Глоба за пътно нарушение в Унгария... без да сме пътували там...

• 3 870
  • 52
  •   1
Отговори
  • При елфите ...
Имам нужда от съвет... Получихме (по пощата на хартия в плик) глоба за превишаване на скоростта в Унгария като НИКОГА не сме пътували с колата до или през тази държава. Глобата е около 250 лева.
Влязох в сайта на унгарската полиция, намерих решението за санкцията + снимки от камерата. Снимките са с много лошо качество, единствено малко по-добре се вижда номерът, който като комбинация от цифри и букви е нашият, но не е видна онази част където е отбелязана държавната принадлежност. Намерих от къде да подам жалба онлайн, но не ме допуска да го направя по някакви причини...
Обадих се в унгарското посолство с молба за съдействие, казаха ми да се обадя в нашето посолството в Унгария... Обадих се и в българското посолство в Будапеща, те ме препратиха пак към посолството на Унгария... Написах имейли до двете посолства с  молба за конкретно съдействие и чакам отговори.
Моля, ако някой е имал подобен казус и го е разрешил, да ми помогне...

# 1
  • София
Номерата ни нямат идентични в ЕС.
Вижте колата дали съвпада, после жалби в полицията за кола двойник.

# 2
  • При елфите ...

Благодаря... формата на нашите регистрационни номера е като на украинските, само шрифтът им е различен. В акта е марката на нашата кола и номера й.

# 3
  • here and now
Това е измама. Скоро ми разказваха за такова писмо от Германия.
Не правете нищо.

# 4
  • София
Човекът, който е получил писмо от Германия, също ли не е пътувал до там?
Защото при тях точно така процедират. Но снимките винаги са с добро качество и абсолютно точни координати на мястото. При неплащане има сериозни лихви.

Авторке, ако писмото е наистина от техните служби, трябва да има телефон и имейл за контакт със съответната администрация и по тях ще можеш да разбереш дали снимките са истински и пред тях трябва да обжалваш в съответния срок и със съответния документ, който трябва да изискаш да ти изпратят. От посолствата няма как да ти помогнат.
Ако няма контакти за обратна връзка, потърси нашите служби за реакция.

# 5
Получихме (по пощата на хартия в плик) глоба за превишаване на скоростта в Унгария
Документът има ли номер? С 9 или 10 цифри? Най-добре снимай горната част на това което сте получили.

# 6
Съвпадат марка, модел, цвят и номер на автомобил??? Отиди и пусни тото!
Вариантите са два - или колата е била в Унгария или е някаква измама, но ти пък казваш, че фигурира в сайта на унгарската полиция. Потърси съдействие от българската и унгарската полиция, гранични служби, нищо, че сме в Шенген...

# 7
  • на село
На писмото няма ли адрес - физически, електронен, на който може да се обжалва.
Дай да разберем защо не можеш да оспорваш онлайн. Може да е нещо дребно, което те спира при попълването на формата.
По телефона никой не можеш да накараш да работи - трябва да се оставя писмена следа.

Виж и на сайта на европейската комисия (ЕК) дали не може да се подава сигнал за такива административни спорове.

# 8
Имахме подобен случай, но от Италия. Грешката беше една цифра и колата от снимката беше малка, а ние по това време имахме миниван.
На самото писмо имаше написан код, с който в сайта може да се видят данните от радара и възможност за обратна връзка. Помня, че изпращахме сканирани талона на колата и писахме опровержение.
Беше преди няколко години, но също получихме хартиено писмо на домашен адрес и със сигурност беше от пътната полиция в Италия, просто беше грешка при удостоверяване на собственика на автомобила.

# 9
Съдействах при решаване на подобен проблем, само че ставаше дума за камион и наистина беше минавал през съответната държава (Австрия). На писмото имаше всички данни, с които да се обжалва и срок. Направете го - обжалвайте.

# 10
  • here and now
Човекът е пътувал с камион. Леката кола, за която е получил писмото е била в гараж по това време.
Не запомних други подробности, само че се е оказало измама някаква.

# 11
Имаше подобен случай с  украински автомобил, решили, че е български. Според мен напишете имейл и го изпратете заедно с писмото, няма какво да търсите други варианти, това е първата стъпка. Нямате причина да не отговорите на писмото, лично аз не бих чакала, опишете случая и да проверят по-детайлно. Не търсете само от посоченото в писмото, а директно в Интернет. Посолство, полиция не очаквайте съдействие. Може просто да не са догледали номера, държавата.

Човекът е пътувал с камион. Леката кола, за която е получил писмото е била в гараж по това време.
Не запомних други подробности, само че се е оказало измама някаква.

Явно историята е малко мътна и дали е така или е дошло писмото и е лесно да се каже измама. Принципно изпращат със снимка, ако има несъответствие трябва да се изясни.

# 12
  • in my realm of rhymes
МНого неприятно, а пък и съвсем не сте единствен случай, както пишат и други потребители

Трябва да се обърнете към Главна дирекция "Национална полиция", не знам дали към съответното районно или направо на ел. адрес:  gdnp@mvr.bg.

# 13
  • София
Ние от чужбина сме получавали само реални глоби.

# 14

Благодаря... формата на нашите регистрационни номера е като на украинските, само шрифтът им е различен. В акта е марката на нашата кола и номера й.
Аз пак да питам - на снимката е кола марка, модел, цвят и номер като вашите?
Само едно да се различава е достатъчно. Все пак в талоните на нашите коли са официално обозначени тези показатели.
Аз не вярвам, че е възможно и 4те неща да съвпадат. Не би ви повярвала и полицията.

Общи условия

Активация на акаунт