Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 319
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
Честито, Oleander:) Flowers Hibiscus

Аз искам да попитам преди замразен трансфер задължително ли се изследва прогестерон, защото на мен при свеж не са ми пускали и реално не знам колко е бил тогава, за да го сравня със сега, когато си пусна.....

# 661
  • Варна
Честито, Oleander:) Flowers Hibiscus

Аз искам да попитам преди замразен трансфер задължително ли се изследва прогестерон, защото на мен при свеж не са ми пускали и реално не знам колко е бил тогава, за да го сравня със сега, когато си пусна.....

Сега бях със ЗЕТ и за първи път ми го изследваха. Преди 3 години имах и ЗЕТ и свежи трансфери и не го бяха изследвали. Тогава на свежия имам успешна бременност.

# 662
Имаме 2 ембриона или бластоцита  5 ти ден замразени. Казаха ми, че трябва по 1 да връщаме и не може двата на веднъж защото съм под 38 Sad има ли начин да се заобиколи това

# 663
Няма начин да се заобиколи и не е във ваш интерес да искате 2. Писала съм много по темата и тук, и в темата за инвитро, и в "дългото чакане". Споделя съм и блог пост, може да го намерите, така че няма да навлизам в подробности. Достатъчно е да кажа, че този закон съществува по медицински обосновани причини.

# 664
Момичета , леко ми е притеснено...
14.10 понеделник, бях 13-ти ден от МЦ. Доктора ми измери лигавица 8.6 мм ( пия естрофем 3х1 от 1-ви ден на МЦ)
Беше ми изследван прогестерона , който беше 0.05 ng/ml ...това не е ли прекалено ниско.
Изписа ми да започна циклогест 2 х 1 ( 16-ти ден от МЦ).
Каза ми да очаквам обаждане от клиниката за трансфер 21.10 / 22.10 (понеделник/вторник). Тогава ще съм 20-21 ден от МЦ.

Просто исках да попитам , дали при повечето така протича "подготовката" за ЗЕТ.

# 665
Така си е подготовката. Трябва да е нисък прогестерона по това време. До деня на трансфера ще нарасне. И си е сметнато трансфера да е 5 дни след започване на прогестерон.
Успех, andi

# 666
2402 много благодаря за куража.🥹🫂

# 667
Подкрепям Ви напълно.
Има причина да я има тази наредба. Аз също съм под 38 и не искам при никакви обстоятелства трансфер на две или повече броя - дори да можех да избирам.

Аз съм с така или иначе намален яйчников резерв. На пункцията извадиха точно три яйцеклетки; и трите се развиха до бластоцист. В момента съм бременна в 9 месец с едното от тези три.

Имах миналата година по същото време неуспешна бременност с близнаци, заченати по естествен път като се наложи аборт по медицински причини/мисед/, който протече доста мъчително.

Това ми е първа бременност и я карам доста трудно. Какво ли остава, ако бяха две…

Няма начин да се заобиколи и не е във ваш интерес да искате 2. Писала съм много по темата и тук, и в темата за инвитро, и в "дългото чакане". Споделя съм и блог пост, може да го намерите, така че няма да навлизам в подробности. Достатъчно е да кажа, че този закон съществува по медицински обосновани причини.

# 668
Момичета , леко ми е притеснено...
14.10 понеделник, бях 13-ти ден от МЦ. Доктора ми измери лигавица 8.6 мм ( пия естрофем 3х1 от 1-ви ден на МЦ)
Беше ми изследван прогестерона , който беше 0.05 ng/ml ...това не е ли прекалено ниско.
Изписа ми да започна циклогест 2 х 1 ( 16-ти ден от МЦ).
Каза ми да очаквам обаждане от клиниката за трансфер 21.10 / 22.10 (понеделник/вторник). Тогава ще съм 20-21 ден от МЦ.

Просто исках да попитам , дали при повечето така протича "подготовката" за ЗЕТ.

Здравейте предстои ми ЗЕТ на 5 дневни ембриони .. на 25 е очакваната ми МЦ .. Учудващо е, че ме викат на 12 ден от цикъла за преглед и решение за трансфер.. За първи път ми е бях със хиперстимулация и след това премахнапме полип, затова сме на ЗЕТ!! Мисълта ми е , че чета за препарати , за медикаменти,а акушерката чи каза ,че аз няма да приемам нищо до 12 я ден на М.. Значи ли това , че е на естествен цикъл и че ще приемам само прогестерон след очакващата овулация !! Ще съм много благодарна ако някоя бъдеща мама ми разкаже с подробнисти и стискам палци за успех на всяка ❤!

# 669
Glori Iwanowa 764316 Да, така бях миналия месец , викнаха ме на 11-12 ден без да приемам никакви медикаменти именно защото доктора искаше да види лигавицата ми как нараства и ако можеше да съм ЕЦ.
Явно твоят доктор иска да види дали има възможност да си на естествен цикъл.

Успех 🤞🙏

# 670
Glori Iwanowa 764316 Да, така бях миналия месец , викнаха ме на 11-12 ден без да приемам никакви медикаменти именно защото доктора искаше да види лигавицата ми как нараства и ако можеше да съм ЕЦ.

Успех 🤞🙏

И според теб ще имам ли трансфер още тогава 😔😔😔

# 671

Успех 🤞🙏

И според теб ще имам ли трансфер още тогава 😔😔😔

След като те прегледа той ще прецени, лигавицата трябва да измери. Аз го нямах този късмет...но при всеки е различно.
Успех 🤞

# 672
Благодаря ти много !! Сега ще чакаш следващия цикъл ли ?

# 673
Да, нямам друг избор.

Желая ти успех 🤞

# 674
Здравейте,
Как се покачва Прогрестерона? - веднага след овулация реагира ли? - нараства ли му стойността?
Аз имах два фоликула 8 и 10 мм, днес на прегледа беше останал само един кръгъл, другия се беше деформирал.
Аз мога да се закълня, че вчера се спука единя, боля ме много яйчника, днес вече нищо не ме боли и вече не съм влажна/цервикалната слуз изчезна.
Дроктора каза че е бил просто колобирал, но аз много се съмнявам... Може да е имало овулация, но хормонът на прогрестеронът беше нисък, и за това аз тогава не се замислих, а може би и той...
За това питам хормонът Прогрестерон веднага ли се покачва след овулация / в рамките на часове, някой знае ли?
Ще се побъркам от притеснение.
Днес трябва да си слагам овитрелле за овулация на другият фоликул, но има ли смисъл ако първият се е пукнал а не е колобирал....и всичко се обърква с 5 ден за трансфер...
Моля помогнете да подредя мислите си...

Общи условия

Активация на акаунт