Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 124
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14925633 - "Определиха..." 17 и 19 юни.

# 631
Здравейте, може ли някой да ми препоръча учител по математика за индивидуална подготовка за НВО. За гр. София. Благодаря
За кой квартал?

Младост би било най-удобно, но може и в центъра, близо до станция на метрото.

# 632

Чудесно! Към 17 - 19 юни розоберът ще е приключил и няма да пречи и надявам се учителите ще си съберат учениците за НВО. Още повече, че ще са и квестори в собственото училище. У наше село макс оценки са 20точки. Балове за прием - 30-100т. Всички промени целят да вкарат тези ученици в "нормата".
Иначе догодина аз ще съм родител в седми и десети клас...

# 633
И в седмокласната тема прочетох подобен коментар. Четене с разбиране е нужно. Квесторите в начален етап( НВО 4 клас) са от училището, предложението е и това на първи гимназиален етап ( НВО 10 клас) да са от там и да се провежда в учебно време.

# 634
  • София
Ма те направо грандиозни реформи са задвижили, цялото образование ще оправят Joy Една седмица разлика в датите, ц, ц, ц, всичкото проблем ще се реши ей ся, само гледай Simple Smile
Аз така и очаквах де, абсурд е МОН така да се забързат и задействат, че да направят големи промени за нас за догодина.

# 635
Аз се чудя за какво правим НВО в 4-ти клас(проформа) и 10-ти клас (може и да има някаква логика, която аз не намирам). При нас Бургас става топло извинете, аз не съм съгласна с по-късни дати.. Освен ако не свършват на 15-ти юни, за да се оценяват след това.
Омръзна ми вече... целия ми ученически живот мина в реформи, на детето и на него в реформи.... За правнуците може и да са се уморили да реформират.

# 636
Изслушах отново частта от пресконференцията, в която се говори за квесторите. Точните думи бяха:
Външното оценяване за десети клас е структурирано в учебни дни, за да не се губи учебно време и това сигурно ще наложи и промяна по отношение на квесторите в рамките на образователните институции, за да може да се продължи след това с учебния процес след десет и половина. Квесторите да бъдат от съответното училище така, както са и квесторите при външното оценяване от четвърти клас.
В една медия вече се появи информация, че това се отнася за седми клас. Допускам, че скоро ще започне да се разпространява с висока скорост.

# 637
  • София
До този момент квесторите на 10.клас винаги са били от съответното училище.

# 638
  • София по рождение
Е, браво - детето ми ще държи първия си важен изпит на рождения си ден. На 17 юни. Дано да му е на късмет! Пак добре, че не ги изместват за края на юни.
С първия ми син изпитите бяха 21 и 23 май. И имаше време за всичко. Защо така натоварват в края на годината и учители, и родители, и най-вече изморените деца. Квестор ли да си или да оформяш няколко класа, Ние - изнервени до полуда, а децата цял месец повече тормоз. Не ги разбирам, няма логика...
Сега да видим какво ще измислят за самите модули, време, критерии, оценяване.
Нямам търпение да приключа веднъж за винаги с МОН.

# 639
До този момент квесторите на 10.клас винаги са били от съответното училище.
При нас бяха един наш и един външен

# 640
  • София
Бая се посмях с това местене на дати, до миналата седмица обясняваше как ще ги изтегли едва ли не в края на месеца, а то, кво, цели 3 дни, въй, жива да не бях Joy
Единствено се радвам, че догодина ми отпада тревогата в един ден, ще треперя в два отделни дни ( имам и 10-класник догодина)....

# 641
И в седмокласната тема прочетох подобен коментар. Четене с разбиране е нужно. Квесторите в начален етап( НВО 4 клас) са от училището, предложението е и това на първи гимназиален етап ( НВО 10 клас) да са от там и да се провежда в учебно време.
Квесторите на 10 клас сме от училището, да. Не, че може да се подсказва при включени камери, де. Ама все пак. На десети клас им трябва още половин час по БЕЛ за този обем задачи. Елитните може и да се справят за 90 минути, но има и неелитни ученици, или такива, които са по-старателни и внимателни и нямат време да си редактират и препишат спокойно последната задача. Да не говорим, че всички почти предават на 90-тата минута.
Обаче това с отделните дати на 7 и 10 клас пак не е дообмислено, защото спира учебния процес във всички училища. Има ученици, които през седмицата са на общежитие и такова иди си-ела си, направо става на едноседмична ваканция. В случая - двуседмична. И замина и юни след рехавия май.

# 642
Защо да е проблем, докато 10 клас са на НВО останалите ученици са си в учебни часове, колеги от ГЦОУД обикновено са квестори. Вероятно в гимназии с много паралелки ще са нужни повече стаи и от там да е неудобството. Далеч съм от мисълта за подсказване... Миналата година синът ми се явява, нито той нито приятелите му се оплакаха от недостатъчно време, а не е от супер амбициозните... за съжаление.

# 643
  • София
Честно казано, ако само с това ни се разминат "промените", да се прекръстим направо Simple Smile
Че ония тримата глупаци бяха страховити.

# 644
Защото до сега като бяха на отделни дати и гимназии, където няма 7 клас не учеха, когато се явяват седмокласниците. То и квесторите на седми клас са външни. Не знам седми клас в училището  си ли са, но по време на изпити, с изключение на 4 клас, в сградата не се допускат други хора. А и няма как едни училища да не учат (СУ), други да учат (ПГ).
Относно времето по БЕЛ за 10 клас го казвам от наблюденията си като квестор. Не им стига за спокойна работа.

Общи условия

Активация на акаунт