Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 11

• 52 931
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
А аз по темата с естрофема да се включа - има ли момичета след ЗЕТ, на които да НЕ Е БИЛ изписан?? Аз прилагам Циклогест вагинално, уж бях на естествен цикъл, в смисъл сама си направих лигавицата уж добра, но предния път имах и естрофем изписан, а сега не......и си мисля да не са ме проспали нещо, взех да се съмнявам във всичко вече....ще съм благодарна, ако някой се включи с опит или съвет - имали ли сте трансфери без естрофем?

Здравей, аз след ЗЕТ съм без естрофем.

# 496
  • София
Ясно,  благодаря много! Поне знам, че има и други в сходна ситуация,  което ме навежда на мисълта,  че сигурно пак е строго индивидуално....но доколкото досега винаги съм имала естрофем при ЗЕТ, започнах да се чудя дали не са ме проспали, вече нищо не би ме учудило особено....както и да е. Благодаря много!

# 497
Здравей,

Аз съм със ЗЕТ без естрофем. При мен се получи реакция от естрофема и лекаря го спря веднага. На следващия месец включихме една инжекция Овитрел и Утрогестан вагинално преди трансфера.

[/b]
А аз по темата с естрофема да се включа - има ли момичета след ЗЕТ, на които да НЕ Е БИЛ изписан?? Аз прилагам Циклогест вагинално, уж бях на естествен цикъл, в смисъл сама си направих лигавицата уж добра, но предния път имах и естрофем изписан, а сега не......и си мисля да не са ме проспали нещо, взех да се съмнявам във всичко вече....ще съм благодарна, ако някой се включи с опит или съвет - имали ли сте трансфери без естрофем?

# 498
Естрофем се изписва когато имате подготовка за трансфер на контролиран цикъл. Естрофем няма, когато подготовката е на естествен цикъл. На много жени влияе зле, като най-малкото се напълнява доста. Аз още се боря с тези килограми от 4 ЗЕТа на контролиран цикъл които за съжаление позволих. Има и други нежелани ефекти. Но както бях писала по-рано тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1635976.msg48155515#msg48155515 , се практикува често от клиниките, защо за тях е по-лесно.

# 499
  • София
Здравейте, този месец имах подготовка на зет, но от 2 ден до 18 ден лигавицата си остана на 6,5-7мм, някак си недобра и лекарката каза, че е от естрофена, който пих от 02-18д..За първи път пия така естрофен за зет. Не съм имала проблем с лигавицата досега. Пита ме дали да продължим, но аз не мога да взема това решения, като не са добри показателите, тя каза да го отложим за следващия цикъл, изписа за 10 дни дуфастон 2*1. Късмет на всички.

# 500
Здравейте, този месец имах подготовка на зет, но от 2 ден до 18 ден лигавицата си остана на 6,5-7мм, някак си недобра и лекарката каза, че е от естрофена, който пих от 02-18д..За първи път пия така естрофен за зет. Не съм имала проблем с лигавицата досега. Пита ме дали да продължим, но аз не мога да взема това решения, като не са добри показателите, тя каза да го отложим за следващия цикъл, изписа за 10 дни дуфастон 2*1. Късмет на всички.
Здравейте,
Аз съм от тези на които Естрофема не влияе, предложете за следващата подготовка да сте на естествен цикъл, все повече се убеждавам че естрофема влияе много индивидуално често изобщо няма нужда от него.
Успех следващия път 💐🍀

# 501
  • София
Здравейте,
Някой да знае читав хематолог за София.
Имам следния казус:
Преди 16 години след вирус получих задух. Откараха ме в болница, където ме лекува ха от белодробна микротромбоемболия. Изписаха ме в особено състояние и същата вечер ми става нещо и поли-жива ме пращат в Пирогов, където ми откриват миокардит и никакви данни за емболия.
Ходила съм след това на белодробен специалист и той не откри нищо да наподобява такова в белия ми дроб и каза, че по принцип е невъзможно да няма някакви белези след подобно нещо.
Т. Е. Колко е било истина и колко пътека не се знае.
Та сега ми предстои замразен трансфер, съответно ходих на 2 хематолога за мнение дали ми трябва терапия. Едната каза, че дори и да ми няма нищо било по-добре да има фраксипарин. Другата директно ми назначи 0.6 фракси, без да са излезнали изследвания, по моя разказ.
Имам генерични за тромбофилия и всичко е ок, нямам мутации.
Пуснах си изследвания преди да започна подготовката с хормони, всичко изглежда наред.
Репродуктивни 2 специалиста ми казаха, ако държа на терапия най-много 0.4 фракси и то според тях няма нужда.
Аз имам един спонтанен аборт след ЗЕТ, който точно имаше отлепяне на сакче и прокървяване и тогава бях на фраксипарин.
Лекарката казва, че според нея няма нужда да рискуваме пак същото.
Хематоложката казва, след като ми видя новите изследвания, че трябва да си бия фракси 0.6.
Аз съм объркана. Разбирам рисковете на едното и другото, но искам да намеря читав хематолог, при който да ида при нужда, ако вече имам бременност и да ме проследява адекватно.
Благодаря, че ме прочетохте

# 502
Здравейте,

Има отделна тема за тромбофилията по време на бременност, която е доста активна и може да намерите препоръка за специалист.
Чувала съм добри отзиви за д-р Иванова в Токуда и д-р Точев в Св.София.

Успех с транфера!  Flowers Four Leaf Clover

# 503
  • София
Здравейте,

Има отделна тема за тромбофилията по време на бременност, която е доста активна и може да намерите препоръка за специалист.
Чувала съм добри отзиви за д-р Иванова в Токуда и д-р Точев в Св.София.

Успех с транфера!  Flowers Four Leaf Clover

Да, и там ще пиша сега, но случая не е точно да съм с тромбофилия и е конкретно за зет, за това писах тук.
Точно Иванова ми дава тие дози големите без да е обосновано според реп. док

# 504
Здравейте, нова съм в групата. На 5ти този месец ми беше направен ЗЕТ на 5 дневен ембрион с насрочен тест за 15ти. Приятелка ме посъветва да пусна и днес и резултатът беше отрицателен със стойност 1.26. Има ли някакъв шанс имплантацията да не е настъпила още или да не тая надежди че в Понеделник резултат може да бъде друг. Благодаря ви

# 505
Здравейте Момичета,
От няколко месеца имам течение, беше бяло вече е жълтеникаво. Пуснах уреаплазма и микоплазма в 2 лаборатории и в 2-те отрицат. резултат. Микробиологията е ОК. Д-р Цветков на база изследвания ми казва, че не вижда проблем, а аз го виждам всеки ден. Притеснявам се, че за по-следващия месец планираме евентуално трансфер. Чудя се какво да изследвам заради течението.  Някакви съвети?
И също не видях в Q&A списък с обичайни изследвания / проверки преди трансфер. Ясно е че са индивидуални, но ще е полезно, ако има такъв. Например при мен д-ра е предвидил да правим маточна биопсия. Питах има ли риск от извънматочна бременност при инвитро и той каза “ще направим и цветна снимка” …

# 506
Здравейте Момичета,
От няколко месеца имам течение, беше бяло вече е жълтеникаво. Пуснах уреаплазма и микоплазма в 2 лаборатории и в 2-те отрицат. резултат. Микробиологията е ОК. Д-р Цветков на база изследвания ми казва, че не вижда проблем, а аз го виждам всеки ден. Притеснявам се, че за по-следващия месец планираме евентуално трансфер. Чудя се какво да изследвам заради течението.  Някакви съвети?
И също не видях в Q&A списък с обичайни изследвания / проверки преди трансфер. Ясно е че са индивидуални, но ще е полезно, ако има такъв. Например при мен д-ра е предвидил да правим маточна биопсия. Питах има ли риск от извънматочна бременност при инвитро и той каза “ще направим и цветна снимка” …

Уреа и микоплазма от ПСР тест ли ви ги пуснаха? Направете и стерилна урина. Аз имах Ешерихия в стерилна урина, а микробиологията ми беше чиста. Та, понякога зависи от метода на изследване. Бялото течение тип извара може да са гъбички, но жълто говори по-скоро за бактерия.
П.С. Задължително пуснете и за хламидия и гонорея!!!

# 507
Задължителни преди трансфер са микробиология, вирусология/серология (хив, хепатит, сифилис) и цитонамазка. Всичко друго е препоръчително. Маточните биопсии са добър вариант (макар аз да съм на кантар дали са нужни преди първи трансфер), цветната снимка е задължителна по мое мнение, макар да не се прави навсякъде особено ако инвитрото е заради мъжки фактор. И да, за съжаление при инвитро също съществува риск от извънматочна бременност.

# 508
  • София
Здравейте,
Аз съм от тези на които Естрофема не влияе, предложете за следващата подготовка да сте на естествен цикъл, все повече се убеждавам че естрофема влияе много индивидуално често изобщо няма нужда от него.
Успех следващия път 💐🍀
Благодаря Ви, и аз така мисля, досега на зет не съм пила естрофен, но точно на 14 ден пит естрофен и 16 ден от цикъла, - прегледа 6,5-7мм лиг. -точно това каза, че така става от естрофена. И аз така мислех да и кажа, за какво ми е да го пия...но знае ли човек как ще за добре. Но сега се чудя защо пък ми даде от 19-28,07 дуфастон. А не да дойде цикъла естествено, не я питах защото вече ми беше паднало настроението.

# 509
Дават дуфастон, за да балансират хормоните. Такава е схемата на терапията. Трябва с нещо да го изчистите усвоения естроген. Естествената функция на тялото е това, но понеже яйчниците са заместени от хапчета, трябва външно да се въведе баланса. Когато спрете дуфастона ще настъпи цикъла.

Здравейте,
Успех следващия път 💐🍀
Благодаря Ви, и аз така мисля, досега на зет не съм пила естрофен, но точно на 14 ден пит естрофен и 16 ден от цикъла, - прегледа 6,5-7мм лиг. -точно това каза, че така става от естрофена. И аз така мислех да и кажа, за какво ми е да го пия...но знае ли човек как ще за добре. Но сега се чудя защо пък ми даде от 19-28,07 дуфастон. А не да дойде цикъла естествено, не я питах защото вече ми беше паднало настроението.

Общи условия

Активация на акаунт