С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 140
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
За тъщите вицове,но за свекървите цели романи!
Е, много ясно- между две жени скандалите са много по-драматични😆

# 601
По казуса с финансовите въпроси... Непонятно ми е как някой ще знае такива подробности за живота ти без да искаш. Свекървата и моите родители разбраха, че сме купили апартамент след покупката. С мъжът ми взехме решение да им кажем като всичко е готово, за да не ни дават наклони, съвети и т.н. А се чуваме и виждаме често. И те дори не са досадни или налагащи се, просто родителите обичат да дават мнение, да задават хиляди въпроси, нормално. Наистина всеки партньор си е отговорен за родителите и доколко ще си позволяват да се месят. Ако свеки се обади на мъжа ми да го пита защо се возя с таксита ще превърти играта.

# 602
За мен е нормално да се споделя със семейството, аз също споделям на родителите си (споделям и на свекървата, но ние като цяло с е разбираме и на мен по-често ми е приятно да общувам с нея, отколкото пътите, в които ми е неприятно). Свекървата е родител на мъжа, нищо лошо не виждам. Сега, месенето в семейните неща и финанси е друга бира. Умните хора не го правят, с простите трудно може да се разбере човек. Но ако мъжът ми иска да споделя нещо, което е свързано и с неговия живот, аз не бих го спряла. Не бих направила нещо, което не бих искала да ми се случва на мен с моите деца, въпреки че са момичета. Ние - и нашето, и неговото семейство сме си в тясна връзка, така да се каже, и сме близки, та споделяме си. Предполагам, че ако не се понасяхме, нямаше и да вдигам телефона.

# 603
Липсва ли взаимно уважение в отношенията( независимо какви) всичко отива по ягодите за съжаление. А намеси ли се егото ....става страшно, да не споменавам нежеланието на някои майки да скъсат пъпната връв и нежеланието на пораснали деца да се откъснат от полата на мама.

# 604
  • Плевен
Според някои свекърви откъсването на детето от полата е най-ужасното нещо.С бившата живеехме в уж отделни къщи и полудя като от едната отидохме в другата,жалвала се ,че повече няма да я слушаме.БМ нееднократно заявяваше:"Не ме занимавайте,оправяйте се двете!",тя натискаше :"Аз като свекърва да кажа,пък вие правете каквото искате."Много пъти съм се опитвала да й обясня,че аз и синът й сме семейство и ние вземаме решения,но.... уви.Ей такива глупости.Пускаш си покрай ушите,ама то не търпи,все рови и търси под вола теле.Да е жива и здрава да си дундурка дечицата свекито ,лошото е че на моите промива мислите.

# 605
Ооо, какви тъщи таласъми имаа, тамАн, като за две свекърви...😂
Има, има. Не случайно вицовете за тъщи са много повече от тези за свекърви 😉
Аха, със сигурност, затова тази тема е 148-ма подред… 😀
Ам що се правите на ощипани моми, айде ти си отскоро в темата, ама има и други пригласящи. Темата е 148 подред защото се задава един казус и после 30 страници се разисква. Ако е някой по така и по няколко теми заминават. За пример се сещам Камито и снаха и, тъкмо се бях върнала във форума след пауза, обсъжда се 2 или 3 теми само това. А Абсурт и Салиша като се хванеха за косите не приключваше до намеса на модератор. Та ей затова сме на 148 тема, ако се гледаха реални казуси не знам дали щяхме да сме на 2ра 😉

# 606
  • София
За справка моите родители живеят на 400 км, но това не им пречи да идват всеки месец.
Да не би някой да се е припознал, или снахите са виновни по презумпция.
А ако мъжът ти каже, че е излишно да идват всеки месец?
Искаш да ми кажеш, че неидването на свекърите няма нищо общо с теб?
Не са виновни снахите по презумпция, нито по презумпция са бели и добри.
Аз няма как да се припозная, надявам се да имам поне още 16 години до свекърва.

# 607
  • Най-красивата страна
Нормално е свекърите да посещават младото семейство,да виждат внуците си и да общуват с тях.
Но за да стане това не трябва да се минава границата.
Чели сме тук във форума какво се случва и доста от нас са се сблъсквали с такива проблеми.
Първо би трябвало да се обадят и да предупредят.
Много често не го правят.
Моята свекърва например пристигаше без да ме уведоми ,когато и скимне.Случи се да ме няма вкъщи два пъти.Звъни и ми вдига скандал защо ме няма,къде съм и веднага да се прибирам...ами не се прибрах...Според нея щом имаме бебе,трябваше да си стоя вкъщи.
В случаите когато свекърите имат ключ за жилището-отключват си и влизат когато си искат,без да се съобразяват,че могат да заварят младите в неудобно положение.
Моите свекъри искаха ключ от нашето жилище,не им дадохме и пак бяха сърдити.

Когато свекървата дойде на гости,не е нужно да критикува всичко,да прави забележки ..

Като се роди детето се започва с даването на непоискани съвети ,налагане и критика.
Ако майката остави детето при свекърите често те не се съобразяват нито с режима ,нито с храненето на детето.
А не е толкоз трудно...
С по-големите деца проблемите започват,когато свекървата започне да оплюва майката пред детето..
На мен лично не ми се е случвало,но съм чувала по площадките
,,Майка ти за нищо не става,,.,,Оная мърла майка ти...,,и доста по-лоши неща...
И аз да съм,много ясно,че няма да искам да си поверя детето на някой ,който му говори така за мен.И то самото няма да иска...

# 608
За справка моите родители живеят на 400 км, но това не им пречи да идват всеки месец.
Да не би някой да се е припознал, или снахите са виновни по презумпция.
А ако мъжът ти каже, че е излишно да идват всеки месец?
Искаш да ми кажеш, че неидването на свекърите няма нищо общо с теб?
Не са виновни снахите по презумпция, нито по презумпция са бели и добри.
Аз няма как да се припозная, надявам се да имам поне още 16 години до свекърва.

Ами не няма нищо общо с мен.
Върнах да прочета, много удобно прескочи😆. Това какво е написано няма значение, дай да си съчиняваме, че е по интересно.
Направо незнам как съм живяла преди да срещна ММ и да се сдобия със свекъри😆.

Аз проблем с тях нямам. Те имат с дъщеря ми(отскоро), защото не ги "обичала".
 Как можеш да накараш друго човешко същество да обича по задължение? Докато е малко можеш да го прилъжеш, но в осъзната възраст няма шанс.

Не е нужно в момента да си свекърва и на мен ми е изключително рано(синът ми е бебе).

# 609
Нормално е свекърите да посещават младото семейство,да виждат внуците си и да общуват с тях.
Но за да стане това не трябва да се минава границата.
Чели сме тук във форума какво се случва и доста от нас са се сблъсквали с такива проблеми.
Първо би трябвало да се обадят и да предупредят.
Много често не го правят.
Моята свекърва например пристигаше без да ме уведоми ,когато и скимне.Случи се да ме няма вкъщи два пъти.Звъни и ми вдига скандал защо ме няма,къде съм и веднага да се прибирам...ами не се прибрах...Според нея щом имаме бебе,трябваше да си стоя вкъщи.
В случаите когато свекърите имат ключ за жилището-отключват си и влизат когато си искат,без да се съобразяват,че могат да заварят младите в неудобно положение.
Моите свекъри искаха ключ от нашето жилище,не им дадохме и пак бяха сърдити.

Когато свекървата дойде на гости,не е нужно да критикува всичко,да прави забележки ..

Като се роди детето се започва с даването на непоискани съвети ,налагане и критика.
Ако майката остави детето при свекърите често те не се съобразяват нито с режима ,нито с храненето на детето.
А не е толкоз трудно...
С по-големите деца проблемите започват,когато свекървата започне да оплюва майката пред детето..
На мен лично не ми се е случвало,но съм чувала по площадките
,,Майка ти за нищо не става,,.,,Оная мърла майка ти...,,и доста по-лоши неща...
И аз да съм,много ясно,че няма да искам да си поверя детето на някой ,който му говори така за мен.И то самото няма да иска...

И аз съм чувала оплюване на снахите пред внуците ... Grin
Наистина е много грозно и не знам какъв ефект точно искат да постигнат с това . ( Не казвам ,че всички свеките са такива ... Просто ми е интересно за тези които го правят )

# 610
То и такива тъщи има, дето плюят бащите пред внуците.....простакът си е простак.

# 611
Аз чакам снахичката да дойде на гости за три седмици. И съм много щастлива. Това ще е третия път в който се виждаме за по дълго. Ще празнуваме и нейния рожден ден заедно и моя. Ще имам малко време за тях , защото сега работя много и и го казах.Но тя е разбрана и даже каза че ,ще ми помага в къщи и с малката. За сега нещата вървят много добре. Но сигурно защото се виждаме за малко. Аз иначе съм на принципа няма свекърва няма проблем Stuck Out Tongue Winking Eye

# 612
Е, сега къде де се денем свекървите, бъдете доволни да стоим далеч. Няма се изтрепваме.

# 613
Боряна и аз съм свекърва ,малко хумор не вреди . А иначе да си стойм в къщи най добре и да не пречим на никой. Аз ходя само и единствено ако съм поканена . И в къщи идват само след покана . За протокола още не съм стъпвала в дома им. От близо две години живеят заедно. Те идват по често.

# 614
Желание за разбирателство трябва да има и от двете страни според мен. Най-лесно е да се вглеждаме само в лошите черти на отсрещния, да недоволстваме, все пак всеки е с различни виждания и с различни представи. Ако поне малко се опитаме да се разберем мисля, че ще е по лесно.

Общи условия

Активация на акаунт