С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 292
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Защо мъжете ви казват тези неща? Казала нещо свекървата, да го премълчи мъжът. Трябва ли да ви трови и вас?

Защото се възмущава какви й ги ражда главата всеки път! Тя говори без да мисли, че може да обиди някого или да каже нещо, което изобщо не трябва да казва дори и да го мисли. Тя го нарича откровеност, аз го наричам не възпитание. Просто говори като мелница, мозъка и устата не работят взаимно.

# 106
мъжете не се съобразяват много, нямат  нашето чувство за такт /в повечето случаи/ Simple Smile

# 107
Е те ако мъжете нямат чувство за такт, то и за над половината жени важи същото /щото другата половина са снахи.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 16:44 от боботоо

# 108
вярно, ако визираме свекървите - Simple Smile

# 109
Защо мъжете ви казват тези неща? Казала нещо свекървата, да го премълчи мъжът. Трябва ли да ви трови и вас?

Аз имам две обяснения:
1. Незрял или просто глупав и не може да прецени какви ще са последствията. Сам си навлича неприятности отношенията между майка му и жена му да са лоши.
2. И той мисли така, но не смее да го каже от свое име.

# 110
  • при късмета
От друга страна, ако мъжете не коментират с жена си мнения и действия на майките си, може да стане още по-голям проблем. Имало е тук много примери за това, как свекървата казва едно пред сина си, а обратното пред снахата. Ако случай е такъв, ако не споделят помежду си, няма да го разберат.
Иначе да, има и ситуации, в които е по-добре да премълчат

# 111
Мъжът казва на мама защото женските работи,  извън да се погушкаме в спалнята,  му идват сложни. Пък и не им се занимава с четене в Гугъл, скучно е, мама знае най-добре. Мама со казва мнението и той е на 100% съгласен, ама как да го каже вкъщи от свое име, ужас, и слага мама на пангара.
Динчо е права за точка 2. И той мисли така. Другото си го фантазират снахите, дразнел се бил, ми какво да каже?

# 112
В грешка сте. Нито мъжът ми е глупав, нито е незрял. Никога не е искал да съм близка с нея, защото той самия не е и защото си я познава. Много пъти е казвал, че се срамува от поведението й и държанието й.

# 113
В грешка сте. Нито мъжът ми е глупав, нито е незрял. Никога не е искал да съм близка с нея, защото той самия не е и защото си я познава. Много пъти е казвал, че се срамува от поведението й и държанието й.

Продължавай да вярваш в розови слонове.... тя му е майка, от нея е роден, ако ще и с хастара навън да се обърнеш, няма да промениш този факт. Децата ви също носят 1/4 от нейните гени.

# 114

Продължавай да вярваш в розови слонове.... тя му е майка, от нея е роден, ако ще и с хастара навън да се обърнеш, няма да промениш този факт. Децата ви също носят 1/4 от нейните гени.

😄 И какво като е роден от нея? Не може да се срамува ли?

# 115
  • при късмета
Тъкмо и аз да питам, като му е майка, задължително ли е да одобрява всичките ѝ действия и думи и не може ли да се срамува от нея. Едното не изключва другото.

# 116
  • София
За срамуването не знам, но не всички възрастни са близки с майките си, независимо че са родени от тях.

# 117
Може да се срамува разбира се, но това не променя факта, че я обича. Сложно нещо е човешката психика.

# 118
Може да се срамува разбира се, но това не променя факта, че я обича. Сложно нещо е човешката психика.
Ама аз кога съм казала, че не я обича? Това обаче не означава, че не може да се срамува, да я избягва и да не иска да е близък с нея. Най-точно бих казала, че е огорчен, понеже го оставя на баща му когато се развеждат. И след смъртта на баща му, той остава сам да се оправя. Дори не го е взела при нея, а го взима леля му докато завърши гимназия.

# 119
Тук става още по-сложно, дете отблъснато от майка си. Силно наранено дете, което си мисли, че казвайки някакви лоши неща на жена си ще получи валидация.... време му е да стане възрастен. Съчувствам ви.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:42 от Dincho

Общи условия

Активация на акаунт