, горе в дясно на екрана светва зелена точка и се вижда иконката на включен микрофон. Все едно ще правя запис. После в даден момент изчезва. Интересно ми е аз ли без да искам активирам функция на запис или по-куриозното: възможно ли е да ми е подслушван телефона?
Моментът, от който забелязвам въпросния феномен Grinning, съвпадна с постъпването ми на ново работно място. Работата ми не е държавна или строго секретна. В смисъл, че не виждам моите разговори кого на работа биха притеснили. Но ако е такъв случая, идва въпросът имат ли право да ме подслушват?
Мъжът ми като вариант да подслушва, изключвам напълно. Не е ревнив, пък и ако беше той, едва ли чак преди няколко месеца щеше да се сети да се прави на детектив.
Даже днес докато си говореха нещо със детето, пак ми се включи въпросния микрофон. Само дето като го питам на какво може да се дължи това, му става забавно, че се филмирам и много не се напряга да ми разреши казуса като уж по-запознат с техниката. Накара ме да си направя ъпдейтите та телефона и толкоз.
Някой по-запознат с тези функции може ли да ми помогне със съвет?

# 1
 • Мнения: 2 224
Я направи скрийншот на тая иконка за да е ясно за какво говориш.
Иначе, ако вярно е включен микрофона, вариантите са 4:
 • Инсталирала си някое приложение, което включва микрофона. Може да е някой от асистентите с гласови команди. Или активираш случайно вградения на Гугъл.
 • Филмираш се.
 • Скайнет те подслушва и ще ти прати терминатор.
 • Кирчо те е избрал за министър и сега те подслушват от ЦРУ за да решат дали да те одобрят.
Ти си избери.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 11:04 от bboiko

# 2
 • Мнения: 87
На мен също не би ми било приятно да видя такова нещо, затова - може да си провериш в настройките т.нар. app permissions - т.е конкретно микрофон и камера до какво имат достъп, и да изключи оттам ненужното.

# 3
 • В страната на мечтите.
 • Мнения: 710
И аз съм със Самсунг Галакси и ми се появява същата иконка понякога. Не знам на какво се дължи, но надали е подслушване заради работата, защото моята работа не е секретна и надали имат желание да ми подслушват разговорите с приятелки 😆

# 4
 • София
 • Мнения: 4 383
LaCumparsita,

 ОТ
https://www.samsung.com/bg/support/mobile-devices/know-what-the- … our-screen-means/
Поверителността и прозрачността по отношение на използването на камерата и микрофона от определени приложения са основен проблем за Samsung и нейните продукти.

От Android 12 (S OS) насам Samsung включва няколко подобрения за подобряване на потребителското изживяване за защита на личните данни.
 


Тази зелена точка е инструмент, който ви позволява да разберете кога дадено приложение осъществява достъп до камерата или микрофона на устройството в реално време, като показва зелена точка в горната част на панела с известия.

Когато преглеждате или скролвате из менютата, можете да видите дали някои приложения използват камерата или микрофона.
Можете също така да видите кои приложения имат достъп до тези функции, ако докоснете зелената точка.
 
Как да разберете кои приложения използват камерата или микрофона ви
 


Стъпка 1. Инструментът ще покаже зелената точка в горния десен ъгъл, която показва дали се използва микрофонът, камерата или и двете.


Стъпка 2. Няколко секунди по-късно ще бъде показана само зелена точка заедно с останалите индикатори.Стъпка 3. Отворете лентата с известия и докоснете зелената точка.


Стъпка 4. Вече можете да видите кое приложение използва камерата или микрофона.

Как да проверите и промените разрешенията за достъп до камерата и микрофона

Можете да проверите разрешенията, дадени на камерата и микрофона, и да ги промените, ако желаете.

,

# 5
 • Мнения: 2 580
Благодаря ви. Мисля, че се оправи това след ъпдейт и деинсталация на някои ненужни приложения.

# 6
 • Мнения: 22
... nokia с фенерче, без камера, Android  или IOS на цена 45лв ... Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 19:44 от ддд...

Общи условия

Активация на акаунт