С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 141
  • 757
  •   1
Отговори
# 615

Щом трябва малко хумор , тук съм...

# 616
Мисля си да няма нова тема, но уви, явно имаме послушни свекърви напоследък.. 😀
Защо такова затишие настана, няма я Шери и темата замря.

# 617
Вярно , че отдавна не съм я засичала Шери🤔
Лято е , почиват си свекитата 😄да се разбира- зареждат се за нов сезон😆😆😆

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 22:17 от ccvet

# 618
Вярно я няма Шерито, да не се окаже , че е с бан.
Ако е така , просто нямам думи.

# 619
То не е за разправяне вече 🤣🤣🤣

# 620
Боже, да не е на море със свека? Joy

# 621
Боже, да не е на море със свека? Joy

Сигурно!

# 622
Мен "любимото" ми е "така си го научила/не си го научила". Че детето не иска да спи след обяд - не си го научила. Моето пък спи до късно (до към 10 ч.) и това буди негодувание, щото не се връзва с тяхното възприятие, че големи и малки трябва да стават рано, това е нормалното просто, ние сме извън стандарта, и въпреки че детето не е гледано от никой друг, това буди дразнене и критики у тях... Така съм научила аз детето. Всички трябва да са по калъп. Скоро ми разказаха едни родители в парка как тяхното изпадало в ужас при мисълта, че може да заспи денем. Ми не са го научили според такива хора. И нашето е горе-долу така, не чак в такава степен. Но ми се е казвало - "ако е при мен, ще спи". Тоест, аз не мога да го науча....

# 623
и моята свеки беше тръгнала да дава непоискани съвети още от деня на изписването и й казах , не , че нейното не е правилно, но, че искам по това което аз съм чела да пробвам. И ми отговори "ама аз съм отгледала вече едно дете" (моят мъж ;D) и й казах : " да, ама това е било преди 30 години, малко или много нещата са се променили" и тя се разсърди и вдигна и свекъра ми от масата и каза ,че като съм знаела толкова много да се оправям ;D Grinning Grinning

# 624
Еййй, голям зор всички да дадат акъл... Пък и сърдити като не приемаш Grinning

# 625
Най-лесно е да кажеш  "Да добре" и да си действаш както си решила.
Вече ако свекървата или майка ти го гледа,не можеш цял ден да ги контролираш.

# 626
Е, да, най-лесно е, вероятно е най-умно и най-щадящо за нервите, но някои от нас не могат да се пречупят 😂

# 627
  • при късмета
Най-лесно е, но не е правилния начин на действие. Като се съгласяваш, ще си мисли, че приемаш съвети или по-лошо, че чакаш да ти ги дава и това ще продължи. Те като казваш, че не ги искаш не спират, какво остава като казваш "добре"

# 628
Абе, търпиш, търпиш със съветите, за да не си трошиш нервите, ама в един момент ще избие и ще стане грозно. Свекърва ми е злато, ама свекър ми е като дърта мърморица. Все дава акъли. Не се кара, не се заяжда, не го прави с цел да ни омаловажи родителството - просто е черта в характера му, с която неговото семейство е свикнало. Ама аз съм баш обратното, за добро или лошо. Не давам копче да ми се каже. И търпях дреболиите, търпях, докато в един момент не изби със страшна сила и станаха големи патардии. Няма да изпадам в подробности и конкретният пример, но с ръка на сърцето съветвам, да се парира културно и възпитано още в началото. Не на нож! На никого не е помогнало. Но е важно да си отстоите позицията в зародиш.

# 629
  • София
Абе, търпиш, търпиш със съветите, за да не си трошиш нервите, ама в един момент ще избие и ще стане грозно. Свекърва ми е злато, ама свекър ми е като дърта мърморица. Все дава акъли. Не се кара, не се заяжда, не го прави с цел да ни омаловажи родителството - просто е черта в характера му, с която неговото семейство е свикнало. Ама аз съм баш обратното, за добро или лошо. Не давам копче да ми се каже. И търпях дреболиите, търпях, докато в един момент не изби със страшна сила и станаха големи патардии. Няма да изпадам в подробности и конкретният пример, но с ръка на сърцето съветвам, да се парира културно и възпитано още в началото. Не на нож! На никого не е помогнало. Но е важно да си отстоите позицията в зародиш.
Абсолютно съм съгласна. После приетият модел се обръща много трудно и с повече нерви и разправии. Аз не казвах "добре", за мен това е много погрешно, отговорът ми беше нещо в смисъл "благодаря, ако имам нужда от съвет, ще те попитам".

П.П. Говоря за случаите с по-чести контакти. Когато е веднъж на високосна, няма голямо значение.

Общи условия

Активация на акаунт