Глоба за пътно нарушение в Унгария... без да сме пътували там...

• 4 778
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • При елфите ...
Стана ми любопитно нашите нощни снимки как изглеждат?
Аз имам 2 дневни снимки за 20 години шофиране, една преди 15 години и една наскоро. И двете си бяха със супер качество и всичко се виждаше перфектно. Дори на онази преди 15 години.
Унгарската снимка направо ме уби!
Ice Queen, снимката е направена в края на м. декември в 16:30 часа в населено място и е такава... и аз бях изумена от качеството й...

# 31
Не се сдържах, малко е като това меме

Съчувствам ви че точно с унгарци си имате работа, те са развили приходите от глоби до национален спорт. Но щом е писано до всякакви институции, би трябвало да се реши въпроса.

# 32
  • При елфите ...
second, благодаря... надявям се наистина да ни обърнат внимание, за да не ни се налага да се разтакаваме тук по съдилищата.

# 33
Не се настройване за негативно нещо, все пак като напишете добронамерено, надали ще ви правят нещо "на пук", фактите са факти, та камоли съдилища. Съвети да започвате със заплахи, както са ви посъветвали не е добра идея. Мисля, че само кратко обяснение и снимка на вашия автомобил е достатъчна, дори без документ, че автомобила не е напускал пределите на България.

# 34
  • При елфите ...
Не се настройване за негативно нещо, все пак като напишете добронамерено, надали ще ви правят нещо "на пук", фактите са факти, та камоли съдилища. Съвети да започвате със заплахи, както са ви посъветвали не е добра идея. Мисля, че само кратко обяснение и снимка на вашия автомобил е достатъчна, дори без документ, че автомобила не е напускал пределите на България.
Sephora, не знам защо така сте разбрали нещата, но никой не сме заплашвали... написали сме обяснително писмо, приложили сме снимки и др. и чакаме отговор...  притесненията ми и съмненията ми са свързани с това дали ще обърнат внимание на нашите писма...
Ако не се заплати глобата, решението се предава на български съд, такава е процедурата.

# 35
Ами то негативното е от страна на унгарските власти, волно или неволно, все носи негативи на съфорумката, не позитиви.
Как да се снастрои на негативното - да си свирука ли.
Това са похабени нерви и време, и то немалки...

# 36
  • При елфите ...
teta75, така е... благодаря за подкрепата!

# 37
Sephora, не знам защо така сте разбрали нещата, но никой не сме заплашвали... написали сме обяснително писмо, приложили сме снимки и др. и чакаме отговор...  притесненията ми и съмненията ми са свързани с това дали ще обърнат внимание на нашите писма...
Ако не се заплати глобата, решението се предава на български съд, такава е процедурата.
Лошото е че май се предава на български съдия изпълнител за събиране. А не на български съд за разнищване на случая. Имах клиенти, на които така си им дойдоха глоби от Англия, докато още беше в ЕС. Директно в НАП  за да им ги удържа от доходите.
Проверете си за всеки случай с нашите контролни органи и компетентни юристи, за да  не изтървете срокове за обжалване. Уверете се, че вашите възражения са стигнали до унгарските власти. Изобщо въпреки нервите и загубеното време трябва сте активната сттана докато не получите отговор дали вашите възражения се приемат или отхвърлят.

# 38
  • Deutschland
Адвокат ви трябва.
Унгарците са такива измамници, че...
Минаваме през държавата и не спираме там. Откакто платих за кафе и кроасан 18 € в крайпътно селско заведенийце там, крака ми не е стъпил. По-рано от един автомат исках кафе, слагам 2 € в машината, ни кафе, ни пари видях.
Пред колата ни се е хвърлял човек, с цел измама, ако разбирате. Ще каже, че нарочно сме го ударили.
Намерете си адвокат и действайте.

# 39
Няма ли някакъв имейл на тази унгарска полиция. Адрес също.
Писмото няма ли изпращач и негов адрес - върнете отговор хартиен на тоди адрес.
Да пратиш имейла-възражение и до тях. Така по-бързо ще стигне до тях възражението.
Посолства..едва ли ще направят нещо.
За онлайн жалбата - да пробваш през прокси дали няма да те допусне?
Европа, европ.право...права на човека..дрън дрън..а да няма механизъм да се възрази. Срамота.

# 40
  • София
Полицията дали е към някое министерство, както в България е част от МВР. Може да се пусне възражението директно до това министерство. В България като си пише / прати копие до министерство, има ефект, поне от моя опит досега.

# 41
И докато стигне до отдела който отговаря за изпращане на акта в БГ, той вече ще е пратен тук.
Аз бих директно търсила този отдел/полиция или както там е обяснена в писмото, че е издаден от когото там е написано, този акт. Разбира се, не пречи копия до посолства и министерства, но основно до отдела бих аз, търсила и пращала възражението си.

Оспорване на наложени глоби за неплатени такси за винетки може да се направи, чрез следния имейл адрес: ugyfel@hu-go.hu.

тук също бих пуснала аз . Контактни данни на Националния щаб на унгарската полиция
Наименование: BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
Телефон: 112 или 107 или +36 1 443 5000
E-mail: budapest@budapest.police.hu
Тука писахте ли?
от тук https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/hungary

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:30 от teta75

# 42
  • София
Да, едновременно да си изпратят. До въпросния отдел и копия до ..... Така например едно писмо получихме цялата първа страница запълнена с адресати, както се оформя официално писмо в дясно : до еди кой си, отдолу копие 1. До.., 2До.... Същинският текст чак на втора страница.
Дано да подейства, в България така като видят копие до по-висшествящ орган се стряскат и действат, така ми се струва.

# 43
Не знам дали в този случай ще помогне, но има Европейски център за защита на потребителите. На мен ми помогнаха срещу paypal. Процедурата е следната - свързвате с офиса в България, описвате случая и предоставяте всички данни и доказателства които имате. Он нашият офис препращат информацията към офиса в страната от където е възникнал проблемът и от тамошния офис започват да действат. Това е официална институция на ЕС и не могат просто така да ги игнорират. Не знам дали се занимават точно с такива случаи, но нищо не пречи да се свържете с тях и да пробвате. https://www.ecc.bg/

# 44
  • При елфите ...
Скрит текст:
И докато стигне до отдела който отговаря за изпращане на акта в БГ, той вече ще е пратен тук.
Аз бих директно търсила този отдел/полиция или както там е обяснена в писмото, че е издаден от когото там е написано, този акт. Разбира се, не пречи копия до посолства и министерства, но основно до отдела бих аз, търсила и пращала възражението си.

Оспорване на наложени глоби за неплатени такси за винетки може да се направи, чрез следния имейл адрес: ugyfel@hu-go.hu.

тук също бих пуснала аз . Контактни данни на Националния щаб на унгарската полиция
Наименование: BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
Телефон: 112 или 107 или +36 1 443 5000
E-mail: budapest@budapest.police.hu
Тука писахте ли?
от тук https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/hungary

teta75, Писах на унгарското посолство тук и на българското в Будапеща (като им изпратих сканираните документи за глобата) да ми предоставят имейл, на който да изпратя възражението и ми бяха дадени тези координати:

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Cím: 9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/C.
Posta cím: 9701 Szombathely, Pf.: 179.
Telefon: +36(94)521-011
Fax: +36(94)314-499
E-mail: vasmrfk@vas.police.hu

Изпратих писмо на посочения имейл, а на физическия адрес от писмото изпратихме писмо в плик.

ugyfel@hu-go.hu, тук не сме писали, но не пречи и там да изпратим възражението си, както и на по-горния имейл.

Общи условия

Активация на акаунт