СЕДМИ КЛАС - дишайте дълбоко, последна седмица (5.06 - 11.06)

• 21 174
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • Къде ли не
А как е било като трудност ДЗИ-то по БЕЛ в сравнение с миналата година?

Покрай въпроса за водата и храната ми възникна въпроса как да го пращам моят младеж - с раница, несесер може ли? Че е доста разпилян, ще му трябва нещо в което да прибере и носи служ бележка, телефон, вода, лична карта и химикали…
Преди две години пратих синът ми с прозрачна джоб папка, в която си носеше два черни химикала плюс молив и чертожни инструменти за математиката, бележката изобщо не помня дали я е носил, но си носи лична карта, телефон и шоколад. Сега смятам да направя същото. И вода разбира се, но в ръката.

# 166
  • Сф
Да попитам, училищните гнезда за София кога излизат горе долу ?

# 167
Здравейте, моят син тази година също е седми клас и сме в голямо напрежение по темата. Проблемът е, че не очаквам чудеса на изпита и не повече от 5-ци по БЕЛ и МАТ. Моля за съвет за добри училища в София, които са с бал с под и малко над 300т, защото неща такова очаквам. Имам информация само за 30-то, 127-мо,1-во, ТОХ . Интересуват ме училища с разширено изучаване на английски език. Ще бъда благодарна на всеки, който ми даде идея за добро училище по възможност не особено далеч от центъра. Успех на всички деца 7-ми клас.

# 168
  • София
А как е било като трудност ДЗИ-то по БЕЛ в сравнение с миналата година?

Скрит текст:
Покрай въпроса за водата и храната ми възникна въпроса как да го пращам моят младеж - с раница, несесер може ли? Че е доста разпилян, ще му трябва нещо в което да прибере и носи служ бележка, телефон, вода, лична карта и химикали…

Нямам цялостен поглед над тазгодишната матура, но определено  темата за есе беше по-лесна и по-близка до младежите от миналогодишната, но пък оценяването е много субективно… Иначе средният резултат за 2022 е бил по-нисък от сегашния. Предполагам заради това Карстева се хвали.

# 169
  • София
Влизам да пожелая успех и спокойствие на седмокласниците.
Миналата година се пържихме на този огън, но всичко минава, всяко дете си намира мястото и 8 клас е хубав.
Пожелавам им най-вече здраве, спокойствие и разумни квестори! Дайте им малко вяра и увереност дори да ви липсват и на вас в този момент.

# 170
  • Сф
Здравейте, моят син тази година също е седми клас и сме в голямо напрежение по темата. Проблемът е, че не очаквам чудеса на изпита и не повече от 5-ци по БЕЛ и МАТ. Моля за съвет за добри училища в София, които са с бал с под и малко над 300т, защото неща такова очаквам. Имам информация само за 30-то, 127-мо,1-во, ТОХ . Интересуват ме училища с разширено изучаване на английски език. Ще бъда благодарна на всеки, който ми даде идея за добро училище по възможност не особено далеч от центъра. Успех на всички деца 7-ми клас.
Само че, цитираните от вас училища са с по- висок бал, освен ТОХа.
Около цитираният бал- 29 то, 23 то Кюри и не се сещам друго. По центъра са високи баловете..като цяло.
П.п. добавям , защо не си купите и справочника, за да видите миналог. балове и всички училища , които ще са ви удобни? Така наизуст малко трудно ще се справите като че ли.

# 171
  • София
Обратното е Росита.

ОЦЕНКА ДОБЪР НА МАТУРАТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

✔Средният резултат на този випуск на задължителната матура по български език и литература е 50,14 точки, което отговаря на оценка добър 3,93. Резултатът е съизмерим, но малко по-нисък - с около 2,5 т., от този през предходната година.

✍Повечето зрелостници са харесали темата на есето – 32 506 (71%), а интерпретативно съчинение са създавали 9 119 (20%).  В работите на 4 239 зрелостници (9%) не е създаден текст, а 862 от тях само са преписали стихотворението.

📝Това са част от анализите, направени след оценяването на работите на явилите се на първия задължителен изпит  45 864 ученици (с близо 3000 повече от миналата година).

И още:
Оценка "отличен" по БЕЛ тази година имат само 3,87 %, а миналата година са били почти двойно повече - 6,69 %. При оценка "много добър" също има почти 4% спад.

# 172
Ами те 90% от училищата станаха с разширено изучаване на английски ама голяма полза няма.

Все пак зависи как ви влечения има детето.
105 -то - софтуерни и хардувени науки
2 -ро хуманитарни науки
19 - предприемачески
144 - рекламна графика

# 173
  • Сф
19 то , миналата година качи общия , спрямо предходната година. На близка, която беше сигурна,че детето и ще влезе, не успя на първо, на второ се размина с 1/2 точка. Там и балообразуването е с география и ИТ ,ако не бъркам и изобщо .. наплива към център е голям.Хич не е лошо 19 то ,предвид местоположение,обаче зависи от бала. Мисля минималния за второ беше към 315. Така че наистина зависи колко малко над 300. За под 300 пък изобщо не говорим ..а жената е писала и това .

# 174
  • София
Вчера имахме РС за организацията на НВО, дадоха и бележките. Днес цяла сутрин цъкайки в сайта (заради резултатите на малките 4кл - скъсаха ми нервите МОН-човци, ей сега ги пуснаха), си представих как след 3 седмици ще правя същото цял ден и направо чакам да стане прилично време за по 1 бЕло.
Да не се отклонявам - казаха, че лични вещи ще сложат настрани от тях на съседни столове/чинове. Само че моята е в малко училище, където ще са разпределени по много малко бройки в стая и място ще има достатъчно. Това във връзка с какъв багаж, чанта да ходят. Каквато и да е ще я оставят някъде настрани.

Търсих на първа страница, но не намирам добрата схема на Дидева с пликовете. Може ли някой добър човек да я пусне пак. Както и идентификационната бланка. Ако ги добавим и към първи пост, ще е супер!

Purelove, за гнездата май е доста рано. Те ще са активни от 5.07. за подаването на документите. Сигурно поне 10ина дни преди това ще ги обявят.

# 175
  • Пловдив

Търсих на първа страница, но не намирам добрата схема на Дидева с пликовете. Може ли някой добър човек да я пусне пак. Както и идентификационната бланка. Ако ги добавим и към първи пост, ще е супер!
аз съм "добрия човек", защото днес съм на тема разпечатване, четене,подчертаване и предоставяне на госпожицата

Може да се сложи на първа страница от BoeL Simple Smile

намерих си и един иснтруктаж за ученика от баткото запазен . Мисля, че е актуален.
https://50ou-vasil-levski.com/wp-content/uploads/2021/03/%D0%98% … B%D0%B0%D1%81.pdf

Дописвам се. Намерих и от тази година

https://drive.google.com/file/d/16d6VlC6RbuPotC6N_kjUrgiAXiVM188D/view

# 176
Здравейте,аз да питам имат ли право на ръчни часовници повреме на изпита!Как разбират ако нямат часовник колко време е минало?Квесторите казват ли?
За съжаление за годината девойката ще е с 5-ци и по мат и по бел.Неможа да се пребори за повече! От една седмица ни обработва да си остане в старото училище с италиански! Баща и е съгласен,аз се ядосвам ,защото две години ходи на уроци и се подготвя уж за езикова гимназия и сега изведнъж друго! Но да излязат резултатите и ще направим равносметката за къде ще и стигне бала! Та събирам мнения за училища с френски език освен френската!

# 177
  • София
Мерси, Санака. Явно съм бляла, когато съм чела.
Дано детето е по- концентрирано на НВО.

# 178
За часовника, на нас са ни написали, че часовниците ще се вземат, а на стената ще има стенен часовник

# 179
Момичета, къде мога да видя резултатите  от НВО 4 клас не само по области, но и по училища?

Общи условия

Активация на акаунт