С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 145
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Прекомерната намеса не е ок. Без значение свекърва или тъща.

# 586
  • при късмета
Няма как проблем да произтече от другото дете, ако свекърва/тъща не се меси в нещо, в което няма работа. И ако и двете са майки, то защо тъщите не си позволяват да критикуват или дават наклони директно на зетьовете, т.е на другото дете, защо тогава свекървите се чувстват длъжни да го правят? Тъщата, ако има някакви съмнения, забележки или каквото и да е, не занимава другото дете, а собственото. Свекървата директно настоява на снахата, че не прави нещо както трябва, директно нея критикува или настоява да спазва някакви нейни изисквания. Разликата е повече от голяма, огромна е

# 587
  • София
Да, да, изобщо не си позволяват...
Бих апелирала към здравия ти разум, предвид че тук пишат жени, но ще е напразно.

# 588
Ооо, какви тъщи таласъми имаа, тамАн, като за две свекърви...😂
Според мен, изобщо няма значение, дали е тъща или свекърва. То си е характер.
Имам приятелка с две големи дъщери, която не ги оставя да дишат. Те естествено я избягват и даже отидоха да учат в друг град. Ми и там се натриса изненадващо.
А аз съм ужасно директна и постоянно и казвам, че ще стане бетер моята свеки за която тя много добре знае.

# 589
  • при късмета
Не е до характер, а до какво позволяват младите. И в частност, този чиито родител е проблемен/досаден/натрисащ се. Обаче, ако той е мека Мария, другия има пълно право да предприема собствени действия, когато се опитват да влияят на него лично. Каквито се , ако нормалните не проработят

# 590
Има, има. Не случайно вицовете за тъщи са много повече от тези за свекърви 😉

# 591
Отговорих вече, ама хайде пак. "Кой каквото си направи, друг не може", "Каквото си надробиш, това ще сърбаш" и още много, много...
На общите приказки и пословици ще отговоря съответно - "Дяволът е в подробностите". Сигурно свекървата те дразни с това, че още е жива и диша, а пази Боже да има различно мнение. Но малко хора биха си го признали, дори в относително анонимен форум. Така че остава търсенето на друга причина, а такава винаги се намира. Гледа накриво, готви каквото мразя, не е изчистила достатъчно, живее далече
Ще се повторя - като малко го изолираш, намираш си поводи да не ги посещава и после "Тя не изпитва нужда". Не се и съмнявам, с твоите родители вероятно нещата не стоят така.

Цитирай мой пост, от който стигна до тези предположения.

За справка моите родители живеят на 400 км, но това не им пречи да идват всеки месец.

Да не би някой да се е припознал, или снахите са виновни по презумпция.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 09:30 от ЕлиСБ

# 592
Има, има. Не случайно вицовете за тъщи са много повече от тези за свекърви 😉
Аха, със сигурност, затова тази тема е 148-ма подред… 😀

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:10 от Rimmona

# 593
Много задълбавате. Не се сърдете ,че в тема за свекърви се говори за свекърви, а не за тъщи например или комшийката Grinning
 Аз обвинявам мъжете ,че се стига до конфликти между майките  и жените им . В повечето случаи се правят на приятно разсеяни за ставащото вместо да вземат адекватно отношение..после снахата крива .. или свекървата

# 594
Мъжете не са толкова дребнави, разбират се с тъщите. А двете жени  съпруга и тъща вечно не могат да разделят нещо.

# 595
  • при късмета
Ще станат дребнави, в момента в който тъста започне да им дава наклони как да завиват гайки, да ремонтират колата и колко грешна марка са избрали, моментално трябва да я сменят, защото  тъста не одобрява. Не дребнави, а не знам какви ще станат

# 596
Мъжете не са толкова дребнави, разбират се с тъщите. А двете жени  съпруга и тъща вечно не могат да разделят нещо.
Мъжете не са дребнави ,защото тъстовете нямат толкова активно присъствие в живота им ,колкото свекърите имат.
Чудя се ако бях позволила на майка ми и баща ми да се месят в живота ни толкова колкото се месят родителите на ММ къде ли щяхме да бъдем сега ...

# 597
Къде завихте към тъстовете 🙂 Сравняваме недоволство от свекърви и тъщи.
Снахите също са доста по-търпими към свекърите.

# 598
  • София
Зависи от свекърите. В повечето случаи не се месят, затова логично снахите да са по-търпими към тях.

# 599
  • ЯМБОЛ
За тъщите вицове,но за свекървите цели романи!

Общи условия

Активация на акаунт