Глоба за пътно нарушение в Унгария... без да сме пътували там...

• 4 760
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • При елфите ...
Благодаря на всички писали по моята тема... Накратко...
Глобата не е измама (и ние така си помислихме първоначално), както бях написала намерихме в сайта на унгарската полиция същото решение с номер на делото, които са изписани на хартиеното писмо. Това е сайтът където проверихме и намерихме "нарушението".

https://ugyintezes.police.hu/en/kepfelvetel-megtekintese?fbclid= … rnzGEQInsNDVeXzuA

На посолствата писах и ги помолих да ми предоставят електронен адрес, на който да изпратим жалбата си, тъй като такъв нямаше указан. Ипратихме възражение на имейла и на физическия адрес от писмото им. От бъгарското посолство в Унгария ми помогнаха с някой указания за изпращането на жалбата ни.
Не съм звъняла на телефона на Call center-а даден в писмото, онлайн жалба не можах да подам, защото изискваше някакво приложение за влизане на страницата, до колкото разбрах, което не успях да намеря...

https://ugyintezes.police.hu/en/uj-ugy-inditasa/

https://kau.gov.hu/proxy/saml/authservice?x=ID_c8c2d317-4ce3-4c9 … b7a3-d239e4607b7d

Взехме служебна бележка от полицията, че колата не е напускала границите на България, заснехме нашия номер и колата отзад на тъмно, фарове и т.н. Защото приложените снимки в сайта на унгарската полиция са много лошо качество, не се различава марката на колата въобще, от номера се вижда по-ясно само комбинацията от букви и цифри, без да е видна държавната принадлежност, цветът на заснетата кола явно е тъмен/черен, нашата е черна, формата на фаровете също е различна...

Описахме всички подробности и различия, които се виждат и които не се виждат... Надявам се писмата ни да пристигнат на правилните места и да се вземат под внимание...

Качвам най-ясната снимка от полицейската камера, моля да не я споделяте/цитирате... Ако някой може да "обработи" снимката така, че да се видят повече подробности, ще бъда благодарна!

Скрит текст:

# 16
Права си, шрифтът е съвсем различен. Гугъл казва, че марката на автомобила от снимката е BMW. Но дали е така, не мога да знам.

# 17
  • При елфите ...
Освен в шрифта има и още видни различия по регистрационния номер и задната част на колата, които показват, че тази не е нашата... Надявам се някой на ни обърне внимание.

# 18
Най-вероятно колата е украинска с регистрация от Севастопол/Крим:

https://platesmania.com/ua/nomer26775750

Шрифтът на последните две букви категорично не е българска регистрация, а и формата на фаровете съвпада с показания в линка модел автомобил.

# 19
  • При елфите ...
Смърфиетка, благодаря... И на нас ни казаха, че вероятно е украински номера.

# 20
  • Deutschland
Имам съсед в Германия, полицай. Показах му снимката и каза, че номера е от Украйна. Каза да си търсите правата и да не плащате чужди глоби.

# 21
  • При елфите ...
Фрау С, благодаря! Такова намерение имаме, чужда глоба няма да плащаме, още повече, че не е малка, около 250 лева, нито сме пътували, нито е нашата кола...

# 22
Качвам най-ясната снимка от полицейската камера, моля да не я споделяте/цитирате... Ако някой може да "обработи" снимката така, че да се видят повече подробности, ще бъда благодарна!
Jpeg файл e и подробностите са изтрити, ако беше RAW можеше да се изкара нещо, ама така няма как да подсилиш нещо, което го няма.
Това според мен са стоповете, а не фаровете.

# 23
  • При елфите ...
The_Third, не ги разбирам много-много фаровете на колите, но е факт, че не е нашата кола и нашите фарове/стопове... нашите са с друга форма...
Така изглеждат като на тази примерна снимка...

Скрит текст:

# 24
Като им изпращате снимки на вашата кола трябва да изпратите задницата как изглежда. На тази снимка, която са ви изпратили номера е на нивото на светлините. На болшинството коли отпред там се намира решетката, която крие радиатора, а номера е долу ниско на бронята. Та това за мен е снимана кола отзад.

# 25
Егати снимката! Много несериозно от страна на унгарската полиция! На база на какво са решили, че номера е български. Показно, че за всички сме 9та дупка на кавала...

Въобще не се занимавай да "чистиш" снимката. Прати на мейла им документа от нашата полиция, снимка на твоята кола и номер (вкл на тъмно). Или направо се свържи с адвокат да ти напише официално писмо. Заплаши ги, че ще предприемеш официални действия, поради загубеното време и нерви. Това, ако се случваше на един истински европеец, щеше да ги осъди едно хубаво...

п.с. Линка на Смърфиетка е полезен.

# 26
  • При елфите ...
Като им изпращате снимки на вашата кола трябва да изпратите задницата как изглежда. На тази снимка, която са ви изпратили номера е на нивото на светлините. На болшинството коли отпред там се намира решетката, която крие радиатора, а номера е долу ниско на бронята. Та това за мен е снимана кола отзад.
Да така е... защото полицейската камера е направила снимка на задната част на колата. Написано е и на снимката на унгарски.

Егати снимката! Много несериозно от страна на унгарската полиция! На база на какво са решили, че номера е български. Показно, че за всички сме 9та дупка на кавала...
Въобще не се занимавай да "чистиш" снимката. Прати на мейла им документа от нашата полиция, снимка на твоята кола и номер (вкл на тъмно). Или направо се свържи с адвокат да ти напише официално писмо. Заплаши ги, че ще предприемеш официални действия, поради загубеното време и нерви. Това, ако се случваше на един истински европеец, щеше да ги осъди едно хубаво...
п.с. Линка на Смърфиетка е полезен.
Благодаря... писали сме им, изпратили сме им наши снимки... сега чакаме...

# 27
Украйна не е страна по споразумението Eucaris, съответно няма към кого там да предявят искане.
Вярвам, че е неволна грешка, но няма как, унгарската хазна губи в случая Simple Smile

# 28
Стана ми любопитно нашите нощни снимки как изглеждат?
Аз имам 2 дневни снимки за 20 години шофиране, една преди 15 години и една наскоро. И двете си бяха със супер качество и всичко се виждаше перфектно. Дори на онази преди 15 години.
Унгарската снимка направо ме уби!

# 29
Виждат се номера и фаровете. Почти нищо друго

Общи условия

Активация на акаунт