С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 133
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Karina-88, а конкретно твоята свекърва по същия начин ли те посреща?

Не съм оставала да спя нея, в един град сме, но дори не си е правила труда да сготви нещо, което и аз да ям примерно. В най-добрия случай е направила една салата и е сготвила, това което й е било планувано. Аз си нося каквото преценя и така. Simple Smile

# 646
  • ЯМБОЛ
Ами носи чаршафи и калъфки

# 647
Ами носи чаршафи и калъфки
Аз да си нося? Grinning
Предполагам е шега. Иначе, тя си има, въпроса е, че никога не е оправила леглото, а сме казали, че ще ходим минимум преди две седмици, всеки път така. Трябва да ровиш в чужд гардероб и да си търсиш сам.

# 648
Моята свекърва първите два пъти като бяхме още гаджета с мъжа ми беше изчистила основно, сготвила и оправила леглото, беше ми оставила хавлии, мокри кърпи, пижама, малко сапунче и шампоанче като по хотелите Smiley . На третото ми гости ми показа кое къде е, каза "това е твой дом," и това беше. Тя работи на две места и гледа внуци и наистина няма време да чисти основно всеки път като гостуваме. Понякога пускам прахосмукачка и подреждам като отида.
Аз бих си носила чаршафи и калъфки, ако знам, че няма да има чисти.

# 649
  • София
Колкото и да е мръсно, със сигурност не е по-мръсно от детските площадки, така че спокойно. По-скоро скоро трябва да се гледа дали е обезопасено. Според мен.

Отделно – редът в дома на свекървата е нейна работа. Ако не те устройва, не приемаш поканата, а свекървата да си подскача колкото иска. Може да ѝ обясниш защо отказваш, ако пита.

# 650
А моята е пенсионер и по цял ден си е вкъщи. Внуци не гледа. Има чисти, въпроса е, че ако имаш наистина желание да посрещнеш някого не е ли редно да му сложиш чаршафи или е твърде много.

# 651
  • София
Няма редно и нередно в чуждия дом. Личен избор е. Твой личен избор е дали да приемеш поканата или не.

# 652
Не забравяй, че в същите условия е израсъл и мъжа ти Simple Smile

# 653
Не забравяй, че в същите условия е израсъл и мъжа ти Simple Smile
И какво от това. Вече живее в различни, като сам чисти дори повече от мен. А и той реално повечето време от живота си не е бил при тях.

# 654
Имам предвид, че е оцелял Simple Smile И за детето за 2 дена според мен ще е безопасно.

# 655
А моята е пенсионер и по цял ден си е вкъщи. Внуци не гледа. Има чисти, въпроса е, че ако имаш наистина желание да посрещнеш някого не е ли редно да му сложиш чаршафи или е твърде много.

То става въпрос за отношение, не за едните чаршафи или друго дребно нещо. На мен свекървата като ми е идвала на гости, винаги и правя едно е също нещо, което много обича, а сама няма да се занимава да го прави. Това е отношение, не е за нещо друго, но не всеки го умее.

# 656
Rimmona, това зависи изцяло до собственото светоусещане и понякога и до разбирането как се посрещат познати, приятели, далечни роднини или най-близкото ти семейство. Примерно за баба ми беше като неписано правило, че се постеля за непознати и далечни хора точно защото не искаш да ти ровят в гардеробите и да обикалят по стаите. За семейството нямаш такъв проблем, да се оправят, знаят кое къде е. За сметка на това винаги правеше закуска, обяд и вечеря и месеше питки от ранни зори за по 15 човека роднини (на гости винаги се изсипвахме цялата рода от различни части на страната) и то със седмици.
Между другото аз обичам да посрещам едни мои много близки приятели с прилежно сгънати хавлии, със застлано легло, одеалце отстрани, масата е сложена, имам еднократни чехлички. Същите приятели като ме поканят на гости ми казват знаеш кое къде е и вече свикнах да им ровя по хладилници, гардероби, шкафове. Хем ми е странно, хем ми е готино, сякаш си си у вас.

# 657
Именно. И аз за отношението говоря. Като ми е радостно, че някой ще ме посети един път в годината, бих се постарала с всичко, но да, явно си е до човека. Чаршафи и сама мога да си сложа, но това да предразположиш децата да идват пак и да им е удоволствие, все пак някакво усилие трябва и от твоя страна, че да им е приятно.
Mandy Bo ами аз досега, където и да съм била на гости, никога не съм ровила в чужд гардероб да търся чаршафи, та и затова се зачудих дали в конкретния случай е отношение към мен или към всеки друг гост.

# 658
Може да е възрастна - не знам. Ходите веднъж годишно - не е трагедия.

# 659
Ако ще гостувам на човек, който ми е неприятен /свекърва/ веднъж годишно за 2-3 дена , ами ще я изтърпя.
Ако е по-често и за повече време, вече си е проблем и не бих си мълчала.

Римона, що не пробваш - предната вечер, преди да заминете или сутрината на заминаването ви да ѝ се обадиш и да споменеш нещо за чаршафите, един вид "напомняне", пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт