Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 111
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Погледни проектите и ще се увериш,че само ДЗИ и НВО 7 клас са неучебни дни. Друг плюс на датите за 7 клас е че са след 15 и 5 и 6 клас ще са приключили учебната година, няма да има ден на училище ден не. Поне за графиците за олимпиади са се постарали само за един областен има съвпадение.
В другите градове не е толкова важно, но за София и НПМГ са важни.

# 646
Важни ще са и за останалите. Нали уж се предвиждаше резултат от областен кръг да се използва за кандидатстване, в случай че детето не успее да се яви на някое НВО.

# 647
  • European Union
Никога досега не сме били квестори в нашето училище на 10 клас.
Била съм в други две гимназии или на 7 клас. В нашето училище не остава нито един учител, освен комисията за организиране на изпита.
И видях как в едното училище манипулират резултатите, не им пречат външните квестори.
Поне от НВО 10 клас нищо не зависи.

# 648
  • София по рождение
Честно казано, ако само с това ни се разминат "промените", да се прекръстим направо Simple Smile
Че ония тримата глупаци бяха страховити.
Бавно, но методично, като китайска капка ще постигнат целите си. За нечии други деца. Повечето тук сигурно ще имат взимане-даване още дълги години със системата. А и нашите деца тепърва ще трябва и две матури след НВО-то да държат.

# 649
А при нас до сега 10 клас са си в училище и ние сме си квестори. Манипулиране на резултати няма, гаранция. Поне при нас.
За гимназиите и СУ пак ще си е ден учим - ден не. А и да не забравяме, че все още има училища на две смени като СУ, в което учат децата ми. 5,6 и 7 клас са една смяна, а 8-12 - друга. Едни и същи учители преподават и в двете смени. Малко не ги виждам като организация, натоварването не го броим, но седми клас в часове, а учителите - квестори, за да влязат пък след това втора смяна. Да не говорим, че всъщност те десети клас ще са първа смяна, а 7 - втора. Значи от 8,30 изпит до 10, примерно, а след това остават на часове? Че то има ли смисъл, те и без това са пропаднали половината. Айде ние в ПГ, просто ще почнем по-късно и ще свършим в 17, вместо в 14,30. Пак ще е каша. А и 10 клас после искат да коментират, обсъждат, ще са превъзбудени и реално учебен процес ефективен няма да има в тези дни.
Съседното СУ пък са на една смяна, знае всички ще учат втора смяна ли? Бъркотия.

# 650
Сега е момента всеки да изрази мнението си по отношение на датите на НВО, с надежда, че ще ги вземат предвид. Колкото повече, толкова по-добре.

Дали са възможност:
https://www.mon.bg/bg/100164
(публикувано 18.07.2023 г.)
Бележки, становища и предложения могат да бъдат изпращани, както следва:
График учебно време 2023/2024 г. на e-mail: r.voinova@mon.bg
График ДЗИ/задължителните държавни изпити за придобиване на професионална квалификация през учебната 2023/2024 г. на e-mail: s.stoicheva@mon.bg
График НВО на e-mail: g.damyanova@mon.bg
График за изпитите за проверка на способностите за приемане на ученици в VIII клас и в XI клас на e-mail: g.georgieva@mon.bg
График на дейностите по приемането на учениците в VIII и в XI клас в неспециализираните училища 2024/2025 година на e-mail: m.lozanova@mon.bg
Графици за провеждане на ученическите олимпиади през учебната 2023/2024 година на e-mail: geo.ivanova@mon.bg  до 17.08.2023 включително

# 651
Той Д. Стаматов снощи изрази мнение за датата на НВО 7 клас по думите му ще претърпи промяна.

# 652
Той е като фурнаджийска лопата. Аз не разчитам на неговото мнение.  Ще изразя своето аргументирано предложение. Някой може и да го прочете. Simple Smile

# 653
  • София
То от Стаматов зависи колкото от мен и теб Simple Smile Лаладжия.

# 654
Аз мисля че има позиции, въпреки че също го намирам за лаладжия.
За последния ковид онлайн той се изказа единия ден че “в неговото училище има нам-колко си % болни и спешно трябва да минем онлайн” ( в училището на децата ми нямаше болни-в техните класове по нито един) и след два дни пак бяхме по къщЯта.

# 655
Благодаря, аз също ще се мотивирам за датите.

# 656
  • Sofia
Хайде да сме единни в предложението си - ще искаме 1 седмица по-рано или да останат така?

# 657
Аз смятам, че през май вече са толкова уморени, че е време да приключват. До средата на май ми се струва оптимално. Настават жеги, празненства на близки и семейство.

# 658
  • София
И аз ще предложа май. Все пак така беше доста години и нямаше никакви проблеми. Със сигурност преместването на датите няма да спомогне за подготовката, а ще има точно обратния ефект. И за практическата липса на междусрочна ваканция мисля да пиша.

# 659
Няма как да са през май. Не могат да прескочат наредба 11. Не по-рано от три седмици преди края на съответната учебна година по график, определен със заповед на министъра на образованието и науката. Иначе многоуважаемият г-н председател на СРСНПБ смята, че трябва да съобразят с един празник, протичащ в периода 16-20 юни догодина, и да ги преместят в последната седмица.
Допускам и защо ваканциите са такива. И там капанът е заложен преди години, когато приемаха новата нормативна уредба и познайте кой беше зам. министър.

Общи условия

Активация на акаунт