Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 247
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И аз с деца 7 и 12 клас, а съм на прага на критическата Joy, ще гледам себе си, само да сме здрави.
Дъщеря ми изобщо не се впечатли от резултатите на децата около нея. Има супер амбициозни и трудолюбиви деца от приятелите й, които се провалиха на математиката. Мисля, че кротко си се примири, че няма шанс за топ 10 и с удоволствие се наслаждава на лятната ваканция.

# 316
Гледам, че днес и г-н Антоан Тонев се е изказал в посока интегриране, което малко ми се разминава с едно писмо, във връзка с което тече подписка.
Като най-добрия възможен вариант той определи включването и на други предмети, освен български и математика, в оценяването след 7 клас.
Александров не съм проверявала скоро.

Разминава се, даже не малко.
Аз нали подсказах преди месец тук в темата, че случайни пробни матури по история не съществуват. 🙃
Тогава дискретно ми намекнаха, че не било добре да се саботират подобни мероприятия, пък били те и доброволни по своята същност. 🤐

Тръпна в очакване какви ще ги накъдрят.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 20:43 от Алисса

# 317
  • София
Аз не разбрах как вкарването на въпроси по история и география, ще решат проблема с приема в СМГ на математиците, ама той г-н Тонев си знае.

# 318
  • София
Чудя му се на господин Стаматов, не се ле притеснява, че някой леееко поизнервен родител ще го причака на някое тъмно място след поредното му тъпо изказване....

Колкото до пиенето, аз започнах в седми клас, после дойде ковид и много ми хареса. Ще изровя едно съчинение на голямата по тази тема, че да се посмеете.

# 319
  • софия
Този интегрален изпит ми е голям кошмар и много се надявам да ни се размине. Децата ми са в различни училища от 5 клас, учат по различни учебници по география и история и виждам разликите в съдържанието и никак не ми се иска точно нашият набор да са опитните зайчета.
Младежът вчера осъзна, че следващото лято изпитът му по солфеж и инструмент е само един, той си мислел, че може да се яви няколко пъти пред комисията Joy Joy Успокоявам се, че поне го разбра преди 7 клас, можеше по-зле да е- още не мога да свикна с артистичния му подход към живота Joy

# 320
Аз не разбрах как вкарването на въпроси по история и география, ще решат проблема с приема в СМГ на математиците, ама той г-н Тонев си знае.
Ами според мен е лесно. На деца, които искат да ходят в СМГ, предлагат да решават още няколко допълнителни задачи. В същия ден, в който се провежда НВО- то. И вместо 100 да получат 120 точки.

# 321
  • София
Аз съм силно субективна и определено  съм ЗА допълнителен изпит за прием в СМГ, който да отсее децата, които наистина искат да учат математика.
Този обаче интегриран изпит изобщо не ми се връзва в общата картина. Ужасявам се от мисълта да натресат експеримента точно на нашите деца. Някак не им вярвам, че ще съумеят да сътворят формат, който да отсее обективно децата по училища.
Празни приказки и локуми ала Стаматов сме се наслушали. Действия ми се иска да видя вече, но реални, които да намалят пропастта между отделните школа.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 23:10 от jenap

# 322
  • София
Аз и в темата на СМГ писах - не е необходимо да се измисля нещо ново и/или допълнително. Достатъчно е да се върне нивото на сложност на НВО от 2018-та, когато в СМГ се влизаше с бал 446. Тогава няма да я има тази психоза, че трябва да се изкарат 2х100 т. И дребните технически грешки няма да са със съществено значение, и НВО БЕЛ също.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 23:06 от sanaka

# 323
СМГ не утрояват ли мат?

# 324
ДЗИ няма да помогне много. Joy

# 325
  • София
Утрояват я, но при лесно НВО много деца изкарват над 97т. и тогава БЕЛ се оказва решаващ за приема.

Ох, Дидева... Като говорихме за дребните технически грешки... Редактирам. Нали още съм на вълна ДЗИ.

# 326
  • София
СМГ не утрояват ли мат?

Утрояват, но не е достатъчно, когато НВО-то  по математика е с посредствена сложност. Тази година средният резултат на учениците от СМГ е 97.32т с 62 точки над средното за страната, което говори че НВО то по математика няма как да е атестат за прием в СМГ след 7ми клас. Има нещо сбъркано в процедурата.

# 327
Съгласна съм за СМГ да е по-трудно, но това означава отделен изпит или допълнителен модул само за кандидатите за СМГ. Или пък олимпиади, нещо?
Защото на други деца, които искат в езикова или друга гимназия математиката, ако е много сложна ще е голям препъни камък. При среден резултат за страната 35-36 точки ще е съвсем отчайващо за останалите, които нямат интерес към МГ.

# 328
  • София
Ми, не е така. Преди години наред бяха по-трудни и не бяха препъни камък. При по-трудни изпити, дребните грешки от притеснение и стрес, не са фатални, при лесни - са. Какво значение има дали ще те приемат в желаното училище с бал 500 или с бал 450?

# 329
Ми, то и в езикова гимназия може да учиш профилирана математика. Може във втори гимназиален етап примерно в 12345 ЕСПУ и СМГ профилиращите предмети да са еднакви. Прекалено много се влага в наименованието на училището, а разликите всъщност са в други детайли.

Общи условия

Активация на акаунт