С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 123
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Така е, но младият човек е винаги с повече сили. (факт). Може и ти да не се престараваш, застилаш и т.н.

Но едно малко дете натоварва повече, а тези сили не са неизчерпаеми. Това също е факт.

# 676
Да посрещаш гости по седмица всеки месец наистина е много. Аз не бих издържала, ако ще и най-любимите ми същества да са...

# 677
Римона, казваш когато някой е канил гости, но явно за свекърва ти вие не сте гости, а нещо като у дома си и затова ти си оправяй чаршафите. Така го възприема. Ако са наистина гости, тоест чужди за нея хора, може да им наглася всичко.
Но относно детето аз също имам такъв пример. Искат да ходи там и да обича при тях, но когато сме отивали на всеки повод, на всяко събиране, покана, никакво внимание към детето. На 5 г.като вече разбира, не иска да ходи там и те се сърдят. Ами малко дете, трябва първо ти да му покажеш внимание, да го примамиш, за да иска отново при теб. Явно очакват то на тях да показва първо внимание....

# 678
  • Пловдив
Но относно детето аз също имам такъв пример. Искат да ходи там и да обича при тях, но когато сме отивали на всеки повод, на всяко събиране, покана, никакво внимание към детето. На 5 г.като вече разбира, не иска да ходи там и те се сърдят. Ами малко дете, трябва първо ти да му покажеш внимание, да го примамиш, за да иска отново при теб. Явно очакват то на тях да показва първо внимание....
Пък на 15, ако не са изградили връзка с детето, когато е било на 5 - изобщо няма да им обръща внимание. Гарантирам.

# 679
Римона, следващия път когато дойде у вас свекървата и ти и остави незастлани чаршафи. Ако не искаш да ти рови в гардероба и ги остави сгънати на леглото и готово.

# 680
Ако са застлани чаршафите менюто няма да е по вкуса. Ако и то е наред някой поглед ще е  крив.
На който не му харесва - си седи в къщи или плаща хотел.
На времето като не ми допадаше "посрещането" на свекървата пращах на "свиждане" родАта й - сина и внука. И не натоварвах пейзажа с кривата си физиономия.

# 681
  • София
Ако са застлани чаршафите менюто няма да е по вкуса. Ако и то е наред някой поглед ще е  крив.
На времето като не ми допадаше "посрещането" на свекървата пращах на "свиждане" родАта й - сина и внука. И не натоварвах пейзажа с кривата си физиономия.

И аз така действах. Хем не ми се налагаше да търпя някого, хем използвах момента да се видя с приятели или да се мотая.

# 682
Аз като посрещам гости, винаги се старая всичко да е топ, дори чистя повече от обикновено.
Особено свекърва да ми дойде, ще се старая да съм “снаха за пример”

Много е неуважително според мен да не се постараеш за гостите си..
Особено директно да кажеш “Нямам време да чистя за вас”…

# 683
Аз като посрещам гости, винаги се старая всичко да е топ, дори чистя повече от обикновено.
Особено свекърва да ми дойде, ще се старая да съм “снаха за пример”

Много е неуважително според мен да не се постараеш за гостите си..
Особено директно да кажеш “Нямам време да чистя за вас”…
Какво по-добро доказателство, че жената не приема снаха си за "гост". Ама да си вътрешен човек в не своя къща си има и недостатъци 🤣

# 684
Е то това най-хубаво, ама и така се засягат, че не ходиш

# 685
Римона, казваш когато някой е канил гости, но явно за свекърва ти вие не сте гости, а нещо като у дома си и затова ти си оправяй чаршафите. Така го възприема. Ако са наистина гости, тоест чужди за нея хора, може да им наглася всичко.
Ей за тази гледна точка не се бях сетила, наистина. Възможно е така да мисли. Чудя се и често се опитвам да влизам в „обувките на другия”, че да го разбера. Знам, че не е с лошо, тя си е такава, не е много по
чистенето и предполагам това е логичното обяснение.
За детето е същото и при нас. Зор да отидем, а като сме там има по-важни неща из двор или градина. Свекъра един път не е гушнал детето, страх го е, че ще се разплачело… ММ ѝ беше направил забележка да си остави важните задачи и да се порадва на детето, защото сме за малко там и чак тогава обърна внимание, но всяко чудо за три дни. Искат просто сина им да е до тях, пък покрай него няма как и ние да не сме, то ми е ясно, че детето по-често е предтекст.

# 686
Абсолютно подкрепям, за свекърва ти вие не сте гости просто. Сина си идва у дома, но вече с жена и дете.
И за детето не смятам, че лъже или е лицемерна. Тяхното поколение е такова, те така са гледали деца, децата просто са наоколо, чуваш смях, гласчета и си вършиш другата работа. Да има са яде и кой да му се скара навреме. Не са свикнали, не знаят как да си играят специално, особено с по-малко, то е почти бебе. Мен също като свекър ти доста ме е страх да държа малки бебета и не обичам да ми плачат в ръцете за мама.
Като попорастне ще ходи след нея в градината, ще пита, ще иска да полива.

Та така, аз мисля, че Римона няма никакви проблеми със свеки и затова забелязва абсолютни дреболии, които я дразнят. Каквато и е и темата де. Тя не е "с какво ненавиждате свекървата"Simple Smile

Единственото много дразнещо би било ако действително свекървата идва всеки месец по 2 седмици. Това е реален проблем. Обаче аз мисля, че не е чак така порсто в емоцията си подсили леко. Дано де.

Директно на въпроса ти - не смятам, че е неуважително или че реално не ви иска за гости, ако не ви е постлала чаршафите.

# 687
  • Варна
Божеее, чаршафите да ми бяха зора... И аз ходя два пъти в годината. Вече. Случвало се е да няма чиста покривка и чинии дори. Преди се впрягах, запретвах ръкави и облизвах цялата къща. Като отида след месец - същото. Ми писна ми. Лошото е, че и детето вече не иска да ходи. И тя се сърди.

# 688
И на мен ми се е случвало да мия тоалетна и печка. Седяхме за седмица и просто не можах да издържа. Тя само каза браво за печката, нито я досрамя, нито нищо, като следващия път всичко си беше по старому. Повече не пипнах нищо. Помислих си, че явно всеки има различна представа за чистота и няма как да му я промениш, особено след едни години натам.

# 689
Не знам ретрограден Меркурий ли е, но очевидно отново всички сме в кюпа. Grinning Моята се опита да ми спретне скандалче, че не сме си събрали храната за вкъщи след едно голямо събитие, на което по мое мнение не остана и чак толкова много храна, но и аз по принцип не си я прибирам, докато при тях е практика при приключване на събитието да се започне едно обикаляне по масите. Не че не я отрязах директно, просто ми остана едно неприятно усещане след "разговора" ни.

Общи условия

Активация на акаунт