Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 194
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря Костадинова31 и beb4o_fb!
Точно в Образователни технологии звънях миналата седмица, но явно са в почивка, остава за наесен.

# 466
  • Sofia
Аз питах Регалия кога ще обявят пакетите с пробни изпити - преди Нова година. Когато свършат местата за присъствени пробни, може и онлайн (но не е същото...)

# 467
Още е рано, но ще помоля модераторите на темата като пускат новата, да закачат в първи пост линковете към помагалата, картите и т.н - всичко, което ще е от помощ и е пускано в темата

# 468
  • София
Чета, чета за промените във външното оценяване и хич не разбирам какво ще рече "по-голяма  практическа ориентация към критичното мислене". Добре поне, че за нас само ще се "прецизират задачите".
Относно пробните изпити за външни ученици - в Регалия обясниха, че имат определен брой места за пробни изпити. Записват първо желаещите от школата и после, ако останат свободни места, ги обявяват.

# 469
  • София по рождение
Здравейте дами, и аз се записвам при вас   за подготовка за седмокласната одисея.
Имам въпрос - знаете ли в някоя от школите в София да се провеждат пробни изпити, без детето да е ученик там? Звънях в една, но не ми вдигат, може и да са в почивка, де. Моето диване ходи при частни учители, но все пак ми се иска да го пусна да видим докъде е.

В Образователни технологии.

# 470
Дами, полудяхте без време LaughingLaughingLaughing Нищо от тия карти не се падна на големите (, с които бяхме заедно).
Ани, аз още не съм приключила 7 клас ( нали съм класна- до вчера помагах да редят желания).
Колежката по БЕЛ ги видя картите и каза че са полезни, реално преди изпита децата се изпитваха едно друго. Дребния не се е запознал с тях, но предстои...

# 471
sali, прати ги тия карти и на нас, моля те. Правихме тазгодишното НВО по БеЛ и уж дотук няма пропуски, но догодина при нас се заформя:

"Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...  толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!"
Trollface Trollface Trollface

Отсега се настройваме за влизане в боя.
Много съм против папагалското зубрене на "какво е искал да каже авторът", но никой не ме пита.
Жал ми е за децата.

# 472
И на авторите не им е лесно 😂

# 473
  • София
Нашите ще се отърват от експериментите на МОН на тема НВО, но за по-малките братчета и сестричета не ми се мисли. Нямах нерви да го дочета.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14867055

# 474
  • София
Боже, замяна на преразказа с "отговор на творчески въпрос"! Наизустяваните сега тези в разширен вид. Rolling Eyes Ще рече човек, че този никога не е срещал деца.

# 475
Аз преди 100 години съм завършвала(преди около 20години), но да питам....
Що е то "отговор на творчески въпрос"? За първи път го чувам. По мое време пишехме ОЛВ в 7-ми клас.
Аз по-малки деца нямам, но имам близки такива....жалко за децата. Цялото им образование преминава през "реформи".

# 476
  • София
Питай министъра. Аз не мога да помогна. Joy

# 477
  • Варна
От това интервю видях и нещо положително, има вероятност втори модул по МАТ
да го направят по-лесен Simple Smile
Дано само това да успеят да сменят за нашия набор Simple Smile

# 478
Аз писах в друга тема. За съжаление в моя град частните учители не искат да обучават ученици с ниски резултати. Искат отличници. То с отличници и аз ще се справя.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 17:47 от laurentin

# 479
И без това не бих си пратила детото при някого, ако направи такова грандоманско изказване.

Общи условия

Активация на акаунт