С модел на Самсунг галакси съм, който имам от миналото лято. От февруари месец насам забелязвам нещо, което друг път не се е случвало. Когато не ползвам телефона, но разговарям с някого наоколо или малко след като съм говорила по него, горе в дясно на екрана светва зелена точка и се вижда иконката на включен микрофон. Все едно ще правя запис. После в даден момент изчезва. Интересно ми е аз ли без да искам активирам функция на запис или по-куриозното: възможно ли е да ми е подслушван телефона?
Моментът, от който забелязвам въпросния феномен , съвпадна с постъпването ми на ново работно място. Работата ми не е държавна или строго секретна. В смисъл, че не виждам моите разговори кого на работа биха притеснили. Но ако е такъв случая, идва въпросът имат ли право да ме подслушват?
Мъжът ми като вариант да подслушва, изключвам напълно. Не е ревнив, пък и ако беше той, едва ли чак преди няколко месеца щеше да се сети да се прави на детектив.
Даже днес докато си говореха нещо със детето, пак ми се включи въпросния микрофон. Само дето като го питам на какво може да се дължи това, му става забавно, че се филмирам и много не се напряга да ми разреши казуса като уж по-запознат с техниката. Накара ме да си направя ъпдейтите та телефона и толкоз.
Някой по-запознат с тези функции може ли да ми помогне със съвет?