С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 253
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Като чета тук, ако бях свекърва, щях да съм не с очаквания, а с опасения. Нали схващате разликата между двете?
То и снахите не би трябвало да оценяват свекървите си, но не личи от тукашните форуми.
Що се обадила по еди-кое си време, що казала така на сина си, що му препоръчала лекарство....

# 226
  • при късмета
Критиката на неадекватни действия не е охарактеризиране и оценяване. Макар, че по определени действия, да можеш да си извадиш изводи за охарактеризиране на който и да е, не само на свекървата.  Но имат пълно право на такова, когато им се месят за децата, обзавеждането, какво да готвят и ядат, натрисането непоканени и опитите покрай сина, да контролират и ръководят и снахата. Снахата обикновено иска да се отърве от присъствието и "съветите" на свекърва си, не се напъва във всички тези посоки обратно да дава акъли на свекървата и да ѝ обяснява, че всичко прави грешно

# 227
Мойта свекърва пак е смъртно обидена, че не им звъним често ( под често имайте предвид поне през ден, на камера задължително и да заставя децата поне 20 мин да дремят пред екрана, за да ги “видят” баба и дядо ). По този повод се спука да публикува “мъдри мисли” във фейса от рода на “ мълчанието казва повече от думите “, “ който те цени той ще намери време да те чуе “…. Оффф направо по-зле от децата. Ама вече не се дразня даже, по-скоро хем ми е смешно, хем донякъде започвам и да я съжалявам, но после се сещам, че каквото си е надробила това ще сърба.

# 228
Мойта свекърва пак е смъртно обидена, че не им звъним често ( под често имайте предвид поне през ден, на камера задължително и да заставя децата поне 20 мин да дремят пред екрана, за да ги “видят” баба и дядо ). По този повод се спука да публикува “мъдри мисли” във фейса от рода на “ мълчанието казва повече от думите “, “ който те цени той ще намери време да те чуе “…. Оффф направо по-зле от децата. Ама вече не се дразня даже, по-скоро хем ми е смешно, хем донякъде започвам и да я съжалявам, но после се сещам, че каквото си е надробила това ще сърба.
Моята си беше споделила "притча за неблагодарната снаха" .. когато "настъпах" ММ да се изнасяме в отделно жилище Joy
Ех тоя фейсбук.. Joy

# 229
Сподели притчата, моля те !😀

# 230
Сподели притчата, моля те !😀
Не мога , блокирах я след това JoyJoyJoy

# 231
Ами трудно ще оправдаем тези горните свекърви. Пък нека съм с предубеждения (а аз не съм).
Продължава да ми е чудно обаче как тези жени са възпитали и отгледали коренно различни мъже. То хубаво всеки човек има индивидуалност, но аз лично приличам на 99 % на родителите си, някаква смесица от характер, черти, маниери, поведение, граници в отношенията с околните. И изведнъж някакви мъже се появят направо като различен биологичен вид от утробата на тия изкуфяли свекърви. Не ми се вярва и това е.

# 232
  • при късмета
Пък аз съм пълната противоположност на майка ми. Отгледана съм предимно от нея

# 233
Аз съм взела по нещо от характера на майка ми и на баща ми, ММ също е взел по нещо от характера на майка си и баща си ,но това не ни прави същите хора като тях . Според мен всеки си е уникален по негов собствен начин

# 234
И мъжът ми е пълна противоположност на майка му. Изключително съобразителен и точен, но той прилича на баща си. Така че е възможно.

# 235
Кой се припозна/ обиди/ в мнението ми за двамата братя та ме докладва? Rolling Eyes

# 236
  • Варна
Тази пък мантра, как нямало начин толкова гадна жена да е родила такъв прекрасен син, е абсолютна глупост. Имам жив пример, но в обратен вариант - брат ми. Толкова проклето същество, пълно копие на баща ни, родено и абсолютно самостоятелно отгледано от майка ни. Е ми до тук с теориите за влиянието на майката... Понякога е невъзможно да противодействаш на гена и средата.

# 237
  • София
Снахата обикновено иска да се отърве от присъствието и "съветите" на свекърва си, не се напъва във всички тези посоки обратно да дава акъли на свекървата и да ѝ обяснява, че всичко прави грешно
О да, снахата може да критикува неадекватни ЗА НЕЯ действия, обаче свекървата - не може. Дори да има повече познания за нещо, колкото и да не ти се вярва.
А нерядко синът не че не споделя мнението на майка си, но иска мир вкъщи и отстъпва, особено при някоя люта съпруга.

# 238
Снахата обикновено иска да се отърве от присъствието и "съветите" на свекърва си, не се напъва във всички тези посоки обратно да дава акъли на свекървата и да ѝ обяснява, че всичко прави грешно
О да, снахата може да критикува неадекватни ЗА НЕЯ действия, обаче свекървата - не може. Дори да има повече познания за нещо, колкото и да не ти се вярва.
А нерядко синът не че не споделя мнението на майка си, но иска мир вкъщи и отстъпва, особено при някоя люта съпруга.
Мисля че снахата си е в правото да критикува и т.н, когато някой и дава наклони как да живее и какво да прави в собствената и къща . Колкото и познания да има даден човек .. ако освен не ти плаща сметките .. този човек няма думата за нищо ама нищоо,когато става дума за твоят дом и твоето семейство.

# 239
  • Варна
Точно така. Ако неадекватните действия са насочени към семейството на сина и снаха ѝ, снахата има пълното право да ги критикува. И да, ако неадекватните действия на снаха ѝ не я засягат по никакъв начин и не ѝ влизат в работата, свекървата НЕ може да ги критикува.

Общи условия

Активация на акаунт