Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 129
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Външните квестори са си абсолютно задължителни иначе ще стане мазало от подсказване. Когато кандидатства големият ми син, беше стигнала една случка до мен, че в едно от двете лозенски училища са им казали верните отговори на първи модул по бел. Той имаше приятели там и те се бяха похвалили. Звъннах на директора, той се направи на много изненадан. Чудех се защо квестори от едно училище имат мотивация да помагат на ученици от друго училище. Впоследствие разбрах, че това са квестори от второто лозенско училище. В селото са две училища, масово с местни учители, които се познават - училищата си сменят квесторите и си правят взаимни услуги. Схемата с подсказването е от години. Както си бях изнервена покрай кандидатстването, пуснах една жалба до РИО, като поисках и да изискат и прослушат записите от камерите. Отговориха ми, че са направили проверка, като квесторите отрекли да се е случвало това, което твърдя, че е ставало. Записите от камерите не могли да бъдат прослушани, защото били без звук...Та твърдо за външните квестори. С изключение на малки населени места, в които всички се познават и "помагат", те са гаранция. Не мога да си представя квестори от 31-во да подскажат отговори на деца от 119-то, след като двете училища се конкурират. Твърдо съм и за видео, желателно със звук

# 586
Те на състезанията подсказват на децата, четат им текстовете също на задачите. А състезанията не са с някаква тежест кой знае каква. Пък ти за матурите мислиш, че няма да подсказват, ако са местни. Ще подсказват, и още как. Даже ще носят учебници да си сверяват отговора, ако не го знаят.

# 587
Здравейте, може ли някой да ми препоръча учител по математика за индивидуална подготовка за НВО. За гр. София. Благодаря

# 588
Здравейте, може ли някой да ми препоръча учител по математика за индивидуална подготовка за НВО. За гр. София. Благодаря
За кой квартал?

# 589
Момичета, един въпрос... няколко страници назад някой беше написал, че нашият випуск остава само с оценките от 7 клас за балообразуването. Някои училища обаче посочват в сайтовете си, че за балообразуването взимат оценките от удостоверението за завършено основно образование (което предполагам, че включва 5,6 и 7 клас). Та в крайна сметка- само оценките  от 7 клас ли се взимат или всяко училище решава за себе си?

# 590
  • София
Само оценките от 7ми клас се взимат. Наредбата не е променяна. То и в удостоверението за средно образование няма средни оцеки от трите години - има отделно оценките за всяка година.

# 591
Оценките се вземат от 7-ми клас. Но може да са по различни предмети, не само БЕЛ и мат. Примерно, ако такъв е профила, може да вземат география, ИТ, или оценката от чуждия език. Или да утроят БЕЛ, математика - веднъж. Има варианти.

# 592
Благодаря за отговорите. Моят е все на косъм от 6-цата по БЕЛ, и в крайна сметка все остава с 5-ца за годината. Дано в седми клас успее да си я завоюва.

# 593
  • София
Както предположих, ще сменят датата, другите промени ще са по-нататък. Ще видим след една седмица.

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/14913745

# 594
  • София по рождение
Както предположих, ще сменят датата, другите промени ще са по-нататък. Ще видим след една седмица.

Кай участва в общественото обсъждане? Само представители на министерството и учителите ли или и представители на родителите? От това зависи дали изобщо ще бъде прието.

# 595
Всеки може да изпрати мнение. Качват проектите на страницата на МОН със съответните указания за срок и мейл, на който може да се пише, както и в Портала за обществени консултации. Там може мнение да се остави дори в коментар и ще бъде отчетено в справката от консултациите. Но не хранете големи надежди. Думите " не се приема" или " приема се за сведение", " приема се по принцип" твърде често се срещат в справките.

# 596
Бих писала. Но страницата на МОН е толкова пълна с какво ли не, и на първо четене не открих секция с “проекти”.
Благодаря предварително, ако споделиш линк къде да гледам🤗

# 597
Обикновено тук. https://www.mon.bg/bg/100164 Но мисля, че няма опасност да се пропусне. Все някой ще даде линк, когато важните неща се появят в проект.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 22:58 от Анонимен

# 598

Защо юни ? Може новите дати да са средата на юли . Така ще имат доста време за подготовка .Може да съкратят времето за двата модула и да увеличат броя на задачите.  Гаранция за по- високи резултати. Никой ли не разбира ,че проблемите  възникват още в основен курс от първи до четвърти клас?

# 599

Защо юни ? Може новите дати да са средата на юли . Така ще имат доста време за подготовка .Може да съкратят времето за двата модула и да увеличат броя на задачите.  Гаранция за по- високи резултати. Никой ли не разбира ,че проблемите  възникват още в основен курс от първи до четвърти клас?
Има едни документи. Наричат се наредби. Там пише в какви срокове може да се провежда НВО.  Идеята за изтегляне на датите е добра, но аз бих я съчетала с още неща. Няма да казвам какви. Ще вземат пак да ги откраднат. Joy
1-4. клас е начален етап на основното образование. Не основен курс.

Общи условия

Активация на акаунт