С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • при късмета
Ма ко, аз  също спрямо теб.
Само, че не аз започвам със заповеди, нали?

# 361
Чакайте сега, аз ли нещо обърках и смесих момичетата или нещо друго не е съвсем точно?
Уж свекървата искала била да живее ПРИ тях, пък сега се оказа, че си имала мъж и собствен живот.
Това на една и съща снаха ли са оплакванията?

# 362
На една и съща.
Тя какво е виновна, че свекървата страда от когнитивен дисонанс и хем иска да живее с тях, хем да си има собствен живот и да си ходи на село.
И не смятам,  че снахата толкова се оплаква от тези искания, колкото споделя с почуда как има хора, които не знаят какво искат или знаят, но си променят мнението през ден, според както им изнася.
Ако и бяха разрешили, свекървата като нищо щеше да се нанесе при тях и после да реве, че са я лишили от мъжа, дома и селото, удобно забравяйки, че тя самата го е искала и предложила.
Браво на мъжа на Карина, че не се е поддал и е пресякъл навреме тези мераци.

# 363
Няма какво да се лъжем, не всеки припада от радост да гледа бебета, племенницата е на 1,6+ и я гледам ако се наложи, но по моя инициатива- ще стане след някоя друга година! А свекървите се врат повече защото синовете им прехвърлят техните си задължения.

При Карина аз не видях да се оплаква че и тежи, нито че свекърва и е чак такова зло, просто споделя. Та няма смисъл да носите вода в двете крайности.

# 364
Абсолютно не е нужно да се гледа бебе, ако не е твоето. Баби, лели и други роднини - да гледат, ако имат желание и време. Но в случая на Карина свекървата е егоист, драма куиин и лицемерка. Кофти комбинация.

# 365
Абсолютно не е нужно да се гледа бебе, ако не е твоето. Баби, лели и други роднини - да гледат, ако имат желание и време. Но в случая на Карина свекървата е егоист, драма куиин и лицемерка. Кофти комбинация.

Ама си е хубаво пък като имат желание..

# 366
Имах една колежка преди  все ми разказваше ,че снаха й я напирала постоянно да се пенсионира , за да гледала внучетата:joy:
Сега колко е вярно не знам , но колежката все ми разказваше как като се пенсионира иска да ходи по екскурзии с нейните приятелки от една група във фейсбук,освен само с внуци да се занимава .
Така че съгласна съм ,че никой не е длъжен да ти гледа децата .

В случая на Карина свекърва и е една лигла и циркаджийка . Най ги мразя ей тези циркаджийски номера .
Те и да бяха се съгласили тя да живее при тях , пак нямаше да помага . Карина щеше да си гледа бебето и домакинството , а свека да и дава акъл как да го прави .

# 367
Аз не разбирам защо виждането на внуците напълно елиминира всякакъв друг живот?
Разбира се, ако се пренесеш при сина си и снахата и го играеш детегледачка 24/7 е така, но аз лично познавам само една жена, която е поискала това от свекърва си и го е получила. Имам много кофти мнение за нея от други случки, така че и това не ме учудва, че го е направила.
Но това е изключение, един човек от стотици.
Все ми се струва, че като обичаш един човек, пък било то и малък, ще ти е хубаво да прекараш няколко часа с него. Пък и да ревне, да го нахраниш, да го преоблечеш, не е голямо чудо и мъка. Не е като да чукаш камъни на кариерата.
Не знам, от едната крайност се мятаме на другата.
Нашите поколения масово ни изгледаха бабите, а сега същите хора считат, че да се порадваш на собственото си внуче е загуба на време и трябва да получиш направо 18 годишен човек, който да ти прави компания по екскурзиите.
Нито едната крайност беше добре, нито тази сега.

# 368
Аз имам приятелка, работеща от вкъщи, чиято майка се съгласи да гледа внучето, срещу заплащане и прекрати трудовия си договор, за да ѝ плащат те и да се води към фирма уж и да си ѝ тече стаж.
До тук добре, но се скараха за нещо относно гледането на детето, а отделно и самото дете някак не се чувстваше добре и не свикна с нея, та сега жената е в патова ситуация, понеже си напусна работа, а гледането на внучето ѝ се ограничи, но въпреки това те ѝ плащат още заплатата.

Така, че който каквото си направи, никой не може да му го направи. Аз, ако съм майка или пък свекърва в тази история, никога не бих се съгласила на подобно предложение (даже работата не ѝ беше тежка). Обаче, ситуацията е доста различна, когато си пенсионер и разполагаш с цялото време на света да си организираш така ежедневието, че да ти стигне и за екскурзии и за гледане на внуче, а ако не искаш да гледаш внуче, ами заяви го, а не да обясняваш пред сина как ти липсвало, ама като стане дума да го гледаш, вече не ти липсва толкова.
Също и ако си работеща свекърва не виждам какво толкова ще ти коства едно „жертване” на уикенда, че да гледаш детето, ако толкова много искаш и така говориш пред всички.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 08:34 от Rimmona

# 369
Една колежка стана баба(дъщеря й роди) то голяма радост, почерпки, абе кеф. И един ден докато пием кафе й звънни, и я моли едиси кога да гледа бебето, а тя да отидела на плаж. Колежката затваря телефона и ми казва:абе аз имам час за маникюр и ще ходя в мола после, бебето да съм гледала. Който си има Бебе да си го гледа. Представям си, ако й беше звъннала снаха й 😄

# 370
Според мен свекървата на Карина няма никакъв мерак да гледа внучето. Явно си е егоист човек и нейните интереси и рахат са на първо място.
Е, има пълно право да не гледа внуче, това не я прави егоист. Но театърът, който разиграва, я прави лицемерка.

За мен си е чист егоизъм, когато теб са те гледали почти изцяло баба и дядо. Това е само вероятност, нали, но в моя случай е така (при нас всички имат желание, нямам такъв проблем), хич не се свеня да напомням любезно, когато ми се отказва. И не се чувствам зле от това, аз буквално по цяло лято стоях при баба и дядо (те също работеха, водеха ме на работните си места), а през учебното време - често при другите в града.

# 371
Баба ти ,дядо ти са те е гледали като си била малка , вероятно по собствено желание, а не защото са длъжни да го правят.
Идеята е ако не желаеш да помагаш с внучетата поне да не разиграваш циркове .
Моята свекърва няма път в който да не спомене пред всички на масата как нейната свекърва изобщо не е гледала децата ( въпреки че живеят в една къща и ми е интересно как пък никога .. ) а нейната майка постоянно ги взимала да ги гледа . И тя с нейните си ,че някой и е длъжен .

# 372
Всички, които бихте искали свекървата или майка ви да гледат децата, готови ли сте да го правите един ден за вашите внуци? По цяло лято и т.н.? Какви времена бяха тогава, какви са сега? Аз не бих се навила да поемам подобна отговорност.

# 373
  • София
Мен не са ме гледали баби, но дори и да бяха, бабите ми не са бабите на детето ми, а са различни хора с различен живот. Децата са задължение на двамата родители. Ако родителите изискват бабите да им гледат децата, това прави родителите нахални.

# 374
Всички, които бихте искали свекървата или майка ви да гледат децата, готови ли сте да го правите един ден за вашите внуци? По цяло лято и т.н.? Какви времена бяха тогава, какви са сега? Аз не бих се навила да поемам подобна отговорност.
Разбира се, но със сигурност, ако съм от другия тип и не искам, ще кажа не искам, а не да обяснявам наляво и надясно, че имам желание, ама не намирам време, защото това лицемерие никому нищо добро не носи.
Да кажа за протокола, че моята майка също работи от 8-17ч, но въпреки това през ден извежда детето, а неделя го взимат двамата с баща ми и ходят някъде тримата.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 10:39 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт