Какво повече НЯМА да купя - 23

• 95 137
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Какво режат? ДДС-то все така само за тях е 9%.

# 616
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Наскоро, в квартална пицария, изкометирахме, че пицата е малка, а преди са били по големи, и сервитьорката изчурулика, че готвача е нов!?!

# 617
Днес говорих с човек, запознат с процедурите и практиките в Хепи. Имат кухня майка, но там се подготвят само някои по-засукани заготовки, останалото си се готви на място. Не е кетъринг, както се писа по-напред. Само рецептите са фиксирани. Та затова някъде е добре, а другаде зле.

П.П. Нали знаете, че Хепи в Лондон е ресторант на годината там?

# 618
  • софия
Хепи дори е и Best Culinary Experience 2023 в BRA 😁
Не че нещо, но освен награда, важно е и от какво състезание е. BRA e от типа "печели този с най-много лайкове", т.е. този, който е успял да ангажира повече рода и приятели. Гласуването е като в Капките. Всеки може да гласува. Както и всеки може да остави отзив в Гугъл за което иска място, дори и да не е бил там.
Доколкото имам бегла представа, National Restaurant Awards е престижно състезание.

Много хора купуват нискобюджетни продукти със съмнително съдържание. Това не ги прави качествени. Веднага се сещам за хляб и закуски в Никай. Вкусни са, достъпни, но са с маргарин в най-добрия случай. Макдоналдс и Hesburger също винаги са пълни.

Иначе с дъщерята много харесваме салатата с киноа и спанак, но отдавна предпочитам да я правя вкъщи.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 15:46 от zvаnchе

# 619
По стечение на обстоятелствата последната година често се случва да вечеряме в Хепи, както в София, така и в някои други градове. С най-негативно мнение съм от ресторанта в Лозенец и то не еднократно. Дори връщахме порции там, така че повече в този конктретно няма да ходим /явно е, че не става някой в кухнята/. В другите ресторанти /София Раковски и Света Неделя, Младост, Парадайз, Варна, Сандански, магистрала Тракия/ едни и същи блюда бяха приготвени абсолютно единтично, и като вкус и като количество, без забележка. За мен е важно да има повтаряемост на качеството, за да продължа да посещавам дадено място. Фаворит тази година ми бяха рибата гаврос и тиквичките по гръцки.

И да напиша е нищо съвсем по темата - нарязана ловджийска луканка от Лидл Пикок в тарелка за 3,99 лв. може би 100 или 150 гр. не съм сигурна. Нов продукт. С подобна картинка със стилизирани цветенца. Много гадно нещо....бляк!

# 620
  • София
Скрит текст:
Хепи дори е и Best Culinary Experience 2023 в BRA 😁
Не че нещо, но освен награда, важно е и от какво състезание е. BRA e от типа "печели този с най-много лайкове", т.е. този, който е успял да ангажира повече рода и приятели. Гласуването е като в Капките. Всеки може да гласува. Както и всеки може да остави отзив в Гугъл за което иска място, дори и да не е бил там.
Доколкото имам бегла представа, National Restaurant Awards е престижно състезание.

Много хора купуват нискобюджетни продукти със съмнително съдържание. Това не ги прави качествени. Веднага се сещам за хляб и закуски в Никай. Вкусни са, достъпни, но са с маргарин в най-добрия случай. Макдоналдс и Hesburger също винаги са пълни.

Иначе с дъщерята много харесваме салатата с киноа и спанак, но отдавна предпочитам да я правя вкъщи.
И ние я "откраднахме" от там. Много добро попадение за салата.

# 621
Относно продукти на Лидл - няма ли да се откажете най-накрая от този скапан магазин?! Пазарувала съм в Лидл Италия, Гърция, Англия, ми нищо общо с нащо качество. За Източна Европа има друга поточна линия и тук са им най-голямите боклуци. Но, до като не свършат баламите, няма да свършат и тарикатите..

# 622
  • here and now
От Хепи аз съм доволна. Преди доста години, когато нашумя "глутаматът" си спомням, че имаше запитване към тях и те потвърдиха, че ползват.
Рядко го посещавам, но го правя.

# 623
Относно продукти на Лидл - няма ли да се откажете най-накрая от този скапан магазин?! Пазарувала съм в Лидл Италия, Гърция, Англия, ми нищо общо с нащо качество. За Източна Европа има друга поточна линия и тук са им най-голямите боклуци. Но, до като не свършат баламите, няма да свършат и тарикатите..

И защо да се отказвам, след като Лидл ми е на 3 до 5 минути пеша от входната врата, а и съм доволна от определените продукти, които купувам от тях? Това, че имат и не до там удачни попадения, какво променя освен това, че въпросните купувам от другаде?

# 624

И защо да се отказвам, след като Лидл ми е на 3 до 5 минути пеша от входната врата, а и съм доволна от определените продукти, които купувам от тях? Това, че имат и не до там удачни попадения, какво променя освен това, че въпросните купувам от другаде?
Ами щом близостта на въпросния магазин ви е по-важна от качеството на храната.......

# 625
Като стана дума за грамаж,не купувам кенове от 0,330гр. Защото не може да задоволи жаждата. Има конспиративна теория,че нарочно грамажа е 0,330гр.,защото не може да задоволи жаждата и клиента е принуден да купи още едно кенче. Yum

# 626
В тази връзка аз спрях да купувам газирани напитки. И без това не им бях кой знае какъв фен, но поради здравословни проблеми се отказвам окончателно.

# 627
Като стана дума за грамаж,не купувам кенове от 0,330гр. Защото не може да задоволи жаждата. Има конспиративна теория,че нарочно грамажа е 0,330гр.,защото не може да задоволи жаждата и клиента е принуден да купи още едно кенче. Yum
Оспорвам теорията 🙂
На мен, ако изобщо отпия, ще ми останат 2/3 от съдържанието.

# 628
  • софия
Идеална ми е една бира 330 мл в повечето случаи. 500 ми е много и ако не са големите жеги, със зор я допивам.

# 629
  • София
На мен 330мл са ми намън. Повече ще изпия със зор. Това лято Moretti 330мл ми беше фаворит.
Често си вземам бутилка вино 0,250 т.е. една чаша, и ми е супер. Иначе остава в хладилника и изветрява.

Общи условия

Активация на акаунт