С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 197
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
птица, в думите на Карина ти си видяла оплакване, аз видях само пример как се справя сама и без чужда помощ.
А относно работата никой не знае какво е положението при тази свекърва.
Има жени над 50, които лесно могат да вземат почивни дни или часове, зависи къде и какво работят.
Аз например съм с много гъвкаво работно време, споменах вече на колко съм години.

# 346
Нека сега не излиза, аз колко съм жална, че сама си гледам детето, защото нито ми тежи, нито се налага помощ. Даже съм спокойна, че е винаги с мен, а не с баби или гледачки. Ако толкова ми беше зор, щях да си запиша час за друг ден, когато мъжът ми почива, но не се е налагало. Въпроса беше, че дори и когато е свободна си измисля оправдание да не дойде да види внука си. Претенции към нея нямам.

# 347
  • София
Майка ми казваше за сина ми: "Ех, защо не сме по-млади да помогнем повече". Това грам не ме е подразнило, може би защото ми е майка, а иначе е абсолютно безпредметно да го обсъждаме, аз съм си направила сметката.
Свекървата се оплакала как й се налага да работи - сигурно вече се чувства уморена и не би отказала да се пенсионира, ако можеше. Тогава може би щеше да помага. Но, ето че дразни...
Друг е въпросът, ако наистина има мерак да гледа, не може ли да пропусне един уикенд на село.

# 348
Според мен свекървата на Карина няма никакъв мерак да гледа внучето. Явно си е егоист човек и нейните интереси и рахат са на първо място.

# 349
Всичко може, като имаш желание, а не оправдания.
И майка ми иска да помага, но е на 70г и не й е по силите вече. Но изгледа 3ма внука докато беше по-млада.

# 350
  • София
Всичко може, но на каква цена? И кой определя кое е глезотия и кое - реално оплакване?

# 351
След като свекървата е дразнеща и неприятна, май е по-добре да не ви се бърка. Поне аз на твое място бих се радвала, че не проявява такъв интерес пред това постоянно да ми се бута, да досажда и да дава акъли. Разбира се, би било добре да има баланс, но това с нормални и разбрани хора. А свекървата явно не е от тях.

# 352
Всичко може, но на каква цена? И кой определя кое е глезотия и кое - реално оплакване?

Всеки според собствените си разбирания.

# 353
  • при късмета
След като свекървата е дразнеща и неприятна, май е по-добре да не ви се бърка. Поне аз на твое място бих се радвала, че не проявява такъв интерес пред това постоянно да ми се бута, да досажда и да дава акъли. Разбира се, би било добре да има баланс, но това с нормални и разбрани хора. А свекървата явно не е от тях.
То проблема е, че и със свекърва, която не иска и не гледа внуци, изобщо не е гарантирано, че ще си спести акълите. Изобщо не им пречи да си упражняват това право и тези, дето не помага не само с децата, ми с нищо друго

# 354
Не хихакай, Римона, а попитай майка си колко лесно се намира нова работа след 50+ години и дали тя самата ще рискува да влезе в конфронтация с началството си и я загуби. Ако работи, разбира се. И каква пенсия ще получи, ако не направи нужния трудов стаж. При добро заплащане при това!
А за свекърва ти - самата ти само преди половин година се оплакваше от гостуването ѝ, сериалите, солените манджи и големите сарми. Сега пък от какво си недоволна?
Аз искрено се разсмях от поста ти, просто защото ако седна да мисля оправдание за това защо свеки не иска да дойде да гледа детето, въпреки че много ѝ се е приискало, никога нямаше да се сетя за това, което си написала… 😀 Много си изобретателна, това е.
Иначе, това са чисто и просто оправдания, един човек, ако има желание, винаги ще намери начин!
Моята свеки е пенсионер и като детето беше бебе каза, че ще го гледа, като стане по-голямо, а сега като е по-голямо и като дойде да го гледа, гледа турски сериали. Личи си на всеки желанието дали е истинско или преструвка за пред близки и благоверния син. 😀

# 355
Към какво да я приобщаваме? Ние не сме се обединили срещу нея или нещо подобно. Двама братя и две снахи, нямаме какво да делим, разбираме се, виждаме се когато можем и това е. Всеки си гледа неговият живот. Бяхме на едно събиране тези дни, то големи театри, голямо чудо. Щяла да умира, никой нямало да я погледне, никой не й искал мнението, всеки си правел каквото иска, рев, сополи.... А реално, тя няма нужда от нищо или от грижи. Жената е на 54г права, здрава, има си мъж, работи за средната заплата за страната, ходят си на село и така. Но не, тя иска обгрижване и да се меси постоянно и за всичко. Просто  тия театри, това реване много ме дразни и натоварва. Плака, че чакала внуците да пораснат, че да ги виждала по-често. А никой никога не я е спрял да идва като иска. Ама не идва. Не знам, с това поведение си мисля, че не добре метално нещо.

То някои, които са по в час, на 54 се женят в бяла рокля.

# 356
Към какво да я приобщаваме? Ние не сме се обединили срещу нея или нещо подобно. Двама братя и две снахи, нямаме какво да делим, разбираме се, виждаме се когато можем и това е. Всеки си гледа неговият живот. Бяхме на едно събиране тези дни, то големи театри, голямо чудо. Щяла да умира, никой нямало да я погледне, никой не й искал мнението, всеки си правел каквото иска, рев, сополи.... А реално, тя няма нужда от нищо или от грижи. Жената е на 54г права, здрава, има си мъж, работи за средната заплата за страната, ходят си на село и така. Но не, тя иска обгрижване и да се меси постоянно и за всичко. Просто  тия театри, това реване много ме дразни и натоварва. Плака, че чакала внуците да пораснат, че да ги виждала по-често. А никой никога не я е спрял да идва като иска. Ама не идва. Не знам, с това поведение си мисля, че не добре метално нещо.

То някои, които са по в час, на 54 се женят в бяла рокля.

Мда и деца раждат даже. Ама тя имала висока кръвна захар и ще умира 😄
В крайна сметка има и доста млади, които се чувстват стари или обратното.

# 357
И аз сигурно няма да гледам внучета, освен ако аз не поискам да ги разходя или да са ми на гости. На място да ида у снахата и да изпълня 100 изисквания няма да ми е по силите.

# 358
  • София
Според мен свекървата на Карина няма никакъв мерак да гледа внучето. Явно си е егоист човек и нейните интереси и рахат са на първо място.
Е, има пълно право да не гледа внуче, това не я прави егоист. Но театърът, който разиграва, я прави лицемерка.

# 359
Ма ко, аз  също спрямо теб.

Общи условия

Активация на акаунт