Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 219
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Темата е наборна, т.е. обсъждат се всякакви вълнения, успехи и трудности, свързани с децата ни в този набор. Които най-вероятно ще се въртят основно около НВО тази година, но все пак много се надявам да не забравяме, че има и живот извън и след НВО и да запазим един нормален тон на темата си.

Точно така!
А от наборната тема на голямата ми дъщеря съдбата ни събра повече от десет майки с деца в едно и също училище, пишем си всеки ден и така започна едно голямо приятелство.

# 406
Здравейте, включвам се и аз с бъдещ седмокласник. При нас с външното оценяване в седми клас няма голяма драма, тъй като сме от малък град и децата са малко . Но пък и избор кой знае какъв няма 🙂 Ще се радвам да споделяме радости и притеснения !

# 407
Фуч-овете не са ли едни и същи за целия клас.  Не мисля, че ги делят на групи за фуч. Каквото изберат повечето, важи за целия клас.

# 408
  • София
На практика никой нищо не избира, а каквото определи училището.

# 409
Blush Като избираем спорт в училище има избор между басквтбол и баскетбол. Ние избирахме май(баща и попълва документите) ИУЧ.. БЕЛ, Математика и английски.
Да похваля дребната готова със задължителната литература, но има още 5 преразказа и 5 стихотворения на изуст да учи.

# 410
Седнах и си извадих всички училища в града - специалности, балообразуване и минимален и максимален бал миналата година за трите класирания. И се успокоих, защото открих съвсем нелоши варианти в училища, които първоначално не бяха разглеждани от мен - и СУ, и ПГ. Набелязах си варианти за след първото ни желание, от там нататък - какъвто й е късметът, няма да се филмирам, макар че нея няма да я успокоявам, а ще си я готвя за изпитите, все пак първо желание си е висока летва (за града ни).

# 411
Blush Като избираем спорт в училище има избор между басквтбол и баскетбол. Ние избирахме май(баща и попълва документите) ИУЧ.. БЕЛ, Математика и английски.
Да похваля дребната готова със задължителната литература, но има още 5 преразказа и 5 стихотворения на изуст да учи.
Браво! Моят бъдещ седмокласник още нищо не е отворил да прочете Laughing Много е зает и само сладоледите си брои. В неделя заминаваме на море и мисля да подхванем четенето за него, сестра му ( бъдеща петокласничка) и за мен

# 412
  • Варна
Това със стихотворенията наизуст защо?

# 413
Това със стихотворенията наизуст защо?

Заради НВО догодина, т.е., за да са запознати добре със тях. Госпожата им има нещо на ум със сигурност. Аз някога също съм учила Опълченците на Шипка и На прощаване наизуст в 7-ми клас. Може и други да сме учили, но тези 2-те със сигурност.

# 414
  • Варна
Да, за тези двете е ясно. Дали са им ги за домашно през ваканцията ли? Моята ако ги научи сега, ще ги забрави до есента Simple Smile

# 415
Да, за тези двете е ясно. Дали са им ги за домашно през ваканцията ли? Моята ако ги научи сега, ще ги забрави до есента Simple Smile
Да за домашно са 5 ако не се лъжа. Има 5 преразказа, литературата(като им е посочила къде да наблегнат с четенето).
Имат и една таблица с основните неща за изучените произведения влизащи в НВО - то, която също трябва да се научи.
Обеща ми, че ще свърши преразказите до края на месеца, т.е. ще има около месец за стихотворенията.

# 416
Да за домашно са 5 ако не се лъжа. Има 5 преразказа, литературата(като им е посочила къде да наблегнат с четенето).
Имат и една таблица с основните неща за изучените произведения влизащи в НВО - то, която също трябва да се научи.
Обеща ми, че ще свърши преразказите до края на месеца, т.е. ще има около месец за стихотворенията.
Ако не е много нахално, може ли да споделиш това, което са дали на твоето дете? В различни градове сме, но от дъщеря ми не съм чула да са им дали нещо подобно.

# 417
Набелязах си варианти за след първото ни желание, от там нататък - какъвто й е късметът, няма да се филмирам
А детето какво мисли, или няма избор?
Разбирам, че тя има трудности, но изглежда отстрани че няма опция за мнение.
Извинявам се за включването, само с добри помисли е.
(Познавам деца не-щастливи с избора, който са направили родителите им за тях)

Ние стихотворения нямаме наизуст. Но ще гледам да припомним всичко от 5 и 6 кл.

# 418
Аз съм решила да не  се бъркам на дъщеря ми при избора на училище и дано не допускам грешка. Тя самата е много неориентирана в избора си все още. Живеем в Благоевград. До миналата година искаше МГ, сега се надява да я приемат в ЕГ. Ще пише всичко възможно и от двете училища и където я приемат. Тук борбата не е като в големите градове, но пак се иска висок бал, който не знам дали ще постигне. Отлична ученичка е досега, но няма допълнителна подготовка от частни уроци, пък й е доста притеснителна, което за съжаление може да й попречи на матурите.

# 419
Мама Ру
Немили Недраги - Първа, втора, трета, пета, десета, шестнадесета и седемнадесета глави.
До Чикаго и назад специално внимание на Чикагското изложение.
Бай Ганьо специално внимание на Бай Ганьо пътува.

Това им е наблегнала нашата госпожа.
А таблица съдържа информация за произведенията, които са включени в НВО от 5ти и 6ти клас.

Моята девойка реално желае само една едиствена паралелка избрана още в 5ти клас.
Надявам се да ни стигне бала, че всичко друго за нея би било компромис.
Математическата не е за нас, а и тя не иска.
Езици като първи френски или немски при нас отпадат-категорично не желае и двата езика даже и като втори.
Опциите ни за избор са свити, въпреки горе долу големия град.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 18:35 от ledenotomomiche

Общи условия

Активация на акаунт