СЕДМИ КЛАС - дишайте дълбоко, последна седмица (5.06 - 11.06)

• 21 171
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ще се вземат часовниците? Е това е мега странно.. Да не би да имат предвид смарт часовници!?

Не виждам логика да му вземат ръчен часовник, мисля да му дам моя гривна, даже няма и цифри.
Въобще не мисля, че в училище има във всяка стая часовник.
Моят се оплака, че на единия пробен им казали, че им остават пет минути до края, та затова решихме да се подсигури с ръчен.

При нас дойде заповед в Школо за организацията в учиилще - може ли от шест точки да ми оставят, че децата трябва да носят там, каквото трябва да носят, но стои и те това - .. "предпазна маска, шлем и да спазват.."
и те така свършва.

Побъркват ме такива недоглежданици, недопустимо е.
Много се надявам се да не омажат нещо с организацията.

# 181
Ще се вземат часовниците? Е това е мега странно.. Да не би да имат предвид смарт часовници!?

Не виждам логика да му вземат ръчен часовник, мисля да му дам моя гривна, даже няма и цифри.
Въобще не мисля, че в училище има във всяка стая часовник.
Моят се оплака, че на единия пробен им казали, че им остават пет минути до края, та затова решихме да се подсигури с ръчен.

При нас дойде заповед в Школо за организацията в учиилще - може ли от шест точки да ми оставят, че децата трябва да носят там, каквото трябва да носят, но стои и те това - .. "предпазна маска, шлем и да спазват.."
и те така свършва.

Побъркват ме такива недоглежданици, недопустимо е.
Много се надявам се да не омажат нещо с организацията.
Не, написали са ръчен, смарт, все тая, ще ги вземат. Но пък мисля да го пратя с ръчен..ако все пак няма часовник, да не вземе да се притесни.

# 182
Спорим с подопечното седмокласно чудо дали на втори модул преписват на беловата заглавието на текста за преразказ от дъската, с добавено под него в скоби - какъв тип преразказ е и не можем да стигнем до консенсус. Имам бегъл спомен от подобна дискусия преди време, но ми е трудно да я открия.

# 183
  • София
anitsa, в инструктажа пише, че не се преписва.

Но нашата учителка му е казала да си го напише и то сега това си знае. И да го препише и да не го, не е грешно.

# 184
Именно, от там дойде дилемата - на всички пробни е писано, какво ще се преразказва, а в инструктажа е: "Не преписва върху изпитната си работа текста, записан на дъската от квесторите". И настана объркването. Кое написано от квесторите се визира? Дали те/квест./ имат грижата да запишат за втори модул заглавието и вида преразказ и това само да е ориентир за децата, без да имат грижа самите ученици да го изписват?

# 185
Записва се заглавие, дидактическа задача и автор(не в този ред). Има се предвид цялата друга информация, като начало и край и т.н.

# 186
Логично е да се пише заглавие, просто разиграваме сценарий, при който може да бъдат подведени /силно се надявам да не бъдат/ и искам да има сигурност какво е правилно.

# 187

Търсих на първа страница, но не намирам добрата схема на Дидева с пликовете. Може ли някой добър човек да я пусне пак. Както и идентификационната бланка. Ако ги добавим и към първи пост, ще е супер!
аз съм "добрия човек", защото днес съм на тема разпечатване, четене,подчертаване и предоставяне на госпожицата

Може да се сложи на първа страница от BoeL Simple Smile

намерих си и един иснтруктаж за ученика от баткото запазен . Мисля, че е актуален.
https://50ou-vasil-levski.com/wp-content/uploads/2021/03/%D0%98% … B%D0%B0%D1%81.pdf

Дописвам се. Намерих и от тази година

https://drive.google.com/file/d/16d6VlC6RbuPotC6N_kjUrgiAXiVM188D/view
Съжалявам, ако това ще е поредния такъв въпрос.... Но последно, могат ли да се отбелязват отговори на самия тест, тъй като в инструктажа пише, че се попълват ОТГОВОРИ САМО В БЛАНКАТА ЗА ОТГОВОРИ?

# 188
На някой познат ли му е следният тест? И ако до, моля за отговорите. Благодаря!

# 189
  • Once there was a Hushpuppy...
Извинете, искам да попитам как да си увелича файловете, които се постват? Искам да прочета по-нагоре схема с пликове и да видя евентуално предния пост, да потърся в моите помагала огговори.

# 190

Търсих на първа страница, но не намирам добрата схема на Дидева с пликовете. Може ли някой добър човек да я пусне пак. Както и идентификационната бланка. Ако ги добавим и към първи пост, ще е супер!
аз съм "добрия човек", защото днес съм на тема разпечатване, четене,подчертаване и предоставяне на госпожицата

Може да се сложи на първа страница от BoeL Simple Smile

намерих си и един иснтруктаж за ученика от баткото запазен . Мисля, че е актуален.
https://50ou-vasil-levski.com/wp-content/uploads/2021/03/%D0%98% … B%D0%B0%D1%81.pdf

Дописвам се. Намерих и от тази година

https://drive.google.com/file/d/16d6VlC6RbuPotC6N_kjUrgiAXiVM188D/view
Съжалявам, ако това ще е поредния такъв въпрос.... Но последно, могат ли да се отбелязват отговори на самия тест, тъй като в инструктажа пише, че се попълват ОТГОВОРИ САМО В БЛАНКАТА ЗА ОТГОВОРИ?
Не следва да е проблем да се пише на теста, но отговорите трябва да се прехвърлят на беловата/листа с отговорите,.Тестът се предава на квестора и на него не пише името на детето, нито номера му. Т.е. ако има отговор в теста, но не е прехвърлен на беловата никой няма да го види и зачете дори да е верен. Има значение само какво е отбелязано на листа с отговорите.

# 191
Здравейте,
Всички ли вече са получили служебни бележки за НВО от училище?
До колкото знам днес е последният срок, а нашето дете не е получило?!
Какво да правя незнам, сега разбирам и ще полудея?!, прибрах де от работа и ми се сервира новината?!

# 192
Здравейте! Може ли ученикът да се яви на НВО-то с ксеро копие на оригиналната бележка? Казали са им да я носят , както и ученическа карта.

# 193
Моето дете също не е получило служебна бележка за НВО. Ще звъня на класната да я питам освен, но се чудя дали утре или в понеделник.

# 194
При нас ще ги дадат на децата в деня на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт