С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 287
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Аз винаги съм се чудила как тези ужасни свекърви родиха вашите прекрасни мъже.

# 121
От друга страна, ако мъжете не коментират с жена си мнения и действия на майките си, може да стане още по-голям проблем. Имало е тук много примери за това, как свекървата казва едно пред сина си, а обратното пред снахата. Ако случай е такъв, ако не споделят помежду си, няма да го разберат.
Иначе да, има и ситуации, в които е по-добре да премълчат

Мъжът ми споменал пред свекървата и тя му казала : не стига, че роди секцио, сега не можела да кърми, ако вземе, че стане нещо с мен, как щял да се справя сам с бебето...... Жива ще ме погребе тази жена!
В посочената ситуация е по-добре да премълчи.
Тук не свекървата е казала лоша дума на снахата, а пред сина си се прави на света вода, а пред сина си е коментирала снаха си с лошо. Защо той трябва да го казва и на жена си, та и на нея да й е гадно ли?

# 122
От друга страна, ако мъжете не коментират с жена си мнения и действия на майките си, може да стане още по-голям проблем. Имало е тук много примери за това, как свекървата казва едно пред сина си, а обратното пред снахата. Ако случай е такъв, ако не споделят помежду си, няма да го разберат.
Иначе да, има и ситуации, в които е по-добре да премълчат

Мъжът ми споменал пред свекървата и тя му казала : не стига, че роди секцио, сега не можела да кърми, ако вземе, че стане нещо с мен, как щял да се справя сам с бебето...... Жива ще ме погребе тази жена!
Тук не свекървата е казала лоша дума на снахата, а пред сина си се прави на света вода, а пред сина си е коментирала снаха си с лошо. Защо той трябва да го казва и на жена си, та и на нея да й е гадно ли?

Беше възмутен, че е седнала да мисли, какво ще прави той с бебе, ако умра. Затова ми го каза. А аз не съм била на смъртно легло.

# 123
Щом тя не е гледала собственото си дете, тези приказки , ако се наложело да гледа внучето, са напълно произволни.
А и той, щом не е близък с нея, защо споделя за секцио и кърмене. Тази много се загрижила и активизирала на стари години.
Той защо не и е отговорил подобаващо.
Тя не е била майка, няма как и свекърва да е.
Ако е изоставила детето си.

# 124
Щом тя не е гледала собственото си дете, тези приказки , ако се наложело да гледа внучето, са напълно произволни.
А и той, щом не е близък с нея, защо споделя за секцио и кърмене. Тази много се загрижила и активизирала на стари години.

Разговора им тръгва от там, че ми е звъняла, а не съм вдигала. Той й обяснил, че съм с температура и спя с бебето. Следва въпроса, какво й е, че има температура и той й обяснява за мастита. След това е нейното изказване, което писах по-назад.

# 125
  • София
Могъл е да ти спести целия разговор.

# 126
Аз такива " майки" не ги наричам така. Родила и захвърлила. Няма и приз свекърва 😂.
Чак пък ще и давам обяснения . И коментари ще слушам.
От човек, дето не заслужава въобще уважение

# 127
След една такава ситуация ММ вече е инструктиран да не ми казва, ако смята, че ще се ядосам. Понякога е по-добре да си останем в неведение.

# 128
Могъл е да ти спести целия разговор.

Абсолютно съм съгласна,просто наистина беше потресен, че  не се е поинтересувала какво може да се направи, за да съм добре, а веднага е решила, че ще умирам.

# 129
  • при късмета
Тук става още по-сложно, дете отблъснато от майка си. Силно наранено дете, което си мисли, че казвайки някакви лоши неща на жена си ще получи валидация.... време му е да стане възрастен. Съчувствам ви.
Много ти куца психологията. Ако някой ти е казал обратното, не му вярвай. От кого да получи тази валидация?

Да, но както сега е тръгнала да се прави на майка и баба, по-добре снахата да е наясно с това, което говори пред сина си. Сигурна съм, че мъжа ѝ като е разказал, целта му не е била да нарани жена си и да ѝ е гадно. По-скоро да си свери часовника, според собственото си мнение, че майка му е неадекватна

# 130
Е, ама всички имаме само по една майка. Добра, лоша, нашата си е. Второ раздаване няма, уви. А Мунчо си е недозрял, какво да го правиш...

# 131
  • при късмета
Деца, изоставени от майките си, отгледани от който се случи (въпреки, че са преки роднини), обикновено са всичко друго, но не и недозрели. Обичайно даже е точно обратното и са пораснали по-рано от връстниците си. Но не казваш какво ти е основанието и защо го окачествяваш, като недозрял, само го заявяваш. Какъв ти е аргумента в полза на собственото ти твърдение?

# 132
Ма Ко, вЕрно ли искаш да ти напиша защо е недозрял??!
Защото не разбира, че така си залага капан за НЕГО си.
Той обича майка си каквато и да е, но жена му след тези негови действия и думи НЕ я обича.

# 133
Ма Ко, вЕрно ли искаш да ти напиша защо е недозрял??!
Защото не разбира, че така си залага капан за НЕГО си.
Той обича майка си каквато и да е, но жена му след тези негови действия и думи НЕ я обича.

Отново това е невярно. Няма какво да я обичам аз. Държала се е зле с мен и преди тази случка. Просто контактите им зачестиха покрай бебето. А изказвания е имало предостатъчно и пред мен, за да мога да имам собствено мнение за нея!

# 134
Точно това казвам - ти си имаш собствено лошо мнение за нея, но той го засилва. Той обаче си я обича...

Общи условия

Активация на акаунт